Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Πρώτο Θέμα] Τα επεισόδια «κουκούλωσαν» την πορεία
#1
Έκαψαν για άλλη μια φόρα το κέντρο της Αθήνας

Με επεισόδια αμαυρώθηκε η σημερινή ογκώδης διαδήλωση εναντίον των κυβερνητικών μέτρων.

Η συμμετοχή του κόσμου υπερέβη τις 120.000, ωστόσο λίγο μετά το μεσημέρι ξέσπασαν επεισόδια μπροστά από τη Βουλή, με αποτέλεσμα η Αθήνα να μετατραπεί για άλλη μια φορά σε εμπόλεμη ζώνη.

Συγκρούσεις μεταξύ αγανακτισμένων διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, δεκάδες ρίψεις μολότοφ, φωτοβολίδων, κροτίδων και πολλές εστίες φωτιάς σε αρκετά σημεία συνέθεσαν το «εκρηκτικό» σκηνικό στο κέντρο.

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή, με τους διαδηλωτές να ρίχνουν μολότοφ, φωτοβολίδες, κροτίδες, ξύλα και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ που βρίσκονται ακόμη παρατεταγμένες έξω από τη Βουλή. Οι αστυνομικοί απαντούσαν με χρήση χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν.

Οι διαδηλωτές δεν δίστασαν να σπάσουν το εμπορικό κέντρο «Attica», καταστρέφοντας ακόμη και φανάρια του δρόμου. Στην οδό Βουκουρεστίου, συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ απεργών ταξιτζήδων και αστυνομικών, με τους πρώτους να ρίχνουν πέτρες, να ανάβουν φωτιές, έχοντας στήσει οδοφράγματα.

Στις φλόγες τυλίχθηκε και το φυλάκιο του άγνωστου στρατιώτη ενώ ομάδα αγνώστων αφαίρεσε το όπλο ειδικού φρουρού. Φωτιά εκδηλώθηκε και σε εκδοτήριο της ΕΘΕΛ στην οδό Φιλελλήνων 4.
Νωρίτερα την Τέταρτη, νεαροί διαδηλωτές προσπάθησαν το πρωί να ρίξουν το μεταλλικό φράχτη που έχει στηθεί έξω από τη Βουλή.

Οι πλειοψηφία των διαδηλωτών αποχώρησε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, μετά από εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας.

Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον έξι πολίτες και 38 αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε δημόσια νοσοκομεία.

Η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά πέντε συλλήψεις και 28 προσαγωγές για κατά περίσταση επιθέσεις κατά αστυνομικών και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Το ερώτημα της επόμενης μέρας είναι το ποιος θα καθαρίσει το κέντρο της πόλης από τις πέτρες και τα οδοφράγματα, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα συνεχίζουν δυναμικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Μαζικές οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Μεγάλη είναι η συμμετοχή στις πορείες και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας. Υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, εξαγριωμένοι πολίτες, αυτή την ώρα στο κέντρο του Βόλου, σπάνε υποκαταστήματα τραπεζών.

Χιλιάδες απεργών κατέκλυσαν τους δρόμους σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο , Σητεία, Ιεράπετρα, Αγ.Νικόλαο. Με βασικά συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας, οι χιλιάδες των Κρητικών φωνάζουν "δεν αντέχουμε άλλο", "όχι άλλα μέτρα εξαθλίωσης, "χρεοκοπήσαμε".

Στο Ηράκλειο άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, "ξέσπασαν" σε περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, προκαλώντας του φθορές.

Μεγάλος είναι ο όγκος των διαδηλωτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου μια πραγματική κρεμάλα έστησαν έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης οι εργαζόμενοι που κατέβηκαν στους δρόμους αντιδρώντας στα μέτρα που τους χτυπάνε αλύπητα.

http://www.youtube.com/watch?v=YAaKrcpD19o
http://www.youtube.com/watch?v=JEURWjJKZsI

''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ] Στις 800.000 ευρώ οι ζημιές από τα επεισόδια στο κέντρο mercedes elbo 0 2.044 05-07-2011, 12:47 AM
Τελευταία Δημοσίευση: mercedes elbo

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)