Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[E-Go.gr] Λονδίνο 2012: Έρχεται Wi-Fi σύνδεση στο μετρό
#1
Πόσες φορές έχει τύχει να μετακινείσαι με το μετρό και να αναρωτιέσαι γιατί να μην έχει παντού σήμα το κινητό σου ή να μην υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο;

Ναι, σίγουρα το κινητό δεν είναι ο μόνος τρόπος αξιοποίησης του χρόνου μας στο μετρό, αλλά δεν παύει να αποτελεί μια καλή επιλογή. Κι αν σήμα πιάνει σε μερικούς σταθμούς, από Διαδίκτυο μέχρι στιγμής δύσκολα τα πράγματα.

Άλλωστε, δεν είναι διατεθειμένοι όλοι οι χρήστες να φορτώνουν το λογαριασμό τους με χρέωση για Ίντερνετ όπου ειδικά είναι πολύ εύκολο να χαθεί η μπάλα και να υπερβούν το πάγιο.

Οι κάτοικοι του Λονδίνου, όμως, φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν ασύρματη Wi-Fi σύνδεση σε ένα μεγάλο τμήμα του μετρό της. Συγκεκριμένα, πολύ σύντομα 80 από τους 276 σταθμούς θα διαθέτουν Wi-Fi, ενώ υπάρχει προγραμματισμός μέχρι το τέλος του χρόνου να εγκατασταθεί Wi-Fi και σε άλλους 40 σταθμούς.

Όλο το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και κατά τη διάρκειά τους, η υπηρεσία θα είναι δωρεάν. Μετά, όμως, όποιος επιθυμεί να συνδέεται στο Διαδίκτυο, θα χρειάζεται να πληρώνει κάποιο αντίτιμο.

Βέβαια, το αρνητικό είναι ότι προς το παρόν, οι επιβάτες θα απολαμβάνουν το Wi-Fi μόνο όση ώρα βρίσκονται στους σταθμούς κι όχι εν κινήσει, αφού κάτι τέτοιο θα έκανε το κόστος απαγορευτικό για να υλοποιηθεί άμεσα. Καμία σκέψη να υλοποιηθεί η ιδέα και στην Ελλάδα να τολμήσουμε να κάνουμε; Μάλλον όχι, ε;
Απάντηση
#2
Οι σταθμοί Oxford Circus, Stratford, Liverpool Street, Leicester Square και King's Cross θα είναι μερικοί από τους πρώτους σταθμούς μετρό στο Λονδίνο, όπου θα εγκατασταθεί ασύρματο δίκτυο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

Η εταιρεία Virgin Media είχε ανακοινώσει από τον Μάρτιο, πως θα εγκατασταθεί ασύρματο δίκτυο στους σταθμούς του μετρό, ώστε το επιβατικό κοινό να μπορεί να ενημερώνεται τόσο κατά τις στάσεις όσο και μέσα στα τούνελ, κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας και του μετρό του Λονδίνου, αρχικά θα ενισχυθούν με Wi-fi ογδόντα σταθμοί και μέχρι το τέλος του Ιουλίου οι σταθμοί θα έχουν γίνει 217.

Πάντως, σύμφωνα με έρευνα που είχε δει το φως της δημοσιότητας πριν λίγους μήνες, η πλειοψηφία των Λονδρέζων δεν θέλει την παροχή ασύρματου ίντερνετ στους σταθμούς του μετρό, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το 55% των Λονδρέζων δεν επιθυμεί την εγκατάστασή του, γιατί φοβάται ότι θα εκτεθούν οι προσωπικοί κωδικοί του και προσωπικά δεδομένα, ενώ το 31% αντιτίθεται πιστεύοντας ότι θα αυξηθούν οι κλοπές, αφού οι επιβάτες θα έχουν εκτεθειμένα τα smartphones και tablets τους.

Η έρευνα έγινε από την ιστοσελίδα My Voucher Codes, σε δείγμα 950 Λονδρέζων, ηλικίας 18 ετών και άνω.

Πηγή: Sky News
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)