Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 4 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBeast.gr] Δικαστικός μαραθώνιος για τους συγγενείς θυμάτων της Ρικομέξ
#1
Δώδεκα χρόνια παραμένουν εγκλωβισμένοι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας

Εγκλωβισμένοι εδώ και δώδεκα χρόνια στη δικαιοσύνη παραμένουν οι συγγενείς τριών θυμάτων της εταιρείας Ρικομέξ που αποφάσισαν να διεκδικήσουν δικαστικά τις αποζημιώσεις για την απώλεια των δικών τους ανθρώπων.

Όπως είναι γνωστό στο σεισμό της Πάρνηθας ,τον Σεπτέμβριο του 1999 είχαν καταπλακωθεί στα συντρίμμια της Ρικομέξ 39 εργαζόμενοι.

Το Εφετείο Αθηνών είχε κάνει δεκτή την αγωγή τους και είχε κατατάξει τους δέκα συγγενείς των τριών θυμάτων στην προνομιακή θέση με τον αριθμό 3 στον πίνακα των δανειστών που επρόκειτο να αποζημιωθούν από τον πλειστηριασμό δύο ακινήτων ιδιοκτησίας της Ρικομέξ, αφήνοντας μάλιστα εκτός πίνακα την Εθνική Τράπεζα που είχε επίσης διεκδικήσεις αστικής φύσεως.

Η Εθνική Τράπεζα ασκώντας νόμιμο δικαίωμά της προσέφυγε στον Άρειο Πάγο. Και η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποφάσισε ότι σύμφωνα με το νόμο δεν προηγούνται ,όπως εσφαλμένα έκρινε το Εφετείο, οι απαιτήσεις των συγγενών των θυμάτων, αλλά πρέπει πρώτα να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τράπεζας.

Μετά την αναίρεση της εφετειακής απόφαση η υπόθεση θα ξανακριθεί από μηδενική βάση και οι συγγενείς των θυμάτων είναι υποχρεωμένοι να αναμένουν -άγνωστο ακόμα για πόσο- την τελική ετυμηγορία της δικαιοσύνης.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)