Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ypodomes.com] Λιμάνι Κέρκυρας: νέες υποδομές για περισσότερα κρουαζιερόπλοια
#1
Στα πλαίσια δραστηριοτήτων της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), κλιμάκιο της επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Κερκύρας και συζήτησε με την νέα Διοίκηση, παρουσία και άλλων τοπικών Φορέων, θέματα που απασχολούν τον κλάδο της κρουαζιέρας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθησαν ήσαν τα ακόλουθα:

1. Ο νέος υπό κατασκευή μεγάλος προβλήτας παραβολής κρουαζιεροπλοίων.

2. Η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης στην πλευρά του Passenger Terminal.

3. Η εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται από τον Διεθνή Κώδικα ISPS για το Maritime Security, για τα οποία ο ΟΛΚΕ έχει πράγματι δείξει ενδιαφέρον στον σχεδιασμό και την οργάνωση.

4. Θέματα λειτουργίας ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης θαλάσσιας κυκλοφορίας ( VTS - Traffic Control ).

5. Η εγκατάσταση ναυδέτου εξωτερικά του νέου μώλου κρουαζιεροπλοίων, προκειμένου για την ασφαλέστερη πρόσδεση μεγάλου διαστάσεων πλοίων.

6. Η απομάκρυνση σημαντήρος από το άκρον της λιθοδομής του νέου υπό κατασκευή μεγάλου μήκους προβλήτος.

Τέλος, συζητήθηκε και η οργάνωση συνεδρίου στην Κέρκυρα για την τουριστική ναυτιλία και ιδιαίτερα την κρουαζιέρα, στο οποίο η ΕΕΚΦΝ θα έχει ουσιαστική συμμετοχή. Διαπιστώθηκε και από τους δύο φορείς η χρησιμότητα και σκοπιμότητα τέτοιων συναντήσεων και η από κοινού ενέργειες, προκειμένου για τις αναγκαίες παρεμβάσεις προς τους φορείς που έχουν αρμοδιότητα στις διαδικασίες εκτελέσεως αναγκαίων έργων.

Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Θήρας και το Λιμενικό Ταμείο, οργανώνει ευρεία σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών, στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από πολλούς φορείς και κυρίως Υπουργείων, που έχουν αρμοδιότητα στην εκτέλεση σοβαρών έργων, τα οποία έχουν ζητηθεί από την ΕΕΚΦΝ, προκειμένου για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων και των δι'αυτών μεταφερομένων επιβατών - τουριστών.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Εξπρές] Αυξημένη η κίνηση 16,35% από τουρίστες κρουαζιέρας στο λιμάνι της Κέρκυρας Konstantinos MercedesBenz 0 1.741 09-06-2012, 10:38 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [Εξπρές] Στο λιμάνι του Πειραιά θα αφιχθούν 850 κρουαζιερόπλοια το 2012 GeorgIrisbus 0 1.795 07-05-2012, 06:49 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Ypodomes.com] Νέο Λιμάνι Πάτρας: στη Βουλή οι ανάγκες για υποδομές κρουαζιέρας GeorgIrisbus 0 1.585 09-03-2012, 01:34 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [ΕΡΤ] Ηγουμενίτσα: Κρουαζιερόπλοια από το 2013 στο λιμάνι GeorgIrisbus 0 1.567 23-12-2011, 02:35 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)