Αξιολόγηση Θέματος:
  • 20 Ψήφοι - 2.75 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ο ΧΡΟΝΟΣ] ΚΤΕΛ Κομοτηνής και Kamil Koc φέρνουν πιο κοντά Ελλάδα και Τουρκία
#1
Λεωφορεία με δορυφορική τηλεόραση, δωρεάν internet και υπηρεσίες αεροπλάνου από συνοδούς, μεταφέρουν καθημερινά επιβάτες από τη Θράκη σε Κωνσταντινούπολη και Προύσα
Με εισιτήριο οικονομικότερο από τη γραμμή Κομοτηνή – Θεσσαλονίκη ταξιδεύετε στην «Πόλη των Πόλεων»
ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Κωνσταντινούπολη Δήμητρα Συμεωνίδου

[Εικόνα: kamil_koc_ktel_01.jpg]Το πραγματικό δρόμο μίας ουσιαστικής ελληνοτουρκικής προσέγγισης στον οικονομικό τομέα, δείχνουν μία ελληνική εταιρεία, η ΚΤΕΛ Κομοτηνής Α.Ε. και μία τουρκική, η Kamic Koc, εγκαινιάζοντας μία καινοτόμα συνεργασία στην εξυπηρέτηση επιβατών ανάμεσα στις δύο χώρες. Τα καθημερινά δρομολόγια από Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και την Προύσα, ξεκίνησαν ήδη από τις 24 Σεπτεμβρίου, με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και άψογες υπηρεσίες. Το ελληνοτουρκικό αυτό δρομολόγιο έζησε και ο «Χ» στα πλαίσια δημοσιογραφικής αποστολής που οργάνωσαν οι δύο εταιρείες, προκειμένου εκπρόσωποι ΜΜΕ της Θράκης να γνωρίσουν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας.

Το ρόλο του ξεναγού στο πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα ανέλαβε ο Χουσείν Ερτζάν μέτοχος στο ΚΤΕΛ, ο οποίος αποδείχθηκε άψογος εκπρόσωπος της εταιρείας, αφού είχε κανονίσει και την τελευταία λεπτομέρεια του ταξιδιού.
[Εικόνα: kamil_koc_ktel_02.jpg]
«Υπηρεσίες αεροπλάνου» προσφέρονται από τον λεγόμενο «συνοδό»
Το ταξίδι για τους επιβάτες ξεκινάει από το ΚΤΕΛ της πόλης μας, ένα χώρο γνώριμο για όλους, ο οποίος τώρα που ανακαινίζεται θα καταστεί ακόμα πιο ελκυστικός. Το λεωφορείο έχει ήδη παραλάβει από Ξάνθη και συνεχίζεται το ταξίδι του από την επαρχιακό οδό για μία στάση στις Σάπες, εξέρχεται στην Εγνατία Οδό μέχρι την επόμενη υποχρεωτική στάση στο τελωνείο των Κήπων. Ο έλεγχος, αν και εξονυχιστικός δεν διαρκεί πολύ και το λεωφορείο εισέρχεται πλέον σε τουρκικό έδαφος. Η πρώτη έκπληξη για τον επιβάτη είναι η είσοδος στο λεωφορείου του λεγόμενου «συνοδού», υπαλλήλου της Kamic Koc, ο οποίος έχει στην ευθύνη του την όσο τον δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση. Αυτό σημαίνει προσφορά καφέ, αναψυκτικού ή νερού, ενός γλυκού ή αλμυρού σνακ, διανομή εφημερίδων σε όσους επιθυμούν να διαβάσουν, μουσική και ταινίες. Οι συνοδοί παραμένουν στο λεωφορείο μέχρι το τέλος του ταξιδιού, προκειμένου να ανταποκριθούν σε αιτήματα, ώστε η μεταφορά να είναι πιο άνετη, ενώ όπως και οι οδηγοί φορούν στολές με τα διακριτικά σήματα της εταιρείας τους.

Λεωφορεία με δορυφορική τηλεόραση και δωρεάν ιντερνέτ
Έναν υπερσύγχρονο στόλο 300 και πλέον λεωφορείων διαθέτει η Kamil Koc, με 100 εξόδους καθημερινά μόνο από την Κωνσταντινούπολη και μεταφορά ημερησίως 20.000 ατόμων. Ιδρύθηκε το 1926 ως μία οικογενειακή επιχείρηση και έχει εξελιχθεί σε μία από τις ανταγωνιστικότερες στο είδος της. Σε τέσσερις γυναίκες ανήκει η τουρκική εταιρεία, οι οποίες επιβάλλουν την αισθητική και την άψογη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Η τελευταία τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία των ταξιδιωτών, με ατομικές οθόνες πίσω από κάθε κάθισμα, δορυφορικά κανάλια και δωρεάν internet. Η συνεργασία με το ΚΤΕΛ Κομοτηνής είναι δεύτερη επί ελληνικού έδαφος. Ο τομέας των μεταφορών είναι ο πλέον ανταγωνιστικός κι αν και το ποσοστό της κίνησης δεν ικανοποιεί προς τον παρόν τις δύο συνεργάτριες εταιρείες, όπως παραδέχτηκε ο Γιασάρ Κάμπογλου διευθυντής της εταιρίας Kamil Koc στην Κωνσταντινούπολη, «ωστόσο σύντομα πιστεύουμε ότι θα αυξήσουμε την κινητικότητα της γραμμής», κατέληξε.

[Εικόνα: kamil_koc_ktel_03.jpg][Εικόνα: kamil_koc_ktel_04.jpg]
Μεταφορά σε όλες της γειτονιές της Κωνσταντινούπολης με μικρά λεωφορεία service
Τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στον κεντρικό λεωφορειοσταθμό της Κωνσταντινούπολης, όπου σταθμεύουν τα λεωφορεία ερχόμενα από Ελλάδα και κάθε γωνιά της Τουρκίας. Φυσικά περιφερειακά γραφεία υπάρχουν σε διάφορα σημεία της Πόλης για πληροφορίες και προμήθεια εισιτηρίων. Οι παροχές προς τους επιβάτες δεν σταματούν όμως με την άφιξη στο λεωφορειοσταθμό. Η Kamil Koc διαθέτει μικρά λεωφορεία των 20 περίπου θέσεων, τα λεγόμενα λεωφορεία «service», τα οποία κάθε 15 λεπτά μεταφέρουν τους ταξιδιώτες στις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης, χωρίς να χρειαστεί καν ο επιβάτης να ψάξει για κάποιο ταξί ή άλλο μεταφορικό μέσο.
[Εικόνα: kamil_koc_ktel_08.jpg]
Ειδικά για τη γραμμή με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, η εταιρεία σκέφτεται να την επεκτείνει. Όπως εξήγησε σχετικά ο κ. Κάμπογλου, «για τους πελάτες μας που θα ξεκινάνε από την Κομοτηνή, επειδή ο περισσότερος κόσμος που ταξιδεύει κατευθύνεται προς τις περιοχές Κιουτσουκ τσεκμετζέ, Ζεϊτιν μπουρνού και Μπακούκιρ, σκεφτόμαστε να κατεβάσουμε το λεωφορείο από την περιοχή Αβτζιλάρ στον Ε5 αυτοκινητόδρομο, να περάσουμε μέσα από αυτές τις συνοικίες και να ανεβούμε πάλι στο ΚΤΕΛ». Το καλοκαίρι η κίνηση είναι αυξημένη προς Αϊβαλί, Αλικαρνασσό και Σμύρνη, οπότε αντίστοιχα αυξάνουν και τα δρομολόγια.
[Εικόνα: kamil_koc_ktel_06.jpg]
Ακόμα και η ξενάγηση στα γραφεία της εταιρείας στο λεωφορειοσταθμό της Κωνσταντινούπολης είναι μία εμπειρία για τον επιβάτη. Καλαίσθητα γραφεία και ευγενικοί υπάλληλοι εξυπηρετούν όλο το 24ωρο το κοινό, ενώ δεκάδες λεωφορεία στην σειρά αναμένουν την ώρα αναχώρησης για να προσφέρουν ένα άνετο ταξίδι σε εκατοντάδες προορισμούς.
[Εικόνα: kamil_koc_ktel_09.jpg]
Με εισιτήριο οικονομικότερο από τη γραμμή Κομοτηνή – Θεσσαλονίκη ταξιδεύετε στην «Πόλη των Πόλεων». Τα χαμηλά εισιτήρια ήταν κοινή απόφαση των δύο συνεργαζόμενων εταιρειών, ΚΤΕΛ Κομοτηνής και Kamil Koc και «δεν σκεφτόμαστε να αυξήσουμε τις τιμές της γραμμής», τόνισε ο Γιασάρ Κάμπογλου.
[Εικόνα: kamil_koc_ktel_07.jpg]
Ο Χουσείν Ερτζάν από το ΚΤΕΛ Κομοτηνής και ο Γιασάρ Κάμπογλου από την Kamil Koc, φρόντισαν να προσφέρουν σε εκπροσώπους των ΜΜΕ την καλύτερη εξυπηρέτηση, τόσο κατά τη μεταφορά όσον και κατά τη διαμονή στην Πόλη, εξυπηρέτηση που θα απολαύσει κάθε επιβάτης που επιλέξει τη συγκεκριμένη γραμμή για μία βόλτα ή για δουλειά στη γειτονική Τουρκία.
Απάντηση
#2
Περιπου ενα χρονο πριν συζητουσαμε για την Kamil Koc και τις υπηρεσιες που προσεφερε στην Τουρκια, πλεον η εταιρια αυτη ηρθε και στην Ελλαδα.

Τετοια επιπεδα εξυπηρετησης ουτε στα πιο μακρινα μας ονειρα, ας μην συζητησουμε καλυτερα για τα ΚΤΕΛ, που εκτος απο καποιες μεμονωμενες φωτεινες εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανονα, ειναι αρκετα πισω.

Μπραβο στους Τουρκους.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Χρόνος] Ανατροπές στα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας του Δήμου Κομοτηνής GeorgIrisbus 0 1.439 02-03-2012, 08:06 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Ο ΧΡΟΝΟΣ] Ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων στο ΚΤΕΛ Κομοτηνής Cmaniac 0 3.809 09-07-2010, 01:22 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)