Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Capital.gr] "Ισπανική υποχώρηση" για το κούρεμα των κομματικών δανείων
#1
Του Αιμίλιου Περδικάρη

Απορρίφθηκε εντέλει η τροπολογία για τη ρύθμιση των κομματικών δανείων. Οι έντονες αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να μην αποσυρθεί μεν η τροπολογία στο σύνολό της, αλλά εν είδει Σολομώντειας λύσης κρίθηκε εκπρόθεσμη και απορρίφθηκε, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα επανέλθει από εβδομάδα και θα ενσωματωθεί σε άλλο νομοσχέδιο.

Νωρίτερα το Capital.gr είχε μεταδώσει τα εξής: Απεσύρθη... κακήν-κακώς η διάταξη τροπολογίας που κατέθεσαν από κοινού ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία (σ.σ.: σε νομοσχέδιο για την... κτηνοτροφία!) και προέβλεπε τη διαγραφή στο ακέραιο των ανεξόφλητων τόκων των τραπεζικών δανείων που έχουν πάρει τα πολιτικά κόμματα και την εξόφλησή τους με προνομιακό επιτόκιο 4%.

Τα χρέη των κομμάτων στις τράπεζες, όπως κατ’ επανάληψη έχει αναφέρει το Capital.gr, αγγίζουν τα 250 εκατ. ευρώ.

Η διάταξη, όπως και η τροπολογία στο σύνολό της, υπογράφονται από τους γραμματείς των δύο κομμάτων, Μ. Καρχιμάκη και Ανδρ. Λυκουρέντζο, οι οποίοι είχαν έρθει εδώ και μέρες σε συνεννόηση για το περιεχόμενό της, όπως και οι δύο γενικοί διευθυντές, Ρ. Σπυρόπουλος και Θ. Σκορδάς.

Στις λοιπές διατάξεις, η τροπολογία προβλέπει την αναδρομική (από 1/1/2012) απαγόρευση στα κόμματα να εκχωρούν ως εγγύηση (ενέχυρο) στις τράπεζες ποσοστό μεγαλύτερο από το μισό (50%) της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνουν κάθε χρόνο.

Επίσης, την καταβολή από την τελευταία δόση της κρατικής επιχορήγησης για το 2011 του ποσού που αντιστοιχεί στους τόκους των δανείων στις τράπεζες, ώστε να περιέλθει το υπόλοιπο στα κόμματα.

Η τροπολογία – ιδίως η τελευταία ρύθμιση – θεωρούνται κομβικής σημασίας για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναζητεί επειγόντως ρευστό για να προχωρήσει στην εξόφληση των οφειλομένων προς τους εργαζόμενούς του και στις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι απέκλεισαν χθες συμβολικά το κτίριο των κεντρικών γραφείων του κόμματος στην Ιπποκράτους, προειδοποιώντας ότι θα μποϊκοτάρουν τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Επίσης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας έκανε δεκτή την τροπολογία 75 βουλευτών (με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη) για τον έλεγχο του πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων.

Οι διατάξεις προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τον αναδρομικό έλεγχο από το 1974, την αναλυτική καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων και την απόδοση στο Δημόσιο όσων εξ αυτών διαπιστωθεί ότι δεν έχουν δηλωθεί.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)