Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Πρώτο Θέμα] Η κρίση «τρώει» φαγητό και φάρμακα ακόμη και στις φυλακές
#1
Νέο... ειδικό μενού στο πνεύμα του μνημονίου καθιερώθηκε στις φυλακές της χώρας, με τους κρατουμένους να βλέπουν πλέον, στα πιάτα τους, ελάχιστο φαγητό και μάλιστα κακής ποιότητας. Όσο δε για κάποια είδη βασικής διατροφής, αυτά μάλλον τα έχουν ξεχάσει. Γιαούρτι σε κάποιες φυλακές, όπως για παράδειγμα της Αλικαρνασσού, λαμβάνουν μια φορά την εβδομάδα (κάθε Κυριακή), ενώ στα περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας έχει σταματήσει σχεδόν η προμήθεια φρούτων.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο τραγική, καθώς εκτός από τις περικοπές σε φαγητό, μείωση έγινε και στις δαπάνες για την προμήθεια φαρμάκων, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή κυρίως οροθετικών ασθενών. «Ναι, υπήρξαν περικοπές» λέει, μιλώντας στο protothema.gr, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Πεταλωτής, αρμόδιος για τις φυλακές. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι καταβάλλεται προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου, για να γίνει εξορθολογισμός των δαπανών -ακόμη και των ιατροφαρμακευτικών.

Παρόλα αυτά, οι τρόφιμοι στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας συνεχίζουν να διαβιούν σε συνθήκες εξαθλίωσης, κάτι που ανάγκασε τις κρατούμενες στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού να προχωρήσουν σε στάση, αρνούμενες να μπουν στα κελιά τους. Όπως καταγγέλλουν, το πρωινό αλλά και το μεσημεριανό δεν φτάνει για όλες, με αποτέλεσμα να σιτίζονται μόνο όσες προλάβουν να πάρουν μια μερίδα και αυτή πολύ μικρή σε ποσότητα.

«Έχουμε διαμαρτυρηθεί πολλές φόρες για την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού που μας δίνουν, αλλά η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει» λένε οι κρατούμενες, τονίζοντας ότι η υπηρεσία της φυλακής τους ανακοινώσε επίσημα ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει περικοπές στα κονδύλια, με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά η ποσότητα του φαγητού, των φαρμακευτικών αγωγών, του ζεστού νερού και σίγουρα και της θέρμανσης.

Ένα αβγό για πέντε άτομα!

Μέλη της πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, μιλώντας στο prototothema.gr, κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και αποκαλύπτουν ότι στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού οροθετικοί κρατούμενοι, που βρίσκονται σε συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή, δεν λαμβάνουν πλέον κανονικά τα φάρμακά τους, καθώς κάποιες δόσεις... παραλείπονται! Όσον αφορά στο ζήτημα του φαγητού, τα μέλη της Πρωτοβουλίας μεταφέρουν μαρτυρίες κρατουμένων, σύμφωνα με τις οποίες η ποσότητα της σίτισης έχει μειωθεί τόσο, ώστε να μαγειρεύεται με ένα αβγό και πολύ αλεύρι μια ομελέτα, που αναλογεί σε πέντε κρατουμένους!

Τι λέει ο Γ. Πεταλωτής

Μιλώντας στο protothema.gr, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Πεταλωτής τονίζει ότι πράγματι το υπουργείο όπως και όλη η δημόσια διοίκηση κλήθηκε να περιστείλει τις δαπάνες του σε όλα τα επίπεδα λόγω του χρέους της χώρας.

«Για τις συνολικές δαπάνες για το σωφρονιστικό σύστημα, ζητήσαμε ήδη την εξαίρεσή τους από τη μεγάλη αυτή προσπάθεια περιστολής για προφανείς λόγους» αναφέρει ο κ. Πεταλωτής και προσθέτει: «Βρίσκεται εξέλιξη προσπάθεια που κάνουμε για να εξορθολογήσουμε και να διαχειριστούμε κεντρικά όλες τις προμήθειες, καθώς και τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, οι οποίες με τρόπο διάσπαρτο και ουσιαστικά ανεξέλεγκτο, μέχρι τώρα επιβαρύνουν υπερβολικά το δημόσιο χρήμα και υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες προς τους κρατουμένους».
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsBomb] «Λουκέτο» στις φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας! Konstantinos MercedesBenz 0 1.349 30-01-2012, 10:28 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ] Στις 800.000 ευρώ οι ζημιές από τα επεισόδια στο κέντρο mercedes elbo 0 2.044 05-07-2011, 12:47 AM
Τελευταία Δημοσίευση: mercedes elbo

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)