Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ΛΑΟΣ Ημαθίας] Αστικό λεωφορείο εκτός δρομολογίου έφυγε από τον δρόμο
#1
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες στις 7 παρά 10 το πρωί στη Βέροια, όταν το λεωφορείο με τον αριθμό 20 των Αστικών Βέροιας, χωρίς επιβάτες, «έφυγε» από την οδό Μ. Μπότσαρη 89 και «προσγειώθηκε» σε αυλή σπιτιού που βρίσκεται περίπου τρία μέτρα, σε βάθος, κάτω από το ύψος του δρόμου…

Παρά τον όγκο του οχήματος και το ύψος, τόσο ο οδηγός, όσο και οι τσιγγάνοι ένοικοι του σπιτιού δεν έπαθαν το παραμικρό, ενώ προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στο λεωφορείο και στην αυλή της μονοκατοικίας.

Σύμφωνα με την εκδοχή του οδηγού του αστικού λεωφορείου, ο οποίος μίλησε στον «Λ» λίγη ώρα μετά το περιστατικό, στην προσπάθειά του να ξεπαρκάρει το όχημα από την θέση που ήταν σταθμευμένο, έχασε τον έλεγχο εξαιτίας του κρασπέδου που υπήρχε στο σημείο. Φυσικά, για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί προανάκριση το τμήμα Τροχαίας Βέροιας.


Δύο γερανοί και δύο σκαπτικά μηχανήματα στην ανέλκυση
Για την ανέλκυση του λεωφορείου και την ασφαλή απομάκρυνσή του, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση, καθώς χρειάστηκε να δημιουργηθεί δρόμος ανάμεσα στα χαλάσματα παλιών σπιτιών που υπήρχαν πλησίον του σημείου.

Δύο σκαπτικά μηχανήματα ανέλαβαν από νωρίς την δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων, ανοίγοντας δίοδο και δημιουργώντας ράμπες από χώμα, ώστε να μπορεί να περάσει το λεωφορείο.
Λίγο μετά τις 11 το πρωί, έφτασε στο σημείο γερανός, ο οποίος κράτησε με ιμάντες το πίσω μέρος του οχήματος,

για να μην πέσει στο σπίτι, ενώ ένας εκσκαφέας τραβούσε το λεωφορείο από την μπροστινή του πλευρά. Ο δεύτερος γερανός που βρισκόταν στο σημείο, δεν χρειάστηκε να παρέμβει.
Με λεπτές και προσεχτικές κινήσεις, τελικά το λεωφορείο «απεγκλωβίστηκε» και κατάφερε να βγει στο αμφιθέατρο πάνω από την Αγία Παρασκευή Βέροιας και στη συνέχεια, πήγε στο συνεργείο για τα περαιτέρω.


«Είχαν άγιο»
Τρίτη και 13 χθες και σε… θεϊκή παρέμβαση απέδωσαν πολλοί το γεγονός ότι δεν υπήρξαν σοβαρότερες συνέπειες από το περιστατικό, ωστόσο σίγουρα το περιστατικό θορύβησε την τοπική κοινωνία.

Να τονιστεί, λοιπόν, ότι το λεωφορείο δεν ήταν σε δρομολόγιο, αλλά εκείνη την ώρα ετοιμαζόταν να ξεκινήσει την βάρδιά του. Από την Αστικό Βέροιας ΚΤΕΛ Α.Ε. δεν έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση, καθώς η έρευνα για το συμβάν είναι σε εξέλιξη.

Όπως και να έχει, παράγοντες των Αστικών τονίζουν πως σε καμία περίπτωση το εν λόγω, μεμονωμένο, περιστατικό δεν πρέπει να κλονίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο Μέσο, καθώς έχει αποδείξει στην μακρόχρονη δραστηριοποίησή του στις δημόσιες μεταφορές, πως αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα μετακίνησης.


Νίκος Βουδούρης
Απάντηση
#2
Επρόκειτο για ένα midi της ΜΑΝ, σχετικά νέο.

Περισσότερα θα δείτε και στο θέμα https://leoforeia.gr/forum2/showthread.php?tid=3576 , όπου υπάρχει και βίντεο με την διαδικασία ρυμούλκησης.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Λαός] Μήνυση κατά του αντιπεριφερειάρχη υπέβαλλαν Υπεραστικά και Αστικά ΚΤΕΛ Ημαθίας Konstantinos MercedesBenz 0 1.803 03-08-2011, 12:32 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)