Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 2 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Voria.gr] Απάντηση δήμου για τις ονοματοθεσίες στάσεων ΟΑΣΘ
#1
Θα καθορίζονται από την επιτροπή ονοματοθεσίας οδών του δημοτικού συμβουλίου

Θέση για τις μετονομασίες των στάσεων του ΟΑΣΘ εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης πήρε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Όπως τονίζει ο ίδιος, από εδώ και στο εξής τα ονόματα των στάσεων και των λεωφορειακών γραμμών θα καθορίζονται από την επιτροπή ονοματοθεσίας οδών του δημοτικού συμβουλίου σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

«Η πιο πρόσφατη περίπτωση, η οποία αφορούσε τη μετονομασία της στάσης του ΟΑΣΘ στην περιοχή της οδού Ανθέων από «25ης Μαρτίου» σε «Αγίου Φωτίου». Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ ενήργησα αμέσως μόλις ενημερώθηκα από διαμαρτυρίες πολιτών (12.04.11).
Διαπίστωσα, μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο του οργανισμού κύριο Χ. Στεφανίδη, ότι η μετονομασία πραγματοποιήθηκε ύστερα από γραπτό αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού του Αγίου Φωτίου προς τον ΟΑΣΘ (10.02.11), το οποίο έγινε δεκτό από τον οργανισμό (04.03.11). Ζήτησα από τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ να αποκατασταθεί η ονομασία, η απόφαση ανακλήθηκε και η στάση επανήλθε στην αρχική της ονομασία» αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος.

Όπως γνωστοποιεί παράλληλα, μια παλαιότερη και σοβαρή περίπτωση μετονομασίας στάσης του ΟΑΣΘ, η οποία απασχόλησε τον δήμο μετά από καταγγελίες και διαμαρτυρίες πολιτών είναι η στάση «καθηγητού Βιζουκίδου». «Έχουν ενδελεχώς αναπτυχθεί από ανθρώπους με γνώση και ευαισθησία οι λόγοι που βαρύνουν το πρόσωπο του Περικλή Βιζουκίδη.

Έχω ήδη παραπέμψει το θέμα, στην επιτροπη ονοματοθεσιας οδων του δημοτικου συμβουλιου του δημου θεσσαλονικης προς τεκμηρίωση και αλλαγή του ονόματος τόσο της παρακείμενης οδού όσο και της στάσης του λεωφορείου» τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, από τις 3 Ιουνίου 2011, έχει θέσει το ζήτημα υπ’ όψιν του προέδρου του ΟΑΣΘ, ο οποίος συμφώνησε ότι επίκειται πλέον η αλλαγή της ονομασίας της στάσης. «Επομένως σύντομα, βάσει των προβλεπόμενων θεσμικών διαδικασιών, το θέμα θα λήξει» καταλήγει.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Voria.gr] Απάντηση της Αττικό Μετρό στο ΕΕΘ GeorgIrisbus 0 1.562 15-09-2011, 11:12 AM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)