Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 3 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[The Best] Στον Προαστιακό ταξιδεύουν… τζάμπα
#1
Η απουσία ελέγχου, λόγω έλλειψης προσωπικού, οδηγεί σε απώλεια σημαντικών εσόδων

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τα έσοδα του Προαστιακού. Η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει στο να μην γίνονται πια καθόλου έλεγχοι, με αποτέλεσμα οι πολίτες που καθημερινά χρησιμοποιούν το εν λόγω μέσο, να το έχουν αντιληφθεί και αρκετοί εξ αυτών να το εκμεταλλεύονται και να κινούνται κυριολεκτικά… τζάμπα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την περσινή χρονιά, που ακόμα γίνονταν έλεγχοι, είχαν βεβαιωθεί πρόστιμα ύψους 350.000 ευρώ. Τα αντίστοιχα πρόστιμα για το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους, είναι απλώς μηδέν! Ο λόγος για τον οποίο υπάρχει έλλειψη προσωπικού είναι οι πολλές συνταξιοδοτήσεις και η φυγή αρκετών συμβασιούχων.

Το αποτέλεσμα όμως παραμένει και σε μια περίοδο που οι αστικές συγκοινωνίες βάλλονται από όλες τις πλευρές για περιορισμένα έσοδα και υψηλές λειτουργικές δαπάνες, η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών, αφήνουν ένα καινούργιο και σύγχρονο μέσο, όπως είναι ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος κυριολεκτικά απροστάτευτο. Έτσι, υπάρχουν τεράστια διαφυγόντα κέρδη που οδηγούν στην καταγραφή ζημιών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μελλοντική βιωσιμότητα του μέσου…
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#2
Να αναφέρουμε επίσης τους βανδαλισμούς σε μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων (πρόσφατα στο ΣΚΑ, παλιότερα στους Αγίους Θεοδώρους), που αναγκάζουν ακόμη και νομοταγείς επιβάτες να πηγαίνουν δωρεάν. Από την άλλη, κάποιος που φτάνει τελευταία στιγμή σε ένα σταθμό, προκειμένου να μη χάσει το τρένο, μπαίνει τζάμπα.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)