Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 2.5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[The Best] Πάτρα: Χωρίς επαρκή συντήρηση ο προαστιακός
#1
Σχεδόν καθημερινά είναι πλέον τα τεχνικά προβλήματα, στους συρμούς του προαστιακού στην Πάτρα. Συχνότερες είναι οι βλάβες στον κλιματισμό και τον αέρα που χρειάζονται οι συρμοί για να λειτουργήσουν τα μηχανικά μέρη τους, ενώ δεν λείπουν και οι ενοχλητικοί θόρυβοι, που ταλαιπωρούν και τρομάζουν τους επιβάτες κατά την διάρκεια του δρομολογίου.

Σήμερα στο δρομολόγιο των 12.34 από Πάτρα προς Ρίον και ποιος ξέρει σε ποια άλλα, δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός στο δεύτερο συρμό, με αποτέλεσμα είτε οι επιβάτες να μετακινηθούν υπό συνθήκες ασφυξίας, είτε να στοιβαχτούν ακόμα και όρθιοι στον συρμό που διέθετε σε λειτουργία κλιματισμό.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για όλο και περισσότερα προβλήματα που εμφανίζονται και στα τέσσερα ιδίου τύπου τρένα που υπάρχουν στην Πάτρα και συνεχώς εκτελούν τα δρομολόγια, ενώ πηγές του οργανισμού τα αποδίδουν σε δυο παράγοντες.

Πρώτος παράγοντας είναι η έλλειψη στην πόλη οργανωμένου και σταθερού κλιμακίου συντήρησης, με γνώσεις εξειδικευμένες, καθώς οι Ελβετικοί συρμοί διαθέτουν ηλεκτρονικά συστήματα στα οποία για να ανιχνευτεί η βλάβη και να επισκευαστεί, χρειάζονται τεχνικοί με ειδικές γνώσεις, γιατί η όλη διαδικασία γίνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος υπάρχει, αλλά κανείς στο ΟΣΕ στην πόλη μας δεν ξέρει να τον… χρησιμοποιήσει.

Έτσι οι όποιες επισκευές και συντηρήσεις των συρμών γίνονται από την καλή διάθεση και τις όποιες γνώσεις των υπαλλήλων του οργανισμού, που απέμειναν από τις μετατάξεις.

Όμως η τεράστια αποδοχή από την τοπική κοινωνία και οι εύλογες και αναγκαίες επεκτάσεις των δρομολογίων, δημιουργούν πλέον νέα δεδομένα για το ΟΣΕ, ο οποίος θα πρέπει να επανεξετάσει το ζήτημα σε σοβαρότερη βάση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα επαληθευτούν οι Κασσάνδρες που λένε, πως η απαξίωση γενικώς του Οργανισμού αποτελεί μέρος του σχεδίου ξεπουλήματος, αδιαφορώντας για τα πετυχημένα εγχειρήματα και τις επιπτώσεις στην κοινωνία που τα στηρίζει.

Αυτό το τελευταίο, εάν συμβεί, θα βάλει απέναντι από τους πολίτες, τους μάνατζερ και την πολιτική ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Pelop.gr] Πάτρα: Προς επέκταση ο Προαστιακός Cmaniac 0 2.323 17-06-2012, 10:27 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac
  [The Best] Πάτρα: Δέσμευση από ΟΣΕ να φτάσει στον Ψαθόπυργο ο προαστιακός Konstantinos MercedesBenz 0 1.726 27-07-2011, 09:05 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [The Best] Πάτρα: Δεν πάει στον Άγιο Βασίλειο ο προαστιακός Konstantinos MercedesBenz 0 2.103 22-07-2011, 09:18 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)