Αξιολόγηση Θέματος:
  • 10 Ψήφοι - 3.4 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Διαδικασία ένταξης σε ΚΤΕΛ
#1
Καλησπέρα σας κύριοι.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Ποιες οι προυποθέσεις και τι χρειάζεται για να ενταχθεί κάποιος σε ΚΤΕΛ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρωνBlush
Απάντηση
#2
Κανείς???Sad
Απάντηση
#3
Κοίτα δεν ειμαι ο πλεον αρμοδιος για να λύσω την απορία σου. Ισως κάποιος απο τα παιδια που είναι ιδιοκτήτες εδώ να ξέρει καλύτερα...

Παρ' ολα αυτά μπορώ πιστεύω... να σου δώσω μια γενική ιδέα....
1) Απ' οτι κατάλαβα έχεις καποιο ή κάποια λεωφορεία που θες να εντάξεις στο ΚΤΕΛ του νομού σου (Αν πρόκειται για το Travego της φωτογραφίας είναι υπεραρκετό προκειμένου να καλύψεις της απαιτήσεις ενός ΚΤΕΛ ως προς το όχημα αλλα γενικά ισχυει στα περισσότερα ΚΤΕΛ οτι η ηλικία του οχηματος πρέπει να είναι βάσει της αδειας κυκλοφορίας κάτω των 23 χρόνων για την ηπειρωτική χώρα και 27 για τα νησια.)

2) Το θέμα με την ένταξη στο ΚΤΕΛ είναι οτι συνήθως πρέπει να βρεις κάποια άδεια προς πώληση γιατί το να ενταχθείς στο ΚΤΕΛ με νέο παρπρίζ είναι πολύ δύσκολο και σπάνιο γιατί οι άδειες για εκτέλεση συγκοινωνίας δεν δίνονται ετσι απλα.

Αυτά απο μένα ελπίζω καποιος να μπορεί να στα αναλύσει καλύτερα....
Απάντηση
#4
Το όριο ηλικίας στα 23 δεν είναι? δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω εκεί είναι. Και στα 27 στα νησιά. Το λέω γιατί λες ότι πρέπει να είναι κάτω από 25. Νομίζω από 23 και κάτω είναι
Απάντηση
#5
Ωχ... συγνώμη μου ξέφυγε... Πράγματι 23 και 27 στα νησιά... Το διορθώνω
Απάντηση
#6
Να γίνω πιο αναλυτικός.

Ας υποθέσουμε ότι θέλω να ενταχθώ στο ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας και έχω στην κατοχή μου λεωφορείο 10 ετίας , πλην όμως η μόνιμη κατοικία μου είναι στην Αθήνα.

Αν κατάλαβα καλά πρέπει να αγοράσω άδεια ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου ΚΤΕΛ την οποία πουλάει για δικούς του λόγους και το παρμπρίζ θα πάρει τον αριθμό του προηγούμενου λεωφορείου.

Εφόσον είναι έτσι , το ότι μένω στην Αθήνα δημιουργεί πρόβλημα??
Εφόσον η διαδικασία της άδειας που προανέφερα είναι η σωστή ξέρουμε στο περίπου πόσο κοστίζει η άδεια??
Χρειάζεται κάποια ειδική διαδικασία με το ΚΤΕΛ??
Απάντηση
#7
Πας και αγοραζεις την αδεια ενος λεωφορειο π.χ. 300 Αιτωλ/νιας (δεν υπαρχει αλλα λεμε για παραδειγμα), δινεις π.χ. 300.000€ για αδεια και εισαι κομπλε. Πρεπει ομως πρωτα να βρεις καποιον που να πουλαει την αδεια του.
βεβαια οι αδειες του ΚΤΕΛ κοστιζουν Πααααααααρα ΠολυConfused ρωτα να μαθεις... , επισης περιμενε κανα 2μηνο θα ανακοινωθει επισημα το νομοσχεδιο για την απελευθερωση.
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#8
καλησπερα ειμαι στην ιδια φαση με τον ΒΑΣΙΛΗΣ 0303 και θελω να ρωτησω το εξης, αν καποιο ΚΤΕΛ εχει αναγκη απο επιπλεον λεωφορεια δεν μπορει να εκδοση επιπλεον αδειες? και ποιος τις εκδιδει τις αδειες το εκαστοτε ΚΤΕΛ η η νομαρχια που ανηκει το κτελ? αν μπορει καποιος που ειναι σε καποιο ΚΤΕΛ ας μας απαντησει.η ας μου στειλει pm
Απάντηση
#9
Πηγαιντε ρωτηστε τα ΚΤΕΛ που σας ενδιαφερουν αν υπαρχουν διαθεσιμες αδειες προς πωληση. Προσοχη αυριο στη Βουλη κατατειθετε το νομοσχεδιο για την απελευθερωση του επαγγελματος. Θα ειναι "χαζο" να πεταξετε τοσα χρηματα τωρα πο σε λιγο καιρο δεν θα εχετε προλαβει να αποσβεσεται ουτε το 1/6 της αξιας.....
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#10
παιδιά καλησπέρα ειμαι καινούργιος εδώ και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. εδω και καιρό σκέφτομαι να κάνω το μεγάλο βήμα δλδ να αγοράσω λεφωρειο ώστε να μπορέσω να δουλέψω στο τοπικο κτελ. θέλω να ρωτήσω τα εξής. Αν πάρω αυτή την απόφαση τι πόσο θα πρέπει να διαθέσω και αν τελικά αξίζει να το κάνω γτ από οσο ξέρω το ποσό είναι μεγαλο.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)