Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 4 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBeast.gr] Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια για τα ΑμεΑ;
#1
Γίνονται διαπραγματεύσεις, λέει ο υφυπουργός Μεταφορών

Σε διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους βρίσκεται το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να τροποποιηθούν οι συμβάσεις εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων και να επιτραπεί η απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από την καταβολή τελών διοδίων.

Σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, μετά από ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνης επισημαίνοντας τα παράπονα της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία επειδή δεν επιλύεται οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη στις Συμβάσεις Παραχώρησης, οι οποίες υπεγράφησαν το 2007 και κυρώθηκαν με νόμο από τη Βουλή, δεν περιλαμβάνονται τα άτομα με αναπηρία στις κατηγορίες χρηστών που απαλλάσσονται από την καταβολή διοδίου. Η κυβέρνηση ζήτησε, ωστόσο, από τους παραχωρησιούχους να επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση και εκείνοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του υπουργείου και, με εξαίρεση κάποια μικροπροβλήματα, υλοποιείται η δέσμευσή τους.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)