Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsIt.gr] Φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης – Στο 1,40/λίτρο η τιμή
#1
Η αύξηση που είχε υπολογιστεί να γίνει σταδιακά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα γίνει, όπως λέει το σενάριο, άμεσα από 15 Οκτωβρίου

Η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης ίσως δεν γίνει στο 100% αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση (το καλό σενάριο) λέει πως η τιμή θα εκτιναχθεί κατά 44% ως 50% ή 50 λεπτά το λίτρο και έτσι με βάση ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πέρυσι έκλεισε στα 90 λεπτά μιλάμε ήδη για μια μέση τιμή στο 1,40 ευρώ το λίτρο.

Η αύξηση αυτή μεταφράζεται άμεσα σε μια επιβάρυνση 500 ευρώ για κάθε 1.000 πετρελαίου ή πάνω από 2.000 ευρώ για ένα μόνο γέμισμα της δεξαμενής μιας μέσης πολυκατοικίας.

Το εάν και κατά πόσο το μέτρο θα ισχύσει πλήρως από τον Οκτώβριο μάλλον έχει την απάντησή του στα προσδοκώμενα έσοδα.

Τα 600 εκατομμύριο που εκτιμάται ότι θα κερδίσει το κράτος από τον επιπλέον φόρο, αρκούν ίσως να ισοσκελίσουν τις όποιες απώλειες από το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ και έτσι ίσως αποτελεί τη “μόνη σίγουρη λύση” της κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας.

Το πόσο θα κοστίσει στον οικογενειακό προϋπολογισμό, δεν φαίνεται να το υπολογίζει κανείς.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#2
ολα τα λεφτα μας θα τα πανε στα πετρελαια φετος
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)