Αξιολόγηση Θέματος:
  • 3 Ψήφοι - 3.67 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBeast.gr] Σε δύο χρόνια το «άνοιγμα» των οδικών δικτύων
#1
Το 2013 λήγει η μεταβατική περίοδος

Τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του νόμου που έθεσε σε ισχύ η κυβέρνηση, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το 2013, περιμένουν όλοι εκείνοι που θέλουν να «ανοιχτούν» στην αγορά των χερσαίων οδικών δικτύων .

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι δείχνουν απρόθυμοι να απελευθερωθούν στην αγορά λόγω της πτωτική πορείας που αυτή σημειώνει.

Πιο συγκεκριμένα, η κάμψη που σημειώνει ο κλάδος μεταφορών της ελληνικής αγοράς, αγγίζοντας το 20-30% για τα φορτηγά οχήματα και το 30-35% για τα βυτιοφόρα σε σχέση με τα δεδομένα του 2008 καθώς και η πτώση που σημειώνουν οι υπηρεσίες logistics προς τρίτους κατά την διάρκεια της τελευταίας διετίας- όπως αποκαλύπτουν μελέτες της ICAP - αποτελούν ίσως τους σημαντικότερους λόγους που μέχρι σήμερα ο αριθμός των αδειών που έχουν εκδοθεί είναι μηδαμινός.

Παράλληλα, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που παρακωλύει την εξέλιξη σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς αποτελεί και η τριετής μεταβατική περίοδος που προβλέπει ο σχετικός νόμος με αποτέλεσμα όλοι να περιμένουν τα μέσα του 2013προκειμένου να εκδώσουν τις –όποιες- νέες άδειες.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)