Αξιολόγηση Θέματος:
  • 3 Ψήφοι - 2 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Megatv] Συμβασιούχοι εισέβαλαν στο κτίριο της Λιοσίων
#1
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων, περίπου 150 άτομα, συγκεντρώθηκαν και εισέβαλαν στο κτίριο του δήμου στην οδό Λιοσίων, γύρω στις 11 το πρωί.

Στο κτίριο μπήκαν περίπου 100 άτομα, τα οποία ανέβηκαν στον 6ο όροφο και ζήτησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Γ. Καμίνη. Μια τζαμαρία έσπασε κατά την διάρκεια εισόδου στο κτίριο των συμβασιούχων χωρίς να τραυματιστεί κανένας.

Αμέσως, στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ έξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν δεκάδες συμβασιούχοι οι οποίοι ανάρτησαν πανό χωρίς όμως να υπάρξει ένταση ή επεισόδια.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε συνάντηση με τους συμβασιούχους, όπως οι ίδιοι είπαν, δεσμεύθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία έτσι ώστε, να προωθήσει τα βασικά τους αιτήματα τα οποία είναι ή μονιμοποίηση ή ενίσχυση των μορίων, υπέρ τους, στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Αμέσως μετά, οι συμβασιούχοι, σε μια κίνηση καλής θέλησης αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το παλιό δημαρχείο της οδού Λιοσίων και να επιστρέψουν στην κατάληψη του δημαρχείου στην πλατεία Κοτζιά.

Ο κ. Καμίνης, λίγη ώρα αργότερα, με ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για ασυνεννοησία μεταξύ των δύο πλευρών, κατά την συνάντησή τους. Κατηγόρησε τους συμβασιούχους ότι "δεν ήταν έτοιμοι να αναλάβουν καμία απολύτως δέσμευση για να τερματιστεί η κατάληψη του δημαρχείου και η ταλαιπωρία των δημοτών μας ιδίως στους παιδικούς σταθμούς".

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι "η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι έχει κάθε διάθεση να συζητήσει και να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης" ενώ ξεκαθάρισε ότι "δεν είναι ανεκτή η βία, οι απειλές, οι εκβιασμοί και η ταλαιπωρία των δημοτών μας, ιδίως από μια κινητοποίηση με αίτημα που δεν απευθύνεται καν προς το δήμο". "Η ανοχή και η καλή διάθεση δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία" επισήμανε ο κ. Καμίνης.

''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)