Αξιολόγηση Θέματος:
  • 10 Ψήφοι - 2.7 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ΤΟ ΒΗΜΑ] Το τρένο έριξε το φορτηγό στο λεωφορείο!
#1
Από τύχη και λόγω της χαμηλής ταχύτητας του τρένου δεν υπήρξαν τραυματισμοί όταν χθες το μεσημέρι αμαξοστοιχία του ΟΣΕ συγκρούστηκε με φορτηγό σε φυλασσόμενη διάβαση στα Σεπόλια, φορτηγό το οποίο κατόπιν έπεσε πάνω σε αστικό λεωφορείο. Το ατύχημα έγινε όταν ο οδηγός του φορτηγού «εγκλωβίστηκε» στις σιδηροδρομικές γραμμές την ώρα που κατέβαιναν οι μπάρες προκειμένου να περάσει η αμαξοστοιχία. Του φορτηγού προπορευόταν το λεωφορείο της γραμμής 732, με προορισμό τον Αγιο Φανούριο, το οποίο όμως πρόλαβε και βγήκε από τις ράγες προτού κατέβουν οι μπάρες. Αφού όμως το τρένο εμβόλισε και παρέσυρε το φορτηγό, αυτό έπεσε με τη σειρά του πάνω σε άλλο λεωφορείο, στο οποίο όμως δεν επέβαιναν επιβάτες. Η κυκλοφορία των τρένων διεκόπη για μισή ώρα.
Απάντηση
#2
Κωμικοτραγικη η σκηνη.
Απάντηση
#3
Τι να πω. σ' αυτό έφταιγε 100% ο οδηγός του φορτηγού. Δλδ πως εγκλωβίστηκε? είχε κίνηση μπροστά και κλείσανε οι μπάρες? ξέρουμε το λεωφορείο τι ζημιά έπαθε και ποιο ήταν?
Απάντηση
#4
Απο εκει περνουν μονο τα λεωφορεια του 732 προς κεντρο και τα λεωφορεια του 732 και του 891 προς Περιστερι. Εκεινο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι το πως τα καταφεραν.

Εαν ειναι λεωφορειο της ΕΘΕΛ το 2ο θα ειναι η Solaris Urbino 8.6 η ΕΛΒΟ Ν2.
Απάντηση
#5
(24-11-2009, 08:03 PM)kostas260 Έγραψε: Τι να πω. σ' αυτό έφταιγε 100% ο οδηγός του φορτηγού. Δλδ πως εγκλωβίστηκε? είχε κίνηση μπροστά και κλείσανε οι μπάρες? ξέρουμε το λεωφορείο τι ζημιά έπαθε και ποιο ήταν?

Ακριβως ετσι. Ειχε κινηση μπροστα και κλεισανε οι μπαρες. Σου φαινεται τοσο παραξενο ή δεν το εχεις δει να συμβαινει? Μηπως λοιπον, λεω εγω τωρα, μηπως, ευθυνεται ο υπαλληλος του ΟΣΕ?
Απάντηση
#6
Φίλε γκαρβανίτη, όχι δεν το έχω δει να συμβαίνει. Συνήθως για να εγκλωβιστεί ένα όχημα στις γραμμές ευθύνεται ο ίδιος ο οδηγός και όχι ο υπάλληλος που τις κατεβάζει. Και στο κάτω κάτω αφού είχε κίνηση μπροστά ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ. Ο ΚΟΚ αναφέρει ρητά ότι απαγορεύεται να σταματάει κάποιος πάνω στις γραμμές του τρένου και τιμωρείται με μεγάλο πρόστιμο μάλιστα. Και δεν έχω και πλήρη γνώση του περιστατικού, απλά λέω το πιο πιθανό σενάριο. Μην αρπάζεσαι.
Απάντηση
#7
Δεν το εχεις δει και δεν συμβαινει ειναι διαφορετικα πραγματα.

Για να εγκλωβιστει ενα οχημα στις γραμμες μπορει να συντρεχουν ενα καρο λογοι (κυκλοφοριακος φορτος, μηχανικη βλαβη κλπ.)

Το τρενο κινειται με ιδιαιτερα χαμηλη ταχυτητα στο σημειο εκεινο και εαν ενημερωθει εχει περιθωριο να σταματησει ακομα (κατι που ετσι κι αλλιως θα κανει σε περιπτωση συγκρουσης)

Ο ΚΟΚ αναφερει πολλα που στην πραξη δεν εφαρμοζονται (κακως). Αλλα μην παμε μακρια, διπλωμα εχεις, οδηγεις, εσυ τον εφαρμοζεις πιστα?

Δεν ειναι κακο να μην εχεις πληρη γνωση του περιστατικου, κανεις μας δεν μπορει να βρισκεται παντου, αλλα με ελλειπη στοιχεια μπορεις να γραψεις εστω το πιθανοτερο σεναριο. Χωρια που το υφος της γραφης σου δεν υποδηλωνει σεναριο αλλα πορισμα.

Δεν αρπαζομαι.
Απάντηση
#8
Έχω δει να περνάει μηχανάκι στη διάβαση της Σιώκου (μουσείο ΟΣΕ), με κατεβασμένες μπάρες, ο φύλακας να σιχτιρίζει και το Desiro DMU να έρχεται καμαρωτό. Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις φταίνε οι ΙΧήδες, ξεκάθαρα πράγματα.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)