Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Capital.gr] Βορίδης: Ενδεχόμενο επιβολής φόρου στη μεταβίβαση αδειών ταξί
#1
Το ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος στην μεταβίβαση των αδειών ταξί άφησε ανοιχτό ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σημείωσε ότι η μεταβίβαση των αδειών θα μπορούσε να φορολογηθεί βάσει της δημιουργίας ενός αντικειμενικού συστήματος αξιών και σύμφωνα με το εάν πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια ή τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Όπως ανέφερε, η μεταβίβαση θα μπορούσε εναλλακτικά να πραγματοποιηθεί με την μεσολάβηση ενός γραφείου στην Αθήνα ή την περιφέρεια.

Αναφερθείς ο κ. Βορίδης στους τέσσερις οδικούς άξονες, όπου οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν ανασταλεί, σημείωσε ότι θα αργήσει η επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών. Ωστόσο, ανέφερε ότι προσεχώς θα υπάρξουν ανακοινώσεις για πιθανή συμφωνία του Δημοσίου με τις εταιρείες για το τεχνικό αντικείμενο των έργων.

Μεγάλη εκκρεμότητα όμως παραμένει η επίλυση των χρηματοδοτικών προβλημάτων των αξόνων, όπως και η επίτευξη συμφωνίας με τις τράπεζες που έχουν αποχωρήσει από τα οδικά έργα.

Ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση των 260 εργαζομένων του Μετρό, των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν σε συνέχεια του πορίσματος Ρακιντζή, βάσει του οποίου οι συγκεκριμένες προσλήψεις έγιναν «από το παράθυρο» πριν τις εκλογές του 2009.

Εκτίμησε ότι οι πρώην εργαζόμενοι του Μετρό θα μπορούσαν να επαναπροσληφθούν, αφότου συνεκτιμηθούν οι ανάγκες σε προσωπικό για τη λειτουργία των επτά νέων σταθμών του Μετρό.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Madata.gr] Βορίδης: "Με συγκοινωνιακά κριτήρια η απελευθέρωση των ταξί" GeorgIrisbus 0 1.657 27-12-2011, 07:36 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Αυγή] Σε δύσκολη θέση ο Μ. Βορίδης για το ζήτημα των ταξί GeorgIrisbus 0 1.915 15-12-2011, 05:40 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)