Αξιολόγηση Θέματος:
  • 4 Ψήφοι - 2 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBeast.gr] Προ των πυλών το «άνοιγμα» των ταξί
#1
Κατοχυρώθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του ΠΔ

Με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις προσεχείς μέρες, η πολιτεία δρομολογεί τις διαδικασίες απελευθέρωσης του κλάδου των ταξί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των αδειών θα οριστεί περίπου στα δύο ταξί ανά 1.000 κατοίκους, νούμερο που δεν απέχει και πολύ από τα σημερινά δεδομένα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατοχυρώθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο άμεσο προσεχές διάστημα και θα καθορίζει τις διαδικασίες απελευθέρωσης του κλάδου.

Το τελικό κείμενο του εν λόγω ΠΔ είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης της πολιτείας με τους εμπλεκόμενους φορείς και μεταξύ άλλων θα προβλέπει τους αλγόριθμους που θα αφορούν στον αριθμό των αδειών. Βάσει των στοιχείων που έχουν δει το φως τις δημοσιότητας, ο αριθμός των αδειών ταξί θα ανέρχεται στα δύο οχήματα ανά 1.000 κατοίκους, ποσοστό που δεν απέχει σημαντικά από τα δεδομένα που ισχύουν στην παρούσα φάση στις διάφορες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το ΠΔ θα προβλέπει πως η αξία των νέων αδειών που πιθανόν να χρειαστεί να εκδοθούν θα προσδιορίζεται από την ζήτηση και δικαίωμα έκδοσης θα έχουν (εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις) και εταιρείες από άλλα κράτη- μέλη της ΕΕ.

Ο αριθμός των αδειών που θα μπορεί να κατέχει ένα φυσικό πρόσωπο αυξάνεται από τις δύο στις πέντε ενώ άδειες θα μπορούν να έχουν και εταιρείες, σε μια προσπάθεια να ευνοηθεί η ανάπτυξη του κλάδου προς αυτή την κατεύθυνση.
Για την σύσταση Α.Ε. ή ΕΠΕ, οι υπάρχοντες ιδιοκτήτες ταξί θα μπορούν να συνεισφέρουν την αξία του οχήματος αλλά και την άυλη υπεραξία της άδειας του.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες, η χορήγηση αδειών για 7θέσια ή 9θέσια προμισθωμένα ταξί, κάτι που αποτελεί ζητούμενο από τον τουριστικό κλάδο αλλά βρίσκει αντίθετους τους αυτοκινητιστές ταξί, δεν πρόκειται να ενταχθεί –εκτός απροόπτου- στο Προεδρικό Διάταγμα.

Πηγή: autotriti.gr
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Το Βήμα] Ο Ι. Ραγκούσης προχωρά στο άμεσο «άνοιγμα» του κλάδου των ταξί Cmaniac 0 1.642 05-07-2011, 12:36 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)