Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[News247] Σε άμεσο κίνδυνο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα
#1
Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, το ενδεχόμενο να φέρει η κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση για μείωση μισθών και περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.

http://www.dailymotion.com/video/xnnltd_...rel-page-2

Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι "οι κοινωνικοί εταίροι ξεκίνησαν διάλογο με ουσιαστικό περιεχόμενο.

Ενθαρρύνουμε αυτόν τον διάλογο και αναμένουμε τις αποφάσεις που ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει αφετηρία συνεννόησης και επίλυσης προβλημάτων.

Πρέπει να δοθεί χρόνος στους εταίρους να διαβουλευτούν, όσο είναι σε εξέλιξη ο διάλογος η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρει θέση επί των θεμάτων", συμπλήρωσε.

"Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις. Οι τελικές θέσεις της κυβέρνησης θα διαμορφωθούν με βάση τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου, με γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της προστασίας ομάδων", σημείωσε, προσθέτοντας με νόημα πως οι άνεργοι δεν έχουν ούτε τον κατώτατο μισθό ούτε 13ο η 14ο μισθό.

"Πρέπει να νοιαστούμε και γι' αυτούς. Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι", υπογράμμισε.

Αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα εργασιακά ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε τον λόγο στον Λουκά Παπαδήμο και του υπενθύμισε πως δεν είναι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, αλλά πρωθυπουργός από τους βουλευτές.

Παίρνοντας το λόγο ο πρωθυπουργός μίλησε για ραγδαία απώλεια ανταγωνιστικότητας που χαρακτηρίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και υποστήριξε ότι για να ανακάμψει η οικονομία πρέπει να αυξηθούν οι εξαγωγές.

"Έχουμε σοβαρό πρόβλημα απασχόλησης αυτό συνδέεται εν μέρει με την ύφεση. Συνδέεται όμως και με την αδυναμία της χώρας να παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα. Κανείς δε μπορεί να είναι αδιάφορος σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα", τόνισε.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)