Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 4 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[News247] Διάλειμμα για τσιγάρο
#1
Η "βροχή" μηνύσεων για τον αντικαπνιστικό νόμο οδηγεί σε αναστολή προστίμων για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Νόμος που θα προστατεύει τους ελεγκτές. Πόσο κοστίζει ετησίως στο ΕΣΥ το κάπνισμα

Την ώρα που ο αντικαπνιστικός νόμος έχει ακυρωθεί στην πράξη, για τις επόμενες ημέρες ανοίγει επισήμως ένα "παράθυρο" 20 ημερών για τους καπνιστές (λες και το χρειάζονταν).

Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να αναστείλει για τρεις εβδομάδες την επιβολή προστίμων σε μπαρ εστιατόρια και καφετέριες.

Στόχος του υπουργείου είναι να ψηφιστεί ο νόμος που θα ορίζει ότι δεν θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να υποβάλλουν μηνύσεις στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ), κάτι που συμβαίνει συνεχώς το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις κατά του Σώματος, αλλά εναντίων ελεγκτών με ποικίλα επιχειρήματα. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες οι μηνύσεις και οι αγωγές, ξεπέρασαν σε αριθμό τα πρόστιμα!

Φυσικά, το "διάλειμμα" στην επιβολή προστίμων μπορεί να είναι και μεγαλύτερο των 20 ημερών, λόγω του ότι η ψήφιση νομοσχεδίων είναι πάντα μια χρονοβόρος διαδικασία.

Εξάλλου, το υπουργείο Υγείας, θα εισηγηθεί στα ασφαλιστικά Ταμεία να αποζημιώνουν τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς τα οικονομικά οφέλη για το σύστημα θα είναι πολύ μεγάλα, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει μόνο για τους χρονίως πάσχοντες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ετήσιο κόστος του καπνίσματος για την Ελλάδα αγγίζει τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#2
Στην Ελλάδα αλληλομηνυόμαστε τα τελευταία έτη, με ρυθμό πολυβόλου! Θεριακλήδες οι Έλληνες, δεν μπορούν να σεβαστούν τον μη καπνιστή. θέλουμε χωροφύλακα στο κεφάλι μας, γιατί είμαστε ανώριμοι ως πολίτες.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)