Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 1 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsIt.gr] 1 στους 4 πολίτες σκέφτεται την... φοροδιαφυγή!
#1
Αν είχε τη δυνατότητα θα το έκανε. Φυσικά μιλάμε για την φοροδιαφυγή το αγαπημένο “άθλημα” των περισσότερων Ελλήνων. Αυτό το δείχνει και μια νέα έρευνα.

Επτά στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι οι φορολογούμενοι που φοροδιαφεύγουν το πραγματοποιούν επειδή υπάρχει μικρή πιθανότητα εντοπισμού τους από τις φοροελεγκτικές αρχές, που είναι αρμόδιες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο προέκυψε από έρευνα που πραγματοποίησε από κοινού το τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το 80% των πολιτών θεωρεί ότι είναι ηθική τους υποχρέωση να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, ενώ το 9% είναι διατεθειμένο να πάρει το ρίσκο της απόκρυψης των εισοδημάτων του ενώ γνωρίζει ότι είναι πιθανό να εντοπιστεί από τις φορολογικές αρχές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόλις το 6,6% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι έχει επιχειρήσει να εξαπατήσει την εφορία αναφορικά με τα πραγματικά του εισοδήματα. Ωστόσο το 23% των ερωτηθέντων απάντησε ότι συμφωνεί στην πρόταση «αν μου δινόταν η ευκαιρία να αποκρύψω μέρος των εισοδημάτων μου θα το έκανα»

Οι μισοί πολίτες θεωρούν ότι σε ένα διεφθαρμένο κράτος η φοροδιαφυγή αποτελεί μια λογική αντίδραση, ενώ περισσότεροι από 8 στους 10 ερωτηθέντες συμφώνησαν ότι η φοροδιαφυγή αποτελεί φαινόμενο παρακμής της κοινωνίας, οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες συμφώνησαν ότι η φοροδιαφυγή είναι ηθική πράξη, όταν το μεγαλύτερο μέρος των φόρων που εισπράττει η Πολιτεία, το σπαταλά άσκοπα.

Σχεδόν το 70% των πολιτών θεωρούν ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης φανερώνουν ότι αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή ως οικονομικό, και όχι ως ηθικό πρόβλημα.

Σχεδόν όλοι οι πολίτες θεωρούν ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει πιο ευνοϊκά έναν προνομιούχο που φοροδιαφεύγει σε σύγκριση με έναν φτωχό ή μικρομεσαίο. Έτσι με αυτή την λογική και οι ίδιοι θα προτιμούσαν να κάνουν φοροδιαφυγή.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#2
Λογικά ευρήματα σε ένα ημιπαράλυτο κράτος.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsIt.gr] Θα κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ σε 30.000 πολίτες από την Δευτέρα; Konstantinos MercedesBenz 0 1.377 15-01-2012, 10:20 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)