Αξιολόγηση Θέματος:
  • 3 Ψήφοι - 1.67 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[TheBest] Επέκταση δρομολογίων Προαστιακού Πάτρας και εκπτώσεις στον Οδοντωτό
#1
Μέχρι τον Άγιο Βασίλειο και τον Ψαθόπυργο θα επεκταθεί σε πρώτη φάση για τους καλοκαιρινούς μήνες ο Προαστιακός σιδηρόδρομος, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία του Αχαιού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιου Παπαδόπουλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΑΙΟΣΕ, Νικόλαου Ιωαννίδη, του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού, Γιάννη Καραπαναγιώτη και του προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθήνας, Σπύρου Νικολόπουλου.

Ο Αχαιός βουλευτής επέμεινε πως ο Προαστιακός πρέπει να επεκταθεί έστω και εποχικά, και προς την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, η οποία επίσης διαθέτει καταπληκτικές παραλίες που συγκεντρώνουν χιλιάδες λουόμενους, αποσπώντας τη δέσμευση πως θα εξεταστεί άμεσα η βιωσιμότητα της γραμμής, ώστε να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων και κατοίκων.

Ωστόσο, στη συνάντηση εκτός από την επέκταση του Προαστιακού, για την οποία ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, λόγω και της οικονομικής κρίσης, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο οικονομικά, αλλά και φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς, συζητήθηκε εκτενώς και η διαχείριση και καλύτερη λειτουργία και οργάνωση των δρομολογίων του Οδοντωτού σιδηρoδρόμου.

ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟ

Ειδικότερα, ζητήθηκε εν όψει των εορτών του Πάσχα να ενισχυθούν τα δρομολόγια, καθώς υπάρχει αυξημένη ζήτηση, ενώ αποφασίστηκε μετά από αίτημα που κατατέθηκε να ισχύσουν ειδικές τιμές για τις οργανωμένες εκδρομές (σχολικές, ομαδικές).

Συγκεκριμένα, έγινε αποδεκτό το αίτημα για έκπτωση έως και 30% στην τιμή του εισιτηρίου του Οδοντωτού για τις σχολικές και ομαδικές εκδρομές, ενώ αποφασίστηκε να εκδοθεί και κάρτα ετήσιας μεταφοράς που θα προσφέρεται σε μειωμένη τιμή στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι χρησιμοποιούν το ιστορικό τρένο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η ΕΡΓΟΣΕ εξετάζει το ενδεχόμενο προσφοράς μειωμένου εισιτηρίου, όταν αυτό, θα κλείνεται μερικές ημέρες νωρίτερα.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΣΕ

Από την πλευρά των εκπροσώπων των Συλλόγων τέθηκε και το ζήτημα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ (εκτάσεις και κτίρια) στην περιοχή της Ζαχλωρούς και των Καλαβρύτων για τουριστικούς σκοπούς. Επίσης, ο κ. Ιωαννίδης δεσμεύτηκε πως θα παραχωρηθεί το παλιό μηχανοστάσιο (αποθήκη) στο Διακοπτό, ώστε εκεί να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει το Μουσείο Οδοντωτού σιδηροδρόμου.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε για ακόμη μία φορά το αίτημα αξιοποίησης από το Δήμο Πατρέων, των δύο παλαιών μηχανοστασίων σε Άγιο Ανδρέα και Άγιο Διονύσιο.

«Από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ΓΑΙΟΣΕ έχει διαφανεί το ενδιαφέρον των στελεχών τους για την τουριστική αξιοποίηση του Οδοντωτού σιδηρόδρομου, ο οποίος έχουμε επισημάνει αρκετές φορές, ότι αποτελεί σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Επιδιώκουμε την καλύτερη λειτουργία του Οδοντωτού, με την ενίσχυση των δρομολογίων, κυρίως, σε περιόδους εορτών και τις αργίες, ώστε να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό.

Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως η τιμή των εισιτηρίων θα προσφέρεται σε χαμηλότερη τιμή για τους μαθητές των σχολικών εκδρομών, αλλά και για τους επισκέπτες που φθάνουν καθημερινά στο Διακοπτό και τα Καλάβρυτα, στο πλαίσιο ομαδικών εκδρομών.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον κ. Ζηλιασκόπουλο, όσο και τον κ. Ιωαννίδη που αποδέχτηκαν την πρόταση να εκδοθεί κάρτα ετήσιας μεταφοράς για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Παπαδόπουλος.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [SofokleousIn] Προς επέκταση του προαστιακού στην Πάτρα GeorgIrisbus 0 2.141 04-07-2012, 12:32 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [ΤΡΑΙΝΟΣΕ] ΔΤ: Τροποποίηση δρομολογίων λεωφορείων Πάτρας –Κιάτου –Πάτρας GeorgIrisbus 0 1.604 16-03-2012, 08:07 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Newscosmos.com] Αλλαγή αφετηρίας για το λεωφορείο του Προαστιακού της Πάτρας GeorgIrisbus 0 1.696 17-12-2011, 09:39 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [ΤΡΑΙΝΟΣΕ] Αναστολή δρομολογίων προαστιακού από 10-10-2011 Konstantinos MercedesBenz 3 4.002 14-10-2011, 07:11 PM
Τελευταία Δημοσίευση: ELBO O405GN
  [The Best] Δ. Πατρέων: Ικανοποίηση για την επέκταση του προαστιακού στον Αγ. Βασίλειο Konstantinos MercedesBenz 0 1.904 01-09-2011, 06:41 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [The Best] Πάτρα: Καθυστερεί η κατασκευή των ραμπών για την επέκταση του προαστιακού Konstantinos MercedesBenz 0 1.918 16-06-2011, 11:11 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [TheBest] Έκπτωση 30% στον οδοντωτό την Κυριακή Cmaniac 0 1.616 05-05-2011, 09:16 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)