Αξιολόγηση Θέματος:
  • 6 Ψήφοι - 3.17 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Megatv] Διαμαρτυρία με φόντο την παρέλαση
#1
Με ένταση απειλήθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας, όταν δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν βίαια μία ομάδα ωρομίσθιων καθηγητών και καλλιτεχνών ακτιβιστών, περίπου 20-30 άτομα, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για να κάνουν διαμαρτυρία, κάποιοι με διαφαινόμενες διαθέσεις να κινηθούν προς τον χώρο των επισήμων για να φωνάξουν συνθήματα.

Οι καλλιτέχνες, μέλη του κινήματος "Καλλιτέχνες ενάντια στο μνημόνιο", σκόπευαν να πραγματοποιήσουν και ένα δρώμενο ενάντια στην ανεργία και είχαν μαζί τους ανδρείκελα στα οποία είχαν φορέσει μαύρες σακούλες, ενώ οι εκπαιδευτικοί ήθελαν να διαδηλώσουν για τις συγχωνεύσεις των σχολείων
Οι αρχές κάλεσαν τους διαδηλωτές να φύγουν, εκείνοι όμως αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να επέμβουν. Επικράτησε ένταση και οι συγκεντρωμένοι ήρθαν στα χέρια με τους αστυνομικούς, οι οποίοι προσήγαγαν οκτώ διαδηλωτές.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές μετακινήθηκαν μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανια, όπου παρέμειναν για λίγη ώρα συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα, ενώ στο τέλος της παρέλασης όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)