Αξιολόγηση Θέματος:
  • 13 Ψήφοι - 2 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Newsit.gr] Εβδομάδα ταλαιπωρίας και η επόμενη
#31
(20-12-2010, 05:25 PM)Solaris_Urbino_18 Έγραψε: ΕΤΣΙ!!! Ελεος με την κλαψα ελεος! Το μονο που σας μενει ειναι να γινεται απο αυτους που γραφουν και στο τρομακτικο. Λιγο υπομονη ολοι ταλαιπωρουμαστε Big GrinBig Grin Οποιος ενδιαφερεται μεσα σε σταθμους μετρο-ΗΣΑπ και στα λεωφορεια θα βρει Χαρτομαντηλα για την κλαψα!

Δεν πάει έτσι αγαπητέ. Πληρώνουμε κάρτα κάθε μήνα και τώρα με τις απεργίες έχουμε χρυσώσει τα ταξί. 3ώρες και 25 λεπτά σήμερα να φτάσω στην εταιρεία μου, όταν κανονικά θα ήθελα 1 ώρα το πολύ...
(20-12-2010, 10:11 PM)liakos73 Έγραψε: Φίλε – επιβάτη το να κλείσουμε τα ακυρωτικά το είχαμε σκεφτεί αλά μάθαμε ότι είναι παράνομο με το νόμο, και δεν υπάρχει Άλος τρόπος να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας. Και δεν παλεύουμε μόνο για αυτά αλά και για υπάρχουν φτηνά εισιτήρια για τον λαό και για καλύτερα ΜΜΜ…

Μια υπηρεσία (όπως τα ΜΜΜ), την βελτιώνουν ή την "καταποντίζουν" και οι εργαζόμενοι σε αυτή! Αν κάνουν τα σωματεία σας μια έρευνα στον απλό, καθημερινό, τακτικό επιβάτη, θα πάρετε την ακόλουθη απάντηση: "αηδίασα".

Οι επιβάτες θα σας στήριζαν περισσότερο, αν δεν κάνατε συνελεύσεις σε ώρες και μέρες εργάσιμες (προτιμήστε αργίες), αν δεν καθόσαστε με τις ώρες στο τέρμα, αν δεν αντιδράτε σε πολλά χωρίς να προτείνεται κάτι άλλο κλπ.
Το φτηνό εισιτήριο δε μου λέει τίποτα, η συγκοινωνία έτσι κι αλλιώς στην Αθήνα παραμένει οικονομική. Τα καλύτερα ΜΜΜ τι εννοούμε ακριβώς; Όλο ακούγεται αλλά δεν το εξηγεί κανείς... Ή νομίζετε ότι συγκινείται έτσι ο υπουργός; Κάθε άλλο.

Δυστυχώς μια ακόμη κινητοποίηση γίνεται κατ'ουσία για οικονομικούς και μόνο λόγους και την πληρώνει ο καθημερινός - και από επιλογή - επιβάτης.
(20-12-2010, 03:37 PM)panos81 Έγραψε: Ανακοίνωσαν επίσημα για Τρίτη και Τετάρτη όπως τα ξέραμε.

Αφού έχουν ήδη αποφασίσει και για Πέμπτη και Παρασκευή, για ποιον λόγο δεν το ανακοινώνουν μια και καλή να τελειώνουμε;

Οι απεργοί των συγκοινωνιών, νομίζουν ότι είμαστε στο 1993. Πλανώνται οικτρά νομίζοντας οτι ο μέσος επιβάτης θα τους στηρίξει.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
#32
(20-12-2010, 07:21 PM)liakos73 Έγραψε: Φιλε δεν ειμαστε {δημόσιος λειτουργός} αλα δουλευουμε με αοριστου χρονου, και δωρο θα παρουμε μονο 380 ευρο και αν το παρουμε, ενο εσυ θα παρει ενα ολοκληρο μισθο σε δωρο!!! Αν εχεις φωτογραφιες να τις βαλεις να τις δουμε... και μετα τα λεμε!!

Φιλε μου.. Οταν εργάζεσαι σε δημόσιο οργανισμό είσαι δημόσιος λειτουργός. Τα δικά μου ελληνικά ετσι μου λένε, τα δικά σου (που φαίνονται κι απο την ορθογραφία κ το συντακτικό σου) μαλλον διαφωνουν.

Εγω λοιπον για Χριστούγεννα θα πάρω 580ε καθαρά μισθο και δεν θα πάρω καθόλου δώρο διότι το "αφεντικό" περνάει κρίση. Απο αυτα, εχω ήδη προπληρώσει τα 65ε σε ταξί και ως το τέλος του χρόνου θα διπλασιαστούν. Αν επιθυμείς εσυ ή οποιοσδήποτε αλλος κουρασμένος συνδικαληστης να ανταλλάξουμε θέσεις και μισθούς, ΠΟΛΥ ευχαρίστως στείλτε μηνυμα!

Οσο για το "κουβαλάμε ζώα" κάποιου προηγούμενου κυρίου, να θυμίσω οτι στο λεωφορείο του ζωοκουβαλητή μπορει να κάθομαι εγω το ΖΩΟΝ, αλλα πιο διπλα κάθεται η μάνα του, η αδερφή του και ο πατέρας του. Στα ιδια ζωα ανήκουμε ολοι λοιπον, αλλοι τα κουβαλάνε, αλλοι τα γιατρεύουν κι αλλοι τα εξυπηρετούν οταν ψωνίζουν.

#33
Αν ψάχνετε για εναλλακτική μορφή διαμαρτυρίας, πάρτε μερικά αρθρωτά λεωφορεία και παρκάρετέ τα μπροστά στα parking της Βουλής να μην μπορεί να μπει και να βγει καμία υπουργική λιμουζίνα. Εν ανάγκη φέρτε και δύο Δεινόσαυρους με την ΟΒΒΟ και βάλτε τους φωτιά άμα λάχει, ή βάλτε μπροστά τους κινητήρες τους να ντουμανιάσει η Βουλή. Πιο πολύ θα τους τσούξει αυτό.

Το θέμα είναι ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα που λειτουργούν οι έδρες των Δικαστηρίων με τακτικές δικασίμους, λόγω των διακοπών Χριστουγέννων και Νέου Έτους, και δεν ξέρω κατά πόσο τα τμήματα διακοπών θα ασχοληθούν με το να κηρύξουν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές.
#34
(20-12-2010, 04:56 PM)stavros2004 Έγραψε: Ωραία πράγματα παιδιά, μπράβο. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!
Ζήστε τον μυθο σας στην Ελλάδα, κάντε διακοπές διαρκείας με τα λεφτά μας και την ανοχή μας.

Τουλάχιστον σταματήστε να φωνάζετε οτι το κάνετε για το καλό της Ελλάδας και για το καλό των επιβατών. Βαρεθήκαμε να σας ακούμε και θα αρχισουμε να ανεβάζουμε φωτογραφίες κ video στο youtube.


(Για τo A4 που ρωτουσα τις προάλλες, σας ενημερώνω οτι πλεον εμφανίζεται κάθε 40 λεπτά το λιγότερο. Απο 1 Ιανουαρίου ειμαι αναγκασμένος να δουλεύω 1 ωρα παραπάνω -για να καλυπτω τη χασούρα- γιατι δεν ενδιαφέρει το αφεντικό μου ο λόγος που καθυστερώ συστηματικά να φτάσω στη δουλειά....). Θα ερθετε να κάνουμε μια απεργία ή σ'αυτη την περίπτωση να κόψω το λαιμό μου;

Για βίντεο και φωτό είναι οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ. Ειδικά από τότε που ξεκίνησαν τα έργα,σκοτώνονται στη δουλειά. Χαρακτηριστικά,στη Νεραντζιώτισσα,τεμπελχανάς υπάλληλος στο εκδοτήριο των ΗΣΑΠ μπαίνει με τη μηχανή στο σταθμό,κινούμενος επί της αποβάθρας,ενώ κάλλιστα μπορεί και πρέπει να σταθμεύσει εκτός σταθμού.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
#35
(21-12-2010, 10:55 AM)ELBO O405GN Έγραψε: Για βίντεο και φωτό είναι οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ. Ειδικά από τότε που ξεκίνησαν τα έργα,σκοτώνονται στη δουλειά. Χαρακτηριστικά,στη Νεραντζιώτισσα,τεμπελχανάς υπάλληλος στο εκδοτήριο των ΗΣΑΠ μπαίνει με τη μηχανή στο σταθμό,κινούμενος επί της αποβάθρας,ενώ κάλλιστα μπορεί και πρέπει να σταθμεύσει εκτός σταθμού.

Δεν έχεις καθόλου άδικο. Αν δεν κάνω λάθος αυτοί των ΗΣΑΠ είναι οι παχυλά αμοιβόμενοι των ΜΜΜ, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι περιορίζονται σε μισθούς (σχεδόν) πείνας.
#36
(21-12-2010, 09:42 AM)panos81 Έγραψε: Το θέμα είναι ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα που λειτουργούν οι έδρες των Δικαστηρίων με τακτικές δικασίμους, λόγω των διακοπών Χριστουγέννων και Νέου Έτους, και δεν ξέρω κατά πόσο τα τμήματα διακοπών θα ασχοληθούν με το να κηρύξουν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές.[/align]

Συνάδελφε Big Grin , ας κατατεθεί τέτοια αίτηση από όποιον έχει έννομο συμφέρον και θα βρεθεί πρόεδρος υπηρεσίας να τη δικάσει (έξι γίνανε ...).

Το θέμα είναι γιατί δεν την καταθέτει η "μαμά" ΟΑΣΑ / ΕΘΕΛ κλπ. Γιατί πολύ απλά τους βολεύει. Γλυτώνουν λειτουργικά έξοδα, καύσιμα, φθορές κλπ. και είτε πληρώνονται οι εργαζόμενοι (μέσω της απόσβεσης "ρεπό") είτε δεν πληρώνονται, κέρδος έχουν.

Ποιός καίγεται για τον επιβάτη;;;
#37
(21-12-2010, 09:42 AM)panos81 Έγραψε:
Αν ψάχνετε για εναλλακτική μορφή διαμαρτυρίας, πάρτε μερικά αρθρωτά λεωφορεία και παρκάρετέ τα μπροστά στα parking της Βουλής να μην μπορεί να μπει και να βγει καμία υπουργική λιμουζίνα. Εν ανάγκη φέρτε και δύο Δεινόσαυρους με την ΟΒΒΟ και βάλτε τους φωτιά άμα λάχει, ή βάλτε μπροστά τους κινητήρες τους να ντουμανιάσει η Βουλή. Πιο πολύ θα τους τσούξει αυτό.

Το θέμα είναι ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα που λειτουργούν οι έδρες των Δικαστηρίων με τακτικές δικασίμους, λόγω των διακοπών Χριστουγέννων και Νέου Έτους, και δεν ξέρω κατά πόσο τα τμήματα διακοπών θα ασχοληθούν με το να κηρύξουν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές.

ΕΥΓΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ!!! Αυτο το εχω γραψει επανηλλειμενα!!Big Grin αλλα που.......
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
#38
Για ποιό από τα δύο σκέλη είναι το καλλίτερο; Το να αποκλείσετε με λεωφορεία την Βουλή ή το ότι έκλεισαν τα δικαστήρια για Χριστούγεννα;

Γιατί στην πρώτη περίπτωση εννοείται ότι γύρω από την Βουλή θα είναι μόνο αρκετά λεωφορεία για να κλείσουν τις εισόδους της ενώ τα υπόλοιπα θα κυκλοφορούν κανονικά στα δρομολόγιά τους, ενώ στην δεύτερη τα αρμόδια τμήματα των δικαστηρίων που μπορούν να κηρύξουν παράνομη και καταχρηστική την απεργία και να διατάξουν επιστράτευση λειτουργούν κανονικά...
#39
Για τα λεωφορεια στη Βουλη φυσικα Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin τα εγραφα περσυ αλλα πουυυυυυ! Το αλλο που εγραψες περι δικαστηριων μου φανηκε σαν απειλη :/ αλλα αν οχι τοτε συγγνωμη Big Grin
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
#40
Ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών είπε επίσημα σήμερα ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο επιστράτευσης. Και πολύ άργησαν μπορώ να πω, κανονικά αυτό έπρεπε να γίνει πολλές μέρες πριν, αν όχι από την στιγμή της προκήρυξης της απεργίας (πριν δηλαδή καν γίνει).

Θυμάμαι το 2001, με την τρομοκρατική επίθεση στο World Trade Centre της Νέας Υόρκης και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, είχε ακουστεί ότι στα πλαίσια του νέου τότε "τρομονόμου", ο συνδικαλισμός, οι απεργίες και τα συλλαλητήρια θα θεωρούντο τρομοκρατικά αδικήματα, και συνεπώς οι συνδικαλιστές τρομοκράτες, και θα ίσχυε κατ' εξαίρεση και γι' αυτούς, όπως και για όλους τους τρομοκράτες, η θανατική ποινή ενώ μελετάτο το ενδεχόμενο να επιβάλλεται ιδιωνύμως (χωρίς καν δίκη αλλά θα αρκούσε μια στοιχειωδώς τεκμηριωμένη υποψία συμμετοχής κάποιου σε τρομοκρατική οργάνωση).

Αυτά είχαν ακουστεί στο περιβάλλον τρομολαγνείας εκείνων των ημερών και βεβαίως προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις - εναντίον τους. Δεν εφαρμόστηκε τίποτε απ' όλα αυτά σε νομοθετικό επίπεδο.

Και να που σχεδόν 10 χρόνια μετά, οι φορτηγατζήδες αρχικά και οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών τώρα, έχουν κάνει πολύ κόσμο να εύχεται να είχαν ισχύσει αυτά τα μέτρα...


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsIt.gr] Προβλήματα στις πτήσεις την επόμενη Τετάρτη Konstantinos MercedesBenz 1 3.327 14-06-2011, 07:04 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [ΤΑ ΝΕΑ] Εβδομάδα ταλαιπωρίας από τις απεργίες Cmaniac 70 75.716 19-12-2010, 01:56 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)