Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ζούγκλα] Χωρίς λεωφορεία η Λευκωσία
#1
Χωρίς λεωφορεία έμεινε η πρωτεύουσα της Κύπρου λόγω της απεργίας του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας.

Οι οδηγοί και το υπόλοιπο προσωπικό του Ο.Σ.Ε. Λευκωσίας απεργούν για 24 ώρες, με αποτέλεσμα να μην εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο μέχρι αύριο το πρωί.

Η απεργία αποφασίστηκε επειδή η εταιρεία δεν έχει καταβάλει εγκαίρως στο προσωπικό τον μισθό του Δεκεμβρίου, επικαλούμενη έλλειψη ρευστότητας. Η εταιρεία Ο.Σ.Ε. Λευκωσίας καταγγέλλει, με τη σειρά της, το Υπουργείο Συγκοινωνιών για αθέτηση των όρων στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει και μη έγκαιρη καταβολή των οφειλών του κράτους. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι ο στόχος της παραβίασης των συμβολαίων είναι η οικονομική εξόντωση του οργανισμού και πως παρόμοια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι άλλες εταιρείες λεωφορείων.
Απάντηση
#2
Την άρση των απεργιακών κινητοποιήσεων οι οποίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα αποφάσισαν οι 300 περίπου εργαζόμενοι στον Οργανισμού Συγκοινωνιών Λευκωσίας μετά την υπογραφή της καταρχήν συμφωνίας μεταξύ του ΟΣΕΛ και των Συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι επικύρωσαν τη συμφωνία και αποφάσισαν όπως αύριο βρεθούν και πάλι στο τιμόνι από τις 5 το πρωί, πραγματοποιώντας κανονικά τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας.

Η καταρχήν συμφωνία προβλέπει την άμεση καταβολή των μισθών προς το προσωπικό αφού λήφθηκε επιστολή από την Αναθέτουσα Αρχή, δηλαδή το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, για καταβολή ποσού € 1,5 εκ. ως προκαταβολή για τους μήνες Οκτώβριο -. Δεκέμβριο 2011 .

Το προσωπικό θα επιστρέψει αύριο κανονικά στην εργασία του και ο ΟΣΕΛ θα καταβάλει τα απολεσθέντα απεργιακά ημερομίσθια.

Επίσης Ο Οργανισμός επιβεβαιώνει την υποχρέωση για απρόσκοπτη καταβολή Των μισθών του προσωπικού ΚΑΘΕ τέλος έκαστου μηνός Παράλληλα Ο ΟΣΕΛ θα προχωρήσει στην τακτοποίηση των οφειλών προς τα Ταμεία Προνοίας με την ολοκλήρωση της εγγραφής του καταστατικού καταβάλλοντας και το συμφωνημένο επιτόκιο που έχει συμφωνήσει η Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου με την Τράπεζα.

Ο ΓΓ της ΟΜΕΠΕΓΕ - ΣΕΚ, Παντελής Σταύρου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της συμφωνίας η οποία, όπως είπε, ικανοποιεί τα αιτήματα των εργαζομένων. Υπέδειξε παράλληλα ότι το γεγονός από τη συμφωνία καλύπτονται και τα ημερολογιακά ημερομίσθια των εργαζομένων, δημιουργεί καλό προηγούμενο. Την ίδια ώρα προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που τέλος του μήνα η εταιρεία δεν καταβάλει τους μισθούς στους εργαζόμενους, τότε θα κατέλθουν σε νέες κινητοποιήσεις και οι υπάλληλοι στον ΟΣΕΛ θα απεργούν και θα πληρώνονται.

Εξάλλου ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΕΛΙΝ - ΠΕΟ, Άθως Ελευθερίου, χαρακτήρισε ως μεγάλη επιτυχία την υπογραφή της συμφωνίας και κάλεσε την εταιρεία να επιλύσει τα προβλήματα για να μην παρουσιαστούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.Καταλήγοντας απηύθυνε έκκληση τόσο στην εταιρεία όσο και στο υπουργείο Συγκοινωνιών για να επιλύσουν τις διαφορές τους μέχρι το τέλος του μηνά. Στις 3 το απόγευμα εκπρόσωποι του ΟΣΕΛ θα συναντηθούν με τον υπουργό Συγκοινωνιών.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του ΟΣΕΛ, Ιορδάνης Ιορδάνους, χαιρέτησε την απόφαση των εργαζομένων να άρουν τα απεργιακά μέτρα και εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά τη συνάντηση το απόγευμα με τον υπουργό Συγκοινωνιών να βρεθεί η χρυσή τομή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες συγκοινωνίες.Το πρόβλημα, είπε, εστιάζεται στην ερμηνεία της σύμβασης, προσθέτοντας ότι ο ΟΣΕΛ έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του ενώ κατέθεσε και τα στοιχεία για το 2010 που ζήτησε το υπουργείο.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος προσωπικού του ΟΣΕΛ, Τάσος Μιχαηλίδης, σημείωσε ότι θα υποβάλουν τους ελεγμένους λογαριασμούς στο υπουργείο , τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει παραβίαση σημαντικών προνοιών της σύμβασης.Επίσης εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα από το διάλογο θα επιλυθούν οι διαφορές των δύο μερών.

Τα δρομολόγια αύριο θα διεξαχθούν κανονικά, ενώ το κόστος της εταιρείας από την απεργία ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Μόνο για τους μισθούς του προσωπικού που απεργούσε, είπε ο κ. Μιχαηλίδης, η εταιρεία θα καταβάλει € 50 χιλ.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Ο Φιλελεύθερος] Κύπρος: χωρίς λεωφορεία μένει η Λευκωσία την Τρίτη Konstantinos MercedesBenz 0 2.011 19-12-2011, 12:01 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)