Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ΕΘΝΟΣ] 48ωρο χειρόφρενο ξανά στις αστικές συγκοινωνίες
#1
Διήμερος "Γολγοθάς" περιμένει αύριο και μεθαύριο το επιβατικό κοινό καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν χθες την πραγματοποίηση νέας -48ωρης αυτή τη φορά- απεργίας αύριο και μεθαύριο με αιχμή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και την εργασιακή εφεδρεία.

Σύμφωνα με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, ακινητοποιημένα Πέμπτη και Παρασκευή θα παραμείνουν τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ.

Κανονικά θα λειτουργήσει μόνο ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, ενώ οι μετακινήσεις μέσα στην πόλη θα γίνονται για άλλη μια φορά μόνο με ΙΧ, ταξί και δίκυκλα. Εως το τέλος της εβδομάδας, όπως όλα δείχνουν, ταξί και προαστιακός σιδηρόδρομος θα κυκλοφορούν κανονικά.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ηδη οι μηχανοδηγοί και οι ηλεκτροδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης) εξήγγειλαν τριήμερη απεργία για τις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι για τρεις ημέρες θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι όχι μόνο οι συρμοί του ΟΣΕ αλλά και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Χειρόφρενο την ερχόμενη Τετάρτη 19 του μήνα θα σηκώσουν και τα ταξί αλλά και τα βυτιοφόρα ΔΧ ενώ στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αναμένεται να μετάσχουν με στάσεις εργασίας ή απεργίες και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Βελτιωμένη ήταν χθες η κατάσταση στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως τις 5.30 το απόγευμα, η κινητοποίηση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας είχε προκαλέσει καθυστερήσεις σε τριάντα πτήσεις ενώ ο μέσος όρος των καθυστερήσεων κυμαινόταν μεταξύ 40-45 λεπτών.

ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Απάντηση
#2
Εκτός από τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες και οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να κατέβουν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή, μετά τις ανακοινώσεις του σημερινού υπουργικού.

Οι ιδιοκτήτες ταξί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους και πορεία προς τη βουλή.

Την ίδια μέρα θα συνεδριάσει και πάλι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας τους για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του κλάδου.

Οι αυτοκινητιστές εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του Γιάννη Ραγκούση και ζητούν επαναφορά του Προεδρικού Διατάγματος Ρέππα.

Παράλληλα, θα ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση.

48ωρη στις αστικές συγκοινωνίες

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή το μετρό, το τραμ, ο ΗΣΑΠ, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες προκήρυξαν 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία, τις μετατάξεις και το ενιαίο μισθολόγιο.

Τις επόμενες δύο ημέρες θα εκτελούνται κανονικά μόνο τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Έθνος] Μπλακ άουτ διαρκείας από τις απεργίες στις συγκοινωνίες Giannis 1 3.276 28-09-2011, 05:58 PM
Τελευταία Δημοσίευση: ELBO O405GN
  [NewsIt.gr] Σηκώνουν χειρόφρενο και οι συγκοινωνίες Τρίτη και Τετάρτη cmegas 3 4.627 27-06-2011, 08:33 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)