Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Madata.gr] Δερβένι Κορινθίας: Βουλιάζουν σπίτια
#1
Τα σπίτια στο Δερβένι Κορινθίας βουλιάζουν ώρα με την ώρα, λόγω του υποβιβασμού της επιφάνειας του βυθού στο συγκεκριμένο σημείο του Κορινθιακού κόλπου. Ένα περίεργο, αλλά συνηθισμένο γεωλογικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δερβένι Κορινθίας,στο νότιο τμήμα. Αρκετά σπίτια τα οποία βρίσκονται δίπλα στην θάλασσα άρχισαν να βυθίζονται με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να κριθούν ακατοίκητα.

Ήδη η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς σύμφωνα με τους μηχανικούς που εξετάζουν το φαινόμενο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσης κτηρίων, λόγω του υποβιβασμού της επιφάνειας του βυθού στο σημείο αυτό του Κορινθιακού κόλπου.

Η ανακοίνωση από το γραφείο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη αναφέρει:

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Τοπική Κοινότητα Δερβενίου Κορινθίας μετά την άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου Κορινθίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από την καταστροφή που υπέστη η περιοχή σε τμήμα της ακτογραμμής με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης κατοικημένων κτιρίων εξαιτίας του υποβιβασμού της επιφάνειας του βυθού».

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου, κος Αντώνης Κλαδούχος, μιλώντας στη zougla.gr περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο ενώ παράλληλα κάνει λόγο και για οικογένειες που αυτήν την στιγμή αναγκάζονται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Ευθύμιος Λέκκας,εξηγεί πως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν παρατηρηθεί παρόμοια φαινόμενα στις ακτογραμμές, ενώ παράλληλα εξηγεί και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται.

Zougla.gr
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)