Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[KykladesNews.gr] Ενίσχυση δρομολογίων ζητούν οι Aναφιώτες
#1
Την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς Πειραιά, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ζητούν με επιστολή που απέστειλαν προς το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ο Σύλλογος Επαγγελματιών - Εμπόρων Ανάφης και ο Δήμος Ανάφης. Εκτιμούν ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν τρία πλοία με άμεση αναχώρηση προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι πελάτες των επιχειρήσεων.

Στην επιστολή τους οι κάτοικοι του νησιού επισημαίνουν πως διαμένουν σε ένα μικρό, παραμεθόριο νησί 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Σαντορίνης και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να αντεπεξέλθουν στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις είναι πολλές και ποικίλες και από αυτές τις δυσκολίες η πιο ανυπέρβλητη, όπως λένε, είναι τα δρομολόγια των πλοίων.

«Ανέκαθεν θεωρούμεθα ''πολίτες δευτέρας κατηγορίας'' και πάντα μας διέθεταν ότι πλοίο περίσσευε από διάφορα δρομολόγια στο Αιγαίο», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ο Δήμος Ανάφης τονίζει ότι «παρόλο που υπάρχουν μικρά τοπικά πλοία και συνδέουν αρκετά νησιά των Κυκλάδων με την Ανάφη, δυστυχώς δεν εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες. Για παράδειγμα για να ταξιδέψει μια οικογένεια από Πειραιά προς το κοντινότερο σε εμάς νησί την Σαντορίνη απαιτούνται 8-9 ώρες ταξίδι, για να περιμένει το τοπικό πλοίο από Σαντορίνη προς Ανάφη χρειάζονται 3-6 ώρες αναμονής και 2 ώρες για να φτάσει στην Ανάφη. Καταλαβαίνετε ότι αυτός ο τρόπος ταξιδιού, είναι προς αποφυγή».

Στην επιστολή σημειώνεται ακόμη πως μειώνοντας τα δρομολόγια οι μόνιμοι κάτοικοι νιώθουν ανασφάλεια, διότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρέχεται από έναν αγροτικό γιατρό και για απλές εξετάσεις θα πρέπει να μεταβούν στην Αθήνα ή στην Σαντορίνη.«Έτσι ευχόμαστε καθημερινά να μην συμβεί κάτι σε εμάς ή στα παιδιά μας, ώστε να χρειαστεί να ταξιδέψουμε», τονίζουν. «Αν χρειαστεί να ταξιδέψουμε πρέπει να υπάρχει πλοίο για να φύγουμε και φυσικά να το επιτρέπουν και οι καιρικές συνθήκες».
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Το Βήμα] Παξοί: Κάτοικοι ζητούν ενίσχυση των δρομολογίων πλοίων με Ηγουμενίτσα GeorgIrisbus 0 1.476 25-04-2012, 12:40 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)