Αξιολόγηση Θέματος:
  • 5 Ψήφοι - 1.8 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Skai.gr] Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον ΟΣΕ
#1
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία σιδηροδρομικών, που αντιδρά στο σχέδιο για την εξυγίανση του οργανισμού και ζητά διάλογο με την κυβερνηση από μηδενική βάση.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε να πραγματοποιήσει στάσεις εργασίας 21 - 23 και 28 - 30 Σεπτεμβρίου.

Οι ώρες των στάσεων εργασίας θα καθοριστούν την Τετάρτη από το προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Οι εργαζόμενοι σκοπεύουν επίσης να ξεκινήσουν απεργία διαρκείας όταν κατατεθεί το νομοσχεδιο στη Βουλή, τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, προτίθενται να προβούν σε καταλήψεις των διοικητικών συμβουλίων και των εκδοτριών εισιτηρίων, να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις στην Αθήνα και την επαρχία να μην επιτρέψουν σε αμαξοστοιχίες να βγουν από τα αμαξοστάσια και να καταλάβουν σταθμούς διοδίων στις εθνικές.
Απάντηση
#2
Αμα ειναι να περναμε τζαμπα τα διοδια να κανουν οσες καταληψεις θελουν Tongue
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#3
Οι ''συνδικαλισται'' για αλλη μια φορα φροντιζουν για το γενικο καλο... Angry Καλα το τμημα Πλακεντιας-Αεροδρομιο δεν το σκεφτονται που παιρνουν στον λαιμο τους και το Μετρο? Ηδη καταφερνουν να απαξιωσουν τη σιδηροδρομικη μεταφορα προς το αεροδρομιο αποτρεποντας το επιβατικο κοινο να παρει το μετρο ή τον Προαστιακο για το ''Ελευθεριος Βενιζελος''. Ποιο εμπιστα γινονται τωρα τα Χ95, Χ93 και Χ97 παρα οι σιδηροδρομοι...

γι' αυτο ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ και ΑΝΟΧΗ ΜΗΔΕΝ AngryAngryAngry
Απάντηση
#4
[digitalcrete.gr] Σειρά κινητοποιήσεων του ΟΣΕ από την ερχόμενη εβδομάδα

Σειρά κινητοποιήσεων με τη μορφή στάσεων εργασίας, οι οποίες δεν θα είναι επαναλαμβανόμενες, αλλά ικανές να προκαλέσουν σύγχυση, και θα διαχέονται ανά κλάδο εργαζομένων, ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος του Δικαστηρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ΠΟΣ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Η αρχή των κινητοποιήσεων θα γίνει την προσεχή Τετάρτη, 22 του μηνός, με 5ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Τη σκυτάλη θα πάρουν την επομένη, Πέμπτη, 23 του μηνός με επίσης 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί οι Μηχανοδηγοί και Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Για τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου έχουν εξαγγελθεί τρεις 3ωρες στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το μεσημέρι και 9 με 12 το βράδυ στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.

Ανάλογες στάσεις εργασίας τις ίδιες ώρες έχουν εξαγγελθεί για την Τρίτη, 28 του μηνός και θα συμμετάσχουν άλλα σωματεία εργαζομένων και ο παρών κύκλος των κινητοποιήσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου με επίσης 5ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Στην ουσία, σύμφωνα με το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η ΠΟΣ σε διάστημα μιας εβδομάδας, τα τρένα του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα-με μικρές αναλαμπές- για πέντε μέρες.
Απάντηση
#5
Καμιά πρωτοτυπία στις κινητοποιήσεις. Φροντίζουν οι συνδικαλιστές να διώξουν και τους τελευταίους συνειδητούς χρήστες των σιδηροδρόμων.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)