Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SigmaLive.com] Μιλάνο: Πέταξαν στο δρόμο 800 σιδηροδρομικούς
#1
Οκτακόσιοι εργαζόμενοι στα νυχτερινά τρένα των ιταλικών σιδηροδρόμων συνεχίζουν την κατάληψη σε πύργο του κεντρικού σταθμού του Μιλάνου, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις που έγιναν πριν από τα Χριστούγεννα.

Λόγω της μείωσης των επιβατών, οι ιταλικοί Σιδηρόδρομοι αποφάσισαν να περικόψουν κατά τουλάχιστον 30% των αριθμό των μεταμεσονύκτιων τρένων και να διακόψουν την σύμβαση με την εταιρεία, στην οποία είχε ανατεθεί η διαχείριση του όλου τομέα.

Η Ρώμη και η Νάπολη δεν πρόκειται πλέον να συνδέονται με την ιταλική συμπρωτεύουσα -το Μιλάνο- μέσω των λεγόμενων «Βαγκόν Λι». Το ίδιο όμως ισχύει πλέον και για άλλες πόλεις, όπως είναι η Τεργέστη και το Τορίνο.

Οι εργαζόμενοι της εταιρίας Rti La Tecnica Sicurtalia (που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για τα τρένα αυτά) βρέθηκαν, κατά συνέπεια άνεργοι λίγες ημέρες πριν από το νέο έτος.

Αποφάσισαν, όμως, να περάσουν τις γιορτές παραμένοντας μέσα σε ένα πύργο του κεντρικού σταθμού του Μιλάνου. Επικοινωνούν με μεγάφωνα και κινητά με τις οικογένειές τους, και ζητούν από τα ιταλικά και ξένα μέσα ενημέρωσης να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Το πρωί της Δευτέρας τους επισκέφθηκε η γραμματέας του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, Cgil, η Σουζάνα Καμούσο.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#2
Συνταγές "α λα ΤΡΑΙΝΟΣΕ" και στην Ιταλία, από ότι βλέπω.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)