Αξιολόγηση Θέματος:
  • 7 Ψήφοι - 4.14 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Πρόταση για αρίθμηση των γραμμών
#1
Κοιτάζοντας τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής, βλέπω ότι υπάρχουν αρκετές γραμμές αλλά κυρίως διάφορες παραλλαγές των δρομολογίων.

Με την επικείμενη ένταξή τους στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ και ίσως την ισχύ και των αστικών εισιτηρίων στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ μέσα στην Αθήνα, ίσως βόλευε η αρίθμηση των γραμμών κατά τα πρότυπα του ΟΑΣΑ ώστε να διευκολύνονται και οι χρήστες.

Οι αριθμοί μπορούν να ενταχθούν στους τομείς 5 (για την Βόρεια Αττική), 9 (για την Δυτική, διότι στον 8 τα περισσότερα νούμερα είναι κατηλειμμένα), 1 για τις γραμμές μέσω Παραλιακής, 4 για τις γραμμές προς Μαραθώνα και Νέα Μάκρη και 3 για τις γραμμές προς τα Μεσόγεια.
Απάντηση
#2
Εκεί που εσύ βλέπεις ένα σύμπλεγμα διαφόρων διαδρομών για το ΚΤΕΛ υπάρχουν περίπου 20 γραμμές. Ορισμένα δρομολόγια αυτών των γραμμών μπορεί να ακολουθούν διαφορετική διαδρομή σε κάποιο δρομολόγιο (όπως κάνουν πχ το 508 της ΕΘΕΛ με τα δρομολόγια μέσω Πευκόφυτου και το 410 με τα δρομολόγια μέσω Νεκροταφείου). Εάν χρειάζονται να αποκτήσουν αριθμό θα τους έδινα ένα γράμμα που θα συμβολίζει τα υπεραστικά (πχ το ύψιλον) και το ζήτα για τις γραμμές εξπρές όπως είχαν και στους Ολυμπιακούς.
Απάντηση
#3
Τότε μάλλον χρειάζεται και μια απλοποίηση του δικτύου τους...

Αν και τα ΚΤΕΛ Αττικής (με εξαίρεση την γραμμή της Θεσσαλονίκης) δεν είναι αμιγώς υπεραστικά, η ιδέα για το Υ και το Ζ δεν είναι κακή.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)