Αξιολόγηση Θέματος:
  • 5 Ψήφοι - 2.8 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Τηλεματική στα τρόλεϊ
#1
Προσφατα η ΗΛΠΑΠ ΑΕ ειχε ανακοινωση τους ορους διακυρηξης της τηλεματικης σε μια προσπαθεια εκσυγχρονισμου της εταιριας.

Ταυτοχρονα και σε συνεχεια του παραπανω η ΗΛΠΑΠ ΑΕ ανακοινωσε τα τεχνικα χαρακτηριστικα για την προμηθεια πομποδεκτων UHF κατι το οποιο θα μειωσει ιδιαιτερα το κοστος λειτουργιας και συντονισμου των ηλεκτροκινητων λεωφορειων σε συνδυασμο με την τηλεματικη.
#2
Σήμερα μπήκα στο τρόλλεϋ #8017. Στην θέση όπου υπάρχει η κόκκινη ένδειξη, που ανάβει όταν κάποιος πατήσει το κουμπί στάσης, στο μπροστινό μέρος του οχήματος και πάνω από τον οδηγό, είδα ένα πίνακα που έγραφε την ώρα. Τέτοιο πίνακα έχουν και τα τρόλλευ σειράς 6000 (και τα 7000 νομίζω) και γράφει την ώρα και τις στάσεις. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο σε τρόλλεϋ σειράς 8000/9000, έχει δει ξανά κάποιος από εσάς ή είναι καινούργιο;
#3
Εννοεις την τηλεματικη? Γιατι τελευταια φορα που πηρα το 11 (βαρδια Κ.Μυλου με 8000) δεν ειχε τιποτα. Αντιθετα, τα Neoplan 6000 και τα Vanhool εχουν. Αρα μηπως ειναι νεα προσθηκη?
#4
Ναι την τηλεματική εννοώ, είχε κολλήσει το μυαλό μου και δεν θυμόμουν την λέξη.Shy

#5
Σε ένα από τα Vanhool (αριθμό δε θυμάμαι), εκεί που είναι η ταμπέλα που αναγράφει ηλεκτρονικά την επόμενη στάση και την ώρα, είναι στερεωμένο και ένα σύστημα πληροφόρησης με δύο οθόνες στο στύλ του ΤΡΑΜ. Το έχω πετύχει σε λειτουργία και η μία οθόνη έδειχνε κάτοψη χάρτη της περιοχής που κινείτο το όχημα, ενώ ή άλλη έδειχνε κλιμακωτά τις στάσεις της γραμμής. Καινοτομικό σύστημα και μακάρι να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, αν και το υφιστάμενο σύστημα στα τρόλλεϋ 6000 & 7000, έχει συγκεντρώσει καλά σχόλια και εξυπηρετεί αρκετά.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)