Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Isthmos.gr] Τρίπολη: Όλα έτοιμα για το πολιτικό αεροδρόμιο
#1
Τατούλης ... Δεν παίζουμε με την πρόοδο και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Θα ανακοινωθούν σύντομα όλα αυτά τα έργα και θα προχωρήσει κανονικά το πρόγραμμα της Περιφέρειας, άσχετα απ’ την κρίση και την πορεία της λοιπής χώρας.

Η πορεία της προόδου της επικαιροποιημένης μελέτης, για την μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και σε πολιτικό (για πτήσεις Charters, Low Cost and Cargo), παρουσιάσθηκε σήμερα το απόγευμα, απ’ τους εκπροσώπους της Καναδέζικης Εταιρείας (IBI Grup), σε ειδική εκδήλωση, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Ο κ. Πέτρος Τατούλης, δήλωσε ότι η μελέτη (συντάχθηκε το 2003, επικαιροποιείται τώρα) είναι έτοιμη και ότι την Τρίτη, θα σταλεί για τελική επεξεργασία και έγκριση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο Περιφερειάρχης φάνηκε αισιόδοξος για αίσια έκβαση, αφού έχει πάρει το ‘’ο.κ’’ απ’ τον κ. Μπεγλίτη (τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας) και απ’ την Διοικήτρια της Υ.Π.Α. Συγχρόνως, αποκάλυψε ό,τι και ο νέος Υπουργός Μεταφορών, κ. Βορίδης, επιθυμεί όπως τελειώσει το θέμα άμεσα, ώστε να έρθει ο ίδιος στην Τρίπολη να υπογράψει και να ανακοινώσει το σπουδαίο αυτό αναπτυξιακό έργο υποδομής, μαζί βέβαια και με τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Ο κ. Τατούλης, γνωστοποίησε, επίσης και την συμφωνία με την διοίκηση του ΟΣΕ, για τρεις (3) σημαντικές παρεμβάσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μίλησε για το ενδομεσσηνιακό σιδηροδρομικό δίκτυο, για την επαναλειτουργία της γραμμής ‘’Κόρινθος-Μυκήνες-Άργος-Ναύπλιο’’ και για τον προαστιακό Λουτρακίου.

Και κατέληξε: ‘’ Δεν παίζουμε με την πρόοδο και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Θα ανακοινωθούν σύντομα όλα αυτά τα έργα και θα προχωρήσει κανονικά το πρόγραμμα της Περιφέρειας, άσχετα απ’ την κρίση και την πορεία της λοιπής χώρας’’.

Στην σημερινή σύσκεψη, εκτός των ανθρώπων της διοίκησης της αιρετής Περιφέρειας, συμμετείχαν και εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, συλλόγων, σωματείων και φορέων.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)