Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsIt.gr] Σηκώνουν χειρόφρενο και οι συγκοινωνίες Τρίτη και Τετάρτη
#1
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία κατά του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των νέων σκληρών μέτρων, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.
Δεδομένη, για την ώρα, είναι η απεργία στον ΟΣΕ. Οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν για 48 ώρες, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στη 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Επίσης, το μετρό δε θα εκτελεί δρομολόγια από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο, καθώς η γραμμή ανήκει στον ΟΣΕ και έτσι δεν θα διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές δεν έχουν αποφασίσει ακόμη το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα συμμετάσχουν με ολιγόωρες στάσεις εργασίας και αυτό για να εξυπηρετηθεί το κοινό που θα θελήσει να πάρει μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση της Τρίτης στο Πεδίον του Άρεως και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.

Στις αεροπορικές συγκοινωνίες τώρα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συνεδριάζουν το Σάββατο για να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ σε απεργία προσανατολίζεται η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Τέλος, συμμετοχή στη 48ωρη απεργία έχουν δηλώσει και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.
114, 115, 149, 170, Ε22 (το Γ1 να 'ταν κι άλλο.........)
Απάντηση
#2
rifleChairBash

Και κάπως έτσι οι συνδικαλιστές των ΜΜΜ σαμποτάρουν την πορεία, στηρίζοντας την κυβέρνηση.AngryAngryAngry
Απάντηση
#3
Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη και την Τετάρτη.

Το τραμ θα τραβήξει χειρόφρενο για 48 ώρες, ενώ το Μετρό θα μείνει ακινητοποιημένο την Τρίτη αλλά την Τετάρτη για την εξυπηρέτηση του κόσμου που θα θελήσει να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, οι συρμοί θα κινηθούν από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ είχαν αρχικά αποφασίσει να απεργήσουν και τις δυο μέρες, αλλά η απόφασή τους άλλαξε και τελικά θα κάνουν στάσεις εργασίας. Την Τρίτη τα τρένα θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 16:00 το απόγευμα, ενώ την Τετάρτη από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν επίσης τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, αλλά θα κινηθούν περίπου 200, μόνο για να καλύψουν τις ανάγκες των Special Olympics.

Τέλος, στα αμαξοστάσια θα παραμείνουν για 48 ώρες τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Να παρακαλέσω την διαχείριση του site οτι καλό θα ήταν το θέμα του cmegas να περάσει στα απεργιακά δελτία, ευχαριστώ.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#4
Από την Ημερησία...

Μετρό: Αναστολή απεργίας...για διευκόλυνση των απεργών
Οι ηλεκτροδηγοί ανέστειλαν τη 48ωρη απεργία τους για να διευκολύνουν την παρουσία των διαδηλωτών στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στην περικύκλωση του Συντάγματος


Η ανακοίνωση του σωματείου των ηλεκτροδηγών αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Βασιζόμενοι στην απόφαση - παρότρυνση της «Γενικής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος στις 22/06/11 (Green Attack) για αποχή από κάθε είδους εργασία, κατανάλωση και μη στήριξης του παραμικρού σπασίματος της απεργίας», προκηρύξαμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 28, 29/06/2011.
Γνωρίζετε ότι έχουμε εκφράσει εμπράκτως τη στήριξή μας στους «αγανακτισμένους» συμπολίτες μας, με τη δρομολόγηση επιπλέον συρμών τις κρίσιμες ημέρες. Επίσης είμαστε υπέρ των ειρηνικών διαδηλώσεων, διότι αν μη τι άλλο, αυτές είναι πολύ πιο αποτελεσματικές.
Επειδή τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, το «εμείς» πρέπει υποχρεωτικά να σκεπάσει το «εγώ».
Επειδή κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας χρησιμοποιεί ως εξιλαστήρια θύματα για να ικανοποιήσει τις προσωπικές του μωροφιλοδοξίες…
Το «κλαδικό Σωματείο του Μετρό» αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν στέκεται σε περιχαρακώσεις και σκοπιμότητες, όπως κάποιοι άσκεπτοι θέλουν να το παρουσιάσουν..
Έτσι, οι συρμοί του Μετρό θα κινηθούν κανονικά τις επόμενες δύο ημέρες. Προτείνουμε στη διοίκηση της Εταιρείας και εφόσον βρεθούν εθελοντές, η λειτουργία του μέσου να συνεχιστεί και τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 29/06/2011, ώστε να υπάρξει διαρκής εξυπηρέτηση των διαδηλωτών.
Είμαστε βέβαιοι ότι , με τη συμβολή και την περιφρούρηση όλων θα πραγματοποιηθεί μια άνευ προηγουμένου ειρηνική διαδήλωση".
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [ΕΘΝΟΣ] 48ωρο χειρόφρενο ξανά στις αστικές συγκοινωνίες GeorgIrisbus 1 2.960 12-10-2011, 09:47 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [ΟΑΣΑ] Ανακοίνωση: Απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ (Τρίτη και Τετάρτη) GeorgIrisbus 0 2.531 26-09-2011, 07:58 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)