Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[iEfimerida] Αργεντινή: Τουλάχιστον 340 τραυματίες σε σιδηροδρομικό ατύχημα
#1
Τουλάχιστον 340 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί στο Μπουένος Άιρες όταν μια αμαξοστοιχία μπήκε σε σιδηροδρομικό σταθμό και προσέκρουσε στο προστατευτικό πλαίσιο, στο τέρμα της αποβάθρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Χουάν Πάμπλο Σκιάβι, υπάρχουν 340 πολυτραυματίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν αναφερθεί νεκροί. Οι περισσότεροι φέρουν μώλωπες, ωστόσο κάποιοι έχουν τραυματιστεί στο θώρακα.

«Ορισμένοι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα βαγόνια. Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν νεκροί. Το τρένο μπήκε στο σταθμό με ταχύτητα 20 χιλιομέτρων την ώρα και χτύπησε στον προφυλακτήρα», εξήγησε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο σταθμό 11, όπου έγινε το ατύχημα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το τρένο, που μετέφερε 2.000 επιβάτες, παρουσίασε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα πέδησης.

«Το ατύχημα είναι πολύ σοβαρό. Τα βαγόνια σφήνωσαν το ένα με το άλλο. Ένα μπήκε σε βάθος έξι μέτρων μέσα στο μπροστινό του. Όλα έχουν καταγραφεί σε βίντεο και θα τα μελετήσουμε» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Υπάρχουν άνθρωποι που αιμορραγούν και έχουν κατάγματα. Το τρένο ήταν γεμάτο. Εγώ ήμουν στο βαγόνι όπου μπορείς να έχεις μαζί και το ποδήλατό σου. Οι άνθρωποι ήθελαν να βγουν έξω με κάθε τρόπο», είπε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ένας από τους επιβάτες του τρένου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν τη διάσωση του μηχανοδηγού, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια, καθώς και την απομάκρυνση επιβατών πάνω σε φορεία.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2011 εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 212 τραυματίστηκαν όταν δύο τρένα και ένα λεωφορείο συγκρούστηκαν σε μια ισόπεδη διάβαση στη συνοικία Φλόρες, στα δυτικά του Μπουένος Άιρες.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#2
Σκηνές χάους και πανικού σημειώθηκαν χθες κατά την πρωινή ώρα αιχμής στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Ονσε του Μπουένος Αϊρες, όταν ένα τρένο υπερπλήρες επιβατών έπεσε χωρίς να φρενάρει, με ταχύτητα περίπου 20 χλμ./ώρα, πάνω στο σύστημα απορρόφησης συγκρούσεων που υπάρχει στο τέλος της σιδηροτροχιάς.
Σαράντα εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 600 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση. Το δεύτερο βαγόνι εμβόλισε το πρώτο παγιδεύοντας δεκάδες ανθρώπους στις λαμαρίνες (φωτογραφία), την ώρα που οι αποβάθρες του σταθμού ήταν γεμάτες επιβάτες.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Skai.gr] Κροατία: Δυστύχημα με οχτώ νεκρούς και τουλάχιστον 44 τραυματίες nikolas86 0 1.725 24-06-2012, 03:54 PM
Τελευταία Δημοσίευση: nikolas86
  [Skai.gr] Πολωνία: νέο ατύχημα με λεωφορείο με 12 τραυματίες Konstantinos MercedesBenz 0 1.581 20-03-2012, 10:35 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [Το Βήμα] Σανγκάη: Συγκρούστηκαν συρμοί στο μετρό - τουλάχιστον 40 τραυματίες GeorgIrisbus 0 1.780 27-09-2011, 01:49 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [NewsIt.gr] Αργεντινή: 7 νεκροί, 100 τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με δυο τρένα Konstantinos MercedesBenz 0 2.071 13-09-2011, 08:14 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)