Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Έλεγχος εισιτηρίων - Πότε είδατε τελευταία φορά;
#1
Ένα θέμα που δεν έχουμε αγγίξει όλον αυτόν τον καιρό, είναι το πόσο συχνά και πού βλέπετε να γίνεται έλεγχος εισιτηρίων.

Αφορμή για το θέμα ήταν μια συζήτηση που άκουσα στο μετρό ανάμεσα σε δύο επιβάτιδες που συζητούσαν για την εμφάνιση ελεγκτών σήμερα σε γραμμές των νοτίων προαστίων. Μάλιστα έλεγαν οτι είναι τελευταία πολύ συχνό το φαινόμενο.

Προσωπικά είδα σήμερα μια ελέγκτρια σε λεωφορείο που περνά το σταθμό της Αττικής.

Εσείς, πετύχατε τελευταία τους ελεγκτές με τα.. φουλάρια;
Απάντηση
#2
την περασμενη κυριακη εγινε ελεγχος απο τον οδηγο στην 330.και οχι μονο μια φορα αλλα σε καθε σταση ανοιγε μονο την μπροστα πορτα για να δει τα εισιτηρια.κανονικα εχω να δω ελεγκτη απο την μεγαλη τριτη
Τοπικοποιηστε τα 622,815 στον ευαγγελισμο
Απάντηση
#3
Πριν κανένα μήνα περίπου στο 051 προς ΚΤΕΛ, έλεγχος από τρία ρεμάλια. Μάγκωσαν έναν Βούλγαρο για δήθεν μη ακύρωση, ενώ το είχε ακυρώσει από την ανάποδη και δεν φαινόταν καλά.
Μπινελίκια, προσβολές του τύπου "εδώ είναι Ελλάδα ρε, αυτά στη χώρα σου ρε, που μας ήρθατε ρε και μας βρωμίσατε ρε..." Ευτυχώς ο Βούλγαρος δεν μάσαγε και στο ΚΤΕΛ έφτασε ... να τους έχει στριμωγμένους και τους τρείς στην πρώτη πόρτα, ζητώντας αυτός (!!) την αστυνομία.

Επίσης, λίγο μετά το Πάσχα πέτυχα τους "προβλεπόμενους" , πρωί στο 224 από Ευαγγελισμό προς Σόλωνος με τα φουλάρια και τις κονκάρδες και τα τοιαύτα. Τι να σου κάνουν όμως τα παιδιά, όταν πέφτουν πάνω στο κίνημα "δεν πληρώνω;" Πέσαν πέντε - δέκα "εναλλακτικοί" πάνω τους και τελικά δεν κόψανε πρόστιμο γιατί κόντευε να γίνει γής μαδιάμ το λεωφορείο.

Στο Μετρό που κάποτε ήταν τακτικοί στις εισόδους (ειδικά κάθε πρώτη του μήνα) τους έχω χάσει και ας μη μιλήσω για τον ΗΣΑΠ: Από το Νοέμβριο του 2001 μέχρι πέρυσι τέτοιον καιρο έκανα τη διαδρομή Ομόνοια/Μοναστηράκι - Φάληρο δύο φορές τη μέρα ΚΑΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΠΟΤΕ!
Απάντηση
#4
(05-07-2011, 12:31 PM)Citaro Έγραψε: Πριν κανένα μήνα περίπου στο 051 προς ΚΤΕΛ, έλεγχος από τρία ρεμάλια. Μάγκωσαν έναν Βούλγαρο για δήθεν μη ακύρωση, ενώ το είχε ακυρώσει από την ανάποδη και δεν φαινόταν καλά.
Μπινελίκια, προσβολές του τύπου "εδώ είναι Ελλάδα ρε, αυτά στη χώρα σου ρε, που μας ήρθατε ρε και μας βρωμίσατε ρε..." Ευτυχώς ο Βούλγαρος δεν μάσαγε και στο ΚΤΕΛ έφτασε ... να τους έχει στριμωγμένους και τους τρείς στην πρώτη πόρτα, ζητώντας αυτός (!!) την αστυνομία.

Σίγουρα ήταν ελεγκτές του ΟΑΣΑ, είχαν τις καρτούλες τους; Δεν μου έχει τύχει ποτέ ελεγκτής με κονκάρδα που να είχε τέτοια συμπεριφορά.

Στον ΗΣΑΠ που χρησιμοποιώ συνέχεια τα τελευταία 5-6 χρόνια έχω δει ελάχιστες φορές ελεγκτές. Η τελευταία φορά ήταν όταν ο σταθμός στον Αγ. Ελευθέριο ήταν κλειστός λόγω των έργων, το καλοκαίρι του 2009, και μπήκαν σε ανερχόμενο στα Κάτω Πατήσια. Δεν έχω ξαναδει από τότε.

Στο μετρό είδα τις προάλλες στο Σύνταγμα μετά τα ακυρωτικά. Γενικά βλέπω τακτικά στο μετρό ελεγκτές. Παλιότερα έβλεπα συχνά στο τμήμα Εθνική Άμυνα-Χαλάνδρι, όταν δεν λειτουργούσαν οι ενδιάμεσοι σταθμοί. Έμπαιναν σε Rotem και σάρωναν όλο το τρένο.

Παλιότερα δεν έβλεπα καθόλου ελεγκτές στον ΗΛΠΑΠ, θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχα 4,5 χρόνια να πετύχω ελεγκτή ενώ ήμουν τακτικός χρήστης, δεν έχω συγκρατήσει τις χρονιές που τους είδα. Τώρα τελευταία έχουν πυκνώσει οι έλεγχοι, τελευταία φορά είδα αρχές Μαϊου στο 3.

Στα λεωφορεία συνέβαινε το ίδιο, αλλά και εκεί η κατάσταση πλέον έχει διορθωθεί αρκετά. Τον Μάρτη ή Απρίλη μία Κυριακή πέτυχα ελεγκτές στο Γ10, η αδελφή μου και η μητέρα μου που επίσης χρησιμοποιούν καθημερινά ΜΜΜ μου αναφέρουν αρκετά συχνά πλέον ελέγχους.

Αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο αμήν για να ξεκινήσουν ελέγχους;Bash
Απάντηση
#5
Τελευαταία φορά που είδα έλεγχο σε λεωφορείο ήταν στο Χ96 απ' τον οδηγό λίγο πριν το Πάσχα.

Στο μετρό είχα δει τελευταιά φορά στη Δάφνη νομίζω το Φλεβάρη.

Ο ΗΣΑΠ όπως πάντα έτσι και τώρα δεν έχει ελέγχους.

Στο τράμ έχω πετύχει ελάχιστες φορές σε όλα τα χρόνια λειτουργείας του.

Γενικά ενώ είχαν πυκνώσει σχετικά η έλεγχοι τώρα έχουν ξανα αραιώσει σ' όλα τα μέσα.Angry Ας ελπίσουμε ότι θα ξαναπυκνώσουν από Σεπτέμβριο.
Απάντηση
#6
(05-07-2011, 01:22 PM)Giannis Έγραψε: Σίγουρα ήταν ελεγκτές του ΟΑΣΑ, είχαν τις καρτούλες τους; Δεν μου έχει τύχει ποτέ ελεγκτής με κονκάρδα που να είχε τέτοια συμπεριφορά.

Όχι, την ΕΘΕΛ ήταν (και αν κρίνω ότι είχαν κολλητηλίκια με τον οδηγό μάλλον από Βοτανικό μεριά οδηγοί).
Απάντηση
#7
Σήμερα κατά της 12 παρά το μεσημέρι ήταν 4 ελεκτές στο σταθμό της Ομόνοιας στην αποβάθρα προς Αγ. Δημήτριο.
Απάντηση
#8
σημερα γυρω στις 18:15 μπηκαν στο 140 3 ελεγκτες απο την 4η ελληνικου και κατεβασαν 8 ατομα στα κολεγιο
Τοπικοποιηστε τα 622,815 στον ευαγγελισμο
Απάντηση
#9
Και ω, τι ευχάριστη έκπληξη!!!!!! Στον Προαστιακό!!!!!!!!!! Μεταξύ Πεντέλης και Κηφισίας, ανοίγει η πόρτα που επικοινωνεί με το πίσω βαγόνι, και βλέπω έναν τύπο να ορμάει (κυριολεκτικά) μέσα και μετά από 1'' μια ευγενέστατη φωνή "Τα εισιτήρια σας παρακαλώ"...... Το απίστευτο ήταν ότι, τουλάχιστον στο βαγόνι που ήμουν εγώ, όλοι είχαν εισιτήριο.
Υ.Γ. Απ' όσο μου έχουν πει, ελεγκτής υπάρχει συχνά στο κομμάτι εκτός της αστικής ζώνης. Οπότε, μια και το δρομολόγιο πήγαινε Κιάτο, μπορεί να ήταν αυτός ο λόγος της παρουσίας του.
114, 115, 149, 170, Ε22 (το Γ1 να 'ταν κι άλλο.........)
Απάντηση
#10
Στον ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ πέτυχα 2μελές κλιμάκιο ελεγκτών, ερχόμενος από Κόρινθο για Νεραντζιώτισσα στις 22/08/11. Στην Κινέττα άφησε απέξω κόσμο που δεν είχε εισιτήριο μεταξύ των οποίων και κάτι 17χρονα που κάνανε μαγκιές για να μην πληρώσουν.

Καιρός είναι, όποιος δεν έχει εισιτήριο να μην μπαίνει σε συγκοινωνία. Τέρμα πια, δε θα είμαστε οι υπόλοιποι νομοταγή κορόϊδα.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)