Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsIt.gr] Τι πρέπει να ξέρετε για την μεταφορά κατοικίδιου με τα Μέσα Μεταφοράς
#1
Πώς μεταφέρεται ένα κατοικίδιο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Ποιοι νόμοι ορίζουν κανόνες συμπεριφοράς και περιορισμούς; Τι είναι εφικτό και τι ανέφικτο;

Κατοικίδια και Μαζικά Μέσα Μεταφοράς (ΜΜΜ) ίσον πρόβλημα και μάλιστα ανάλογο με το μέγεθος του ζώου.

Μικρό για τις γάτες και τα μικρόσωμα σκυλιά, που μπορούν να μεταφέρονται μέσα σε ειδικά καλάθια, μεγάλο έως και ανυπέρβλητο για τη μετακίνηση μεσαίων και μεγάλων σκύλων, όταν δεν συντρέχουν ειδικοί λόγοι. Η ευθύνη, όπως λένε τα φιλοζωικά σωματεία, ανήκει στη σχετική νομοθεσία που είναι πολύ αυστηρή, αλλά και στη νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας, που δεν έχει εξοικειωθεί με τα ζώα και τα φοβάται χωρίς λόγο.

Η σχετική νομοθεσία, που τροποποιήθηκε πρόσφατα, θέτει σαφείς περιορισμούς.

Η μεταφορά κατοικίδιων σε αστικά λεωφορεία, ΚΤΕΛ, τραμ, ηλεκτρικό, προαστιακό, μετρό και τρόλεϊ επιτρέπεται μόνο σε μικρόσωμα ζώα εφόσον αυτά είναι μέσα σε ειδικά καλάθια διαστάσεων μέχρι 70x40x50. Από τα μεγαλόσωμα, μόνον οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών μπορούν να επιβιβάζονται με τους ιδιοκτήτες τους, αλλά εφόσον φέρουν λουρί και φίμωτρο. Κάθε κάτοχος κατοικίδιου, ή αλλιώς ζώου συντροφιάς, υποχρεούται να φέρει μαζί του το βιβλιάριο υγείας του ζώου, ενώ η μετακίνηση πέντε ζώων μαζί και πλέον θεωρείται εμπορική και διώκεται.

Στα τρένα, τα μικρόσωμα σκυλιά έχουν πάλι την τιμητική τους, καθώς μπορούν να ταξιδεύουν παρέα με τον κάτοχό τους, αρκεί να έχουν πληρώσει το μειωμένο εισιτήριο, που προβλέπεται γι αυτά. Τα μεγάλα, όμως, πρέπει να παραμένουν σε ειδικό κλουβί στη σκευοφόρο, διαφορετικά σε ειδικό βαγόνι, που διαθέτει μόνο η νυχτερινή αμαξοστοιχία.

Η πολιτική στις μετακινήσεις ζώων αλλάζει στα αεροπλάνα, ανάλογα με τον προορισμό και την αεροπορική εταιρεία. Στην Ελλάδα, μπορεί κανείς να έχει ένα ζωάκι ως 5 ή 8 κιλά στο ειδικό καλάθι μαζί του στην καμπίνα των επιβατών, αλλιώς η θέση του είναι στον χώρο αποθήκευσης αποσκευών.

Πριν ταξιδέψει κανείς με το ζώο του στο εξωτερικό (Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία) πρέπει να προετοιμαστεί για 3-4 μήνες, καθώς το βιβλιάριο υγείας του ζώου, που εκτελεί χρέη διαβατηρίου, πρέπει να περιλαμβάνει σχετικά πρόσφατες εξετάσεις αίματος, εμβόλια λύσσας και αποπαρασίτωση (είναι υποχρεωτικό και το μικροτσίπ ταυτότητας) διαφορετικά το ζώο κινδυνεύει να μπει σε καραντίνα στη χώρα υποδοχής.

Τα πλοία υποχρεούνται να διαθέτουν ειδικά κλουβιά για τα ζώα συντροφιάς. Κάποιες εταιρείες επιτρέπουν στους κατόχους να τα έχουν μαζί τους με λουρί στο κατάστρωμα, αλλά όχι, συνήθως, στους εσωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση μικρά και μεγάλα ζώα να χαίρουν των ιδίων... προνομίων.

Ούτως ή άλλως, όμως, πριν από τη μετακίνηση του κατοικίδιου με το ΚΤΕΛ, το τρένο, το αεροπλάνο και το πλοίο, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρεία του μέσου μεταφοράς.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματίων αναγνωρίζουν πως πολλοί άνθρωποι διακατέχονται από φόβο προς τα ζώα, ενώ η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τα ζώα και την υγεία μας δυσχεραίνει τη αποδοχή των ζώων σε κλειστούς χώρους, όπως τα ΜΜΜ.
Απάντηση
#2
Καιρός ήταν για αυτές τις αλλαγές.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση
#3
Μας φεραν και τα σκυλια μεσα στο λεωφορειο...
Απάντηση
#4
Δηλαδή εσύ αν είναι σε κλουβί και ήσυχα έχεις πρόβλημα?
Απάντηση
#5
Και βεβαια θα πρεπει να εχει προβλημα εφοσον ειναι επαγγελματιας!!Θα σου πω το πιο απλο:Πως μπορει να ελεξει καποιος εαν το σκυλι που μπαινει μεσα εχει πιασει ψυλλους για παραδειγμα?Εαν ΕΝΑΣ ψυλλος ξεφυγει και παει στα καθισματα θα γινει εκει μεσα αποικια και δεν θα φυγουν ΠΟΤΕ απο το travego των 330.000 ευρω για παραδειγμα.

Σου ανεφερα το πιο απλοικο παραδειγμα που υπαρχει εχω 2-3 ακομα στο μυαλο μου Paul αλλα πιστευω οτι αυτο αρκει.

Και το γεγονος οτι δεν εχω βρει ακομα ουτε εναν λεωφορειουχο που να συμφωνει με αυτο τον κανονισμο δεν νομιζω οτι ειναι τυχαιο.Και δεν νομιζω οτι ειναι θεμα φιλοζωιας η' μη..
Απάντηση
#6
Εχεις δίκιο με αυτά τα σενάρια αλλά έχεις δίκιο επειδή είμαστε στην Ελλάδα και ο κουτοπόνηρος Έλληνας θα βάλει το όποιο σκυλί έχει σε ένα πλαστικό κλουβί και μετά θα έχει την απαίτηση να μπει μέσα και θα σου φέρει μέχρι και τα κανάλια αν δεν τον αφήσεις.

Αλλά εγω αν τηρούνταν όλες οι προυποθεσεις, δηλαδη, κλουβί, μικροτσιπ, αποπαρασίτωση, βιβλιαριο υγείας, δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορουν να μπαινουν στον χώρο επιβατών.

Φυσικά δυστυχώς μιας και είμαστε όμως στην Ελλάδα δεν έχω λάβει υπόψιν τον ωχαδερφισμό και την τσιγκουνια του Έλληνα που δεν θα δεχτεί να πληρώσει για αποπαρασίτωση του ζώου τα διπλά του εισητηρίου στο ΚΤΕΛ. Γτ όλοι νομίζουν οτι παίρνουν ένα σκυλο και θελει μόνο φαι και κούρεμα... Δυστυχώς έχω συμφοιτήτρια που πήρε σκύλο και μου έλεγε χωρίς να ντρέπεται ότι μέσα σε ένα εξάμηνο (ή και λίγο παραπάνω) της κόστισε με κτηνίατρο τροφή κλπ σχεδόν 200 ευρώ...

Τελικό συμπέρασμα είναι ότι όποιος συμπεριφέρεται σαν "γυφτος" του λες πάρε ΙΧ λοιπόν και κάνε ότι θες. Απλά υπάρχουν και εξαιρέσεις
Απάντηση
#7
(17-12-2011, 02:10 PM)miltos xania Έγραψε: Και βεβαια θα πρεπει να εχει προβλημα εφοσον ειναι επαγγελματιας!!Θα σου πω το πιο απλο:Πως μπορει να ελεξει καποιος εαν το σκυλι που μπαινει μεσα εχει πιασει ψυλλους για παραδειγμα?Εαν ΕΝΑΣ ψυλλος ξεφυγει και παει στα καθισματα θα γινει εκει μεσα αποικια και δεν θα φυγουν ΠΟΤΕ απο το travego των 330.000 ευρω για παραδειγμα.

Με τον ιδιο ακριβως τροπο που μπορει να ελεγξει εαν ο καθε επιβατης εχει κανει τα εμβολια του, δεν πασχει απο καποιο μεταδιδομενο νοσημα κοκ. Με κανεναν! Υποτιθεται οτι ολα ακολουθουν καποιους κανονες.
Στην αναφορα του Travego των 330.000 ευρω να υποθεσω οτι δεν μπαινει μεσα καποιος Πακιστανος για παραδειγμα... Και οχι απαραιτητα καποιος μεταναστης...

Υποτιθεται οτι ολα αυτα απευθυνονται σε πολιτισμενους ανθρωπους, υποτιθεται βεβαια...
Απάντηση
#8
Moνο που το αρθρο αναφερεται στα ζωα και οχι σε μεταναστες και λοιπους επιβατες για να τους αναφερω στο ποστ μου.Επισης ποσες πιθανοτητες εχει ενας επιβατης,οποιασδηποτε εθνικοτητας η' κοινωνικης ταξης να εχει ψυλλους η' να αφοδευσει εν ωρα ταξιδιου?Σαφως λιγοτερες απο ενα σκυλι δε νομιζεις??

Σε ευχαριστω ειλικρινα παντως που στις δυσκολες μερες που διανυουμε εξακολουθεις να μου προσφερεις αφθονο γελιο με τα σχολια-μπηχτες σου κατω απο τις δικες μου δημοσιευσεις!!

Καλη χρονια να εχεις!!
Απάντηση
#9
Επισης το αρθρο αναφερει και τι προϋποθεσεις μεταφορας ενος κατοικιδιου. Εφοσον τηρουνται λοιπον αυτες το ζωο εχει πολυ μικροτερες πιθανοτητες να κανει οσα περιγραφεις απο τον οποιοδηποτε επιβατη.

Χαιρομαι που στις δυσκολες μερες που διανυουμε περνα καλα και ακομα περισσοτερο που μπορω να συμβαλλω γι' αυτο. Ταυτοχρονα οφειλω να σε ευχαριστησω διοτι με τις αντιφασεις σου δινεις χαρα και σε ολους εμας τους υπολοιπους χρηστες!!!

Καλη χρονια και σε σενα!!!
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)