Αξιολόγηση Θέματος:
  • 4 Ψήφοι - 2.75 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Το Βήμα] Νεες κινητοποιησεις - Συνάντηση σωματείου ΕΘΕΛ - Γ. Γ. Μεταφορών
#1
Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε νωρίτερα η πρώτη, αναγνωριστική συνάντηση του σωματείου των οδηγών της ΕΘΕΛ με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, κ. Χ. Τσιόκα.

Ο πρόεδρος του πολυπληθέστερου σωματείου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, κ. Ν. Κουλουμπαρίτσης παρέθεσε ορισμένους από τους προβληματισμούς που έχουν οι οδηγοί της ΕΘΕΛ γύρω από το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση των δημοσίων μεταφορών της Αττικής.

Ειδικότερα, έθεσε το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της εταιρείας, εξέφρασε απορίες γύρω από το πώς θα γίνει η συγχώνευση των μεταφορικών επιχειρήσεων, έθιξε το ζήτημα του «Συμφώνου Ευθύνης», που προβλέπει τριμηνιαίο έλεγχο στα οικονομικά αποτελέσματα και κυρώσεις σε περίπτωση μη επίτευξης των στόχων, διερωτούμενος τόσο για το πώς θα γίνεται ο εν λόγω έλεγχος, ποιοι θα τον κάνουν και τι είδους μέτρα θα λαμβάνονται.

«Δεν αναστείλαμε τις κινητοποιήσεις. Την Δευτέρα έχουμε Γενική Συνέλευση, όπου θα αναλυθεί το σχέδιο νόμου στους εργαζόμενους και αυτοί θα πάρουν τις αποφάσεις τους. Σήμερα, ήταν μια πρώτη συνάντηση. Το Σχέδιο Νόμου είναι το ίδιο, δεν αλλάζει. Απλώς κάναμε μια πρώτη συζήτηση όσον αφορά την οργάνωση της εταιρείας, το πως θα προχωρήσουμε με τους τριμηνιαίους ελέγχους, το ποιά θα είναι τα μέτρα που θα παίρνονται και καταθέσαμε κάποιες προτάσεις και από εκεί και πέρα, περιμένουμε την επόμενη συνάντηση να δούμε που θα καταλήξει αυτός ο διάλογος» δήλωσε κ. Κουλουμπαρίτσης, εξερχόμενος της συνάντησης.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων της ΕΘΕΛ, διερωτήθηκε για το πώς θα αντιμετωπιστεί η εισιτηριοδιαφυγή, αλλά και για το πως θα υπάρχουν κερδοφόρες εταιρίες, όταν το κράτος θα επιδοτεί μόνο το 40% της λειτουργίας τους.

«Ο προβληματισμός των εργαζομένων και του Συνδικάτου είναι ότι αυξάνοντας το εισιτήριο θα δημιουργήσουμε νέα εισιτηριοδιαφυγή, όχι από χόμπι αλλά από ανάγκη. Θεωρούμε το εισιτήριο στις συγκοινωνίες ως μέσο επιβίωσής τους. Θα πρέπει να βρούμε το ποσοστό ανόδου της τιμής του. Θα πρέπει να γίνουν μελέτες για την αύξηση για να μην γίνουν απαγορευτικές οι τιμές στους επιβάτες και να μην υπάρχει μεγαλύτερη εισιτηριοδιαφυγή» σχολίασε.

«Η άποψή μας είναι ότι οι εργαζόμενοι έπρεπε να λάβουν μέρος στην κατάρτιση του νομοσχεδίου. Για να είναι πιο εύκολος ο διάλογος και να πάμε σε διαδικασίες που θα καθόριζαν το πραγματικό έργο στην κοινωνία και να μη δείχνει ότι έχουμε πρόβλημα στην κοινωνία με το ρόλο μας» κατέληξε ο κ. Κουλουμπαρίτσης.

Ετσι, την Δευτέρα, λόγω της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, τα λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 11.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα.

Οπως όλα δείχνουν, τα ραντεβού της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών με τους συνδικαλιστές των αστικών συγκοινωνιών θα συνεχιστούν την Δευτέρα, όταν και θα μεταβούν για διάλογο στο υπουργείο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο μετρό, το τραμ και -κατά πάσα πιθανότητα- του ΗΛΠΑΠ. Επίσης, αναμένεται να δώσουν το «παρών» και οι συνδικαλιστές του ΗΣΑΠ, οι οποίοι και θα παραδώσουν το «αντινομοσχέδιο» που έχουν εκπονήσει, μέσα από το οποίο παραθέτουν τις δικές τους προτάσεις.
#2
(21-01-2011, 04:11 PM)Cmaniac Έγραψε: Επίσης, αναμένεται να δώσουν το «παρών» και οι συνδικαλιστές του ΗΣΑΠ, οι οποίοι και θα παραδώσουν το «αντινομοσχέδιο» που έχουν εκπονήσει, μέσα από το οποίο παραθέτουν τις δικές τους προτάσεις.

Αυτό έπρεπε να το κάνουν από την αρχή... διαμαρτύροντα, έχουν αφήσει δυόμισι μήνες τον κόσμο χωρίς συγκοινωνία, λένε τι ΔΕΝ θέλουν αλλά ποτέ ως τώρα δεν είπαν τι θέλουν.

Αν το είχαν κάνει αυτό από την αρχή ίσως να είχαν διαφορετική αντιμετώπιση και από την κυβέρνηση, που κατά κάποιον τρόπο θα ανάγκαζε και τους άλλους (των άλλων ΜΜΜ) να συμπεριφερθούν ανάλογα.

#3
Μολις ειδαν το αδιεξοδο και τα σκουρα οι συνδικαλιστες αρχισαν τις συζητησεις με το υπουργειο.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
#4
Το άσχημο είναι ότι οι συνδικαλιστές των λεωφορείων είναι οι πιο σκληροπυρηνικοί (κάποιοι φτάνουν στα όρια του τσαμπουκά ή και του τραμπουκισμού με την συμπεριφορά τους, κάτι που φάνηκε την ημέρα που υπήρχε μια στάση μέχρι τις 5:00 το απόγευμα και μετά δεν άφηναν τα λεωφορεία να βγουν έξω, αλλά και με τον τρόπο που μιλάνε στα ΜΜΕ), και από την άλλη έρχονται αντιμέτωποι με μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων που πλέον δεν αντέχουν άλλο να χάνουν μεροκάματα και ένσημα. Τα λεωφορεία είναι τα μόνα αυτή την στιγμή που συνεχίζουν τις απεργίες.
#5
Ξερεις τι βλεπω οι μισοι εργαζομενοι στην ΕΘΕΛ θα δουλευουν και αλλοι οχι οταν θα υπαρχουν απεργιες.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
#6
Ματαιώσεις δρομολογίων σε ΟΣΕ και Προαστιακό ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. λόγω της 48ωρης απεργίας της Π.Ο.Σ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών) την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου. Τις ίδιες μέρες οι συρμοί του Μετρό δεν θα φθάνουν στο αεροδρόμιο (τερματικός σταθμός στη Δουκίσσης Πλακεντίας).

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 25.01.2011 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας)

1. Μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Αθήνας

Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια IC 74, IC 75, 604, 504, 505, το δρομολόγιο 605 καταργείται στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα, ενώ το δρομολόγιο 614 καταργείται στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη – Δίκαια.

2. Μεταξύ Αθήνας – Χαλκίδας – Αθήνας καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 1558, 2530, 2533.

3. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 753, 757.

4. Μεταξύ Λάρισας – Βόλου – Λάρισας καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 1586, 1587.

5. Μεταξύ Αεροδρομίου – Κιάτου – Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας) καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 4430, 4432, 4434, 4435.

6. Μεταξύ Αεροδρομίου – Μαγούλας – Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 4236, 4237.

7. Μεταξύ Αεροδρομίου – Λιοσίων – Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας) καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 4136, 4137.

8. Μεταξύ Πειραιά – Λιοσίων – Πειραιά (Προαστιακός Αθήνας) καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 4336, 4337.

Επίσης, τα δρομολόγια 4332 και 4334 δεν θα εξασφαλίζουν ανταπόκριση για Κιάτο.

9. Διεθνή Δρομολόγια

- Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 444, 445

- Το δρομολόγιο 461 που αναχωρεί από εξωτερικό 25 & 26.01.2011 και εισέρχεται στην Ελλάδα στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2011 αντίστοιχα (ημέρες της απεργίας), καταργείται στην ελληνική του διαδρομή και οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με λεωφορεία.

- Τα δρομολόγια 337 & 336 καταργούνται στη διαδρομή Γευγελή – Θεσσαλονίκη & Θεσσαλονίκη – Γευγελή αντίστοιχα. Οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στην ελληνική διαδρομή των δρομολογίων με λεωφορεία.

Την Τετάρτη 26.01.2011 (1η ημέρα της απεργίας)

Καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια -καθώς και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου – Πάτρας – Κιάτου-, πλην των παρακάτω:

1. Διεθνή δρομολόγια

Τα δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, καταργούνται στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Την Πέμπτη 27.01.2011 (2η ημέρα της απεργίας)

Καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια -καθώς και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου – Πάτρας – Κιάτου-, πλην των παρακάτω:

Μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Αθήνας

- Το δρομολόγιο 604 θα αναχωρήσει μετά τη λήξη της απεργίας.

- Το δρομολόγιο 605 θα αναχωρήσει από Θεσσαλονίκη για Αθήνα μετά τη λήξη της απεργίας.

2. Διεθνή δρομολόγια

Τα δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, καταργούνται στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Την Παρασκευή 28.01.2011 (επόμενη ημέρα της απεργίας)

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων – Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο 613 καταργείται στη διαδρομή Δίκαια – Αλεξανδρούπολη και το δρομολόγιο 734 καταργείται στη διαδρομή Φλώρινα – Έδεσσα.

Τέλος, καταργούνται τα δρομολόγια 444 & 445.
#7
Μόνοι τους σκάβουν τον λάκκο τους... δεν τους φτάνει που έκλεισαν οι μισές γραμμές της Ελλάδας, πάνε να απαξιώσουν και το υπόλοιπο. Με το να μην λειτουργεί το τρένο δεν κερδίζει τίποτα.
#8
Την αναστολή της εξαγγελθείσας για την Τετάρτη απεργίας αποφάσισαν οι σιδηροδρομικοί, μετά την αποδοχή της πρόσκλησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για συνάντηση με θέματα που αφορούν στο Σιδηρόδρομο και τους Σιδηροδρομικούς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣ, από τα αποτελέσματα της συνάντησης θα αποφασισθεί η παραπέρα στάση των Σιδηροδρομικών.
#9
Οι μηχανοδηγοί όμως είναι αμετακίνητοι στην στάση τους και επιμένουν να απεργήσουν.

Άρα τελικά δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ αύριο και μεθαύριο. Το μόνο θετικό είναι ότι θα μπορεί να λειτουργήσει η γραμμή 3 του Μετρό για το αεροδρόμιο, καθώς οι διαχειριστές της γραμμής θα εργαστούν κανονικά και βεβαίως η ΑΜΕΛ έχει δικούς της οδηγούς...
#10
Πανω σε αυτο. Ειναι τοσο δυσκολο να βαλει η ΑΜΕΛ εναν δυο χειριστες στην τηλεδιοικηση στο ΣΚΑ για να δουλευουν τα τρενα προς αεροδρομιο κανονικα?


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Το Βήμα] Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λεωφορεία από την Τετάρτη Cmaniac 25 26.807 03-01-2011, 03:19 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)