Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Agelioforos.gr] Με τα ΚΤΕΛ στις παραλίες
#1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Κάθε Σαββατοκύριακο περισσότεροι από 78.000 Θεσσαλονικείς εκτιμάται ότι πραγματοποιούν μικρές αποδράσεις με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ τα οποία -ειδικά γι' αυτήν την περίοδο- ενισχύονται με επιπλέον δρομολόγια προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.

«Με τα λεωφορεία φτάνουμε γρήγορα και φτηνά σε όλες τις κοντινές παραλίες. Από τη στιγμή που τελειώσαμε με τις εξετάσεις στο σχολείο, κι επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα για πολυήμερες διακοπές, κάθε Σάββατο μαζί με τους συμμαθητές μου ''οργώνουμε'' τη Χαλκιδική και την Πιερία», λέει στον «Α» η 18χρονη Κατερίνα.

Την αυξημένη προτίμηση των επιβατών κάθε ηλικίας για τους συγκεκριμένους προορισμούς επιβεβαιώνει στον «Α» και ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Βορείου Ελλάδος, Χρήστος Λιούπας.

«Οι προορισμοί για τους οποίους έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον, εκτός από τη Χαλκιδική, είναι οι παραλίες της Πιερίας και της Καβάλας. Λόγω της οικονομικής κρίσης και της μείωσης πολλών εισοδημάτων, φέτος καταγράφουμε αύξηση της προσέλευσης του κόσμου κατά 10%», εξηγεί, συμπληρώνοντας πως κάθε Σαββατοκύριακο προστίθενται επιπλέον δρομολόγια για να ικανοποιηθούν όλοι οι επιβάτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη στροφή του κόσμου προς τα ΚΤΕΛ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η διατήρηση του εισιτηρίου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με αποτέλεσμα ένα μπάνιο σε μία κοντινή παραλία να κοστίζει περίπου 7 ευρώ, την ώρα μάλιστα που μόνο για τα διόδια από και προς την Πιερία ο λουόμενος θα καλούνταν να καταβάλει 8 ευρώ. «Σήμερα που ο κόσμος υπολογίζει και το παραμικρό έξοδο και περιορίζει κάθε περιττή δραστηριότητα, τα χαμηλά εισιτήρια των ΚΤΕΛ Βορείου Ελλάδος αποτελούν μία συμφέρουσα λύση για όλους», καταλήγει ο κ. Λιούπας.

100% οι πληρότητες για Χαλκιδική

Με πληρότητα 100% αναχωρούν κάθε Σαββατοκύριακο και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, τα οποία υπολογίζεται πως μεταφέρουν περισσότερους από 7.500 λουόμενους προς τις ακτές του γειτονικού νομού. Οι παραλίες της Καλλικράτειας, των Φλογητών και της Σωζόπολης είναι αυτές που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, κυρίως λόγω του φτηνού εισιτηρίου (η διαδρομή προς Καλλικράτεια κοστίζει 3,90 ευρώ και προς Φλογητά 6,10 ευρώ). Η κίνηση προς τους άλλοτε πολυσύχναστους προορισμούς της Σιθωνίας είναι πολύ μειωμένη λόγω της απόστασης και του κόστους, ενώ αντίθετα το αδιαχώρητο επικρατεί τα απογεύματα στις στάσεις των λεωφορείων στις παραλίες της Κασσάνδρας από τον κόσμο που περιμένει να επιβιβαστεί για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

«Το επιβατικό μας κοινό αποτελείται κατά βάση από άτομα κάτω των 25 ετών και άνω των 55 ετών. Πρόκειται δηλαδή για μαθητές και φοιτητές που κάνουν χρήση των ειδικών εκπτώσεων και για άτομα μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν κάποιο όχημα ή την οικονομική δυνατότητα για να μετακινηθούν σε κάποια μακρινή παραλία. Μάλιστα, συχνά παίρνουν μαζί τους και τάπερ με φαγητά, προκειμένου να περιορίσουν στο ελάχιστο τα έξοδα», περιγράφει ο υπεύθυνος του γραφείου κίνησης του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, Ιωσήφ Ευθυμιάδης.

ΚΤΕΛ Πιερίας: αύξηση 30% στην κίνηση

Αυξημένη κατά 30% -σε σχέση με το χειμώνα- είναι η κίνηση στο ΚΤΕΛ Πιερίας από όπου κάθε Σαββατοκύριακο εκατοντάδες Θεσσαλονικείς αναχωρούν για τις παραλίες του Λιτοχώρου, της Λεπτοκαρυάς, της Σκοτίνας, της Πλάκας, του Πλαταμώνα, του Παντελεήμονα και των Νέων Πόρων. «Με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Πιερίας ο κόσμος μετακινείται γρήγορα και φτηνά προς όλες τις παραλίες της περιοχής. Οι επιβάτες είναι κυρίως φοιτητές και μαθητές, αλλά και 30ρηδες οι οποίοι μπορεί να έχουν μεταφορικό μέσο αλλά προτιμούν να μετακινούνται με τα λεωφορεία για να γλιτώνουν τα λεφτά της βενζίνης και των διοδίων», δηλώνει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Πιερίας, Κυριάκος Καραβέργος.

Οικονομικό μπάνιο με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ

Με το σύνθημα «φέτος πάμε για μπάνιο οικονομικά», το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ δρομολογούν λεωφορεία με προορισμό τις βραβευμένες με γαλάζια σημαία ακτές του δήμου Βόλβης και εισιτήριο που ξεκινάει από 3,5 ευρώ. «Από τις αρχές του έτους έχει επιδοτηθεί το 50% της τιμής του εισιτηρίου και φέτος είναι ουσιαστικά το πρώτο καλοκαίρι με το νέο τιμολόγιο. Η ανταπόκριση του κόσμου μάς έχει αφήσει έκπληκτους», περιγράφει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης. Η επιδότηση του εισιτηρίου είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του επιβατικού κοινού κατά 100%, με αποτέλεσμα κάθε Σαββατοκύριακο περισσότερα από 2.000 άτομα να μετακινούνται προς την Ασπροβάλτα και το Σταυρό. «Βάζουμε παραπάνω δρομολόγια και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που συρρέει καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Το φτηνό εισιτήριο έχει προσελκύσει πάρα πολύ κόσμο και κυρίως άτομα της τρίτης ηλικίας, τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα δυσκολεύονταν ή δε θα είχαν τη δυνατότητα να μεταβούν στις παραλίες για ένα μπάνιο», λέει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)