Αξιολόγηση Θέματος:
  • 15 Ψήφοι - 2.87 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Απεργίες
#71
(09-07-2010, 02:16 PM)B10M-SB756 Έγραψε: Σκεψου ομως οτι υπηρχαν και αλλα που ηθελαν να τα περασουν και δεν τα περασαν και καποια που περασαν και εμειναν απλα νομοι ανενεργοι. Δυστηχως εδω στην ελλαδα εχουν καταφερει να διχοτομησουν τους εργαζομενους σε προνομιουχους και μη, οι δημοσιοι και οι μεν ιδιωτικοι. Εχουν περασει την λογικη οτι για ολα φταινε οι δημοσιοι υπαλληλοι (λες και εμεις διοικουσαμε τις ΔΕΚΟ και τα υπουργεια του κρατους).

(09-07-2010, 12:52 AM)kostas260 Έγραψε: Γιατί έτσι γουστάρουν και έχουν την εξουσία.

Και το 1992 ο μητσοτακης γουσταρε αλλα δεν του περασε κιαυτο ηταν μια κινηση που αντηχησε σε ολη την ευρωπη και την εξεπληξε επισης. Βεβαια στην πορεια αρχισε παλι να παιζεται το παιχνιδι της ΕΑΣ με τα ρουσφετια και τις ρουφιανιες για την καλυτερη καρεκλα, πανω φυσικα παλι στις δικες μας πλατες.

(09-07-2010, 12:52 AM)kostas260 Έγραψε: Μακάρι να πιάνανε οι απεργίες τόπο. Αλλά γι' αυτό γίνονται συνέχεια. Επειδή δεν γίνεται τπτ και με το έτσι θέλω περνάνε τα δικά τους. Μήπως απ' την τσέπη τους τα βάζουν?

Αν κατεβαινε ολη η ελλαδα στους δρομους και απεργουσε θα περναγανε? δεν νομιζω, απλα ξερουν οτι οι ιδιωτικοι υπαλληλοι δεν μπορουν να απεργησουν υπο το φοβο της βεβαιης απολυσης και ετσι εχουν να τα βαλουν με μια μικρη μεριδα ανθρωπων που και απο αυτους αναθεμα κιαν υπαρχει συμμετοχη. Αυτα και χωρις να παρεξηγηθω ως συνδικαλησταρας η κομματοσκυλο.

Συμφωνώ σε αυτά που λες, αλλά οι εποχές είναι ακόμα πιο χειρότερες από εποχής μητσοτάκη. Αυτό που λες ότι υπάρχουν οι προνομιούχοι και μη, θα υπάρχει πάντα, όσο και να φωνάζουν ότι προσπαθούν να φέρουν ισότητα. Ισότητα δεν θα υπάρξει ποτέ, ως γνωστόν ο φτωχός γίνεται φτωχότερος και ο πλούσιος πλουσιότερος. Ξέρουν εκεί τι τους περνάει και τι όχι, και όπως λες οι δημόσιοι εννοείται είναι πολύ λιγότεροι απ' τους ιδιωτικούς υπάλληλους. Η κατάσταση δεν βλέπω να βελτιώνεται άμεσα και δυστυχώς θα έρθουν και τα χειρότερα. Όσο για νόμους που λες ότι δεν πέρασαν, αυτά τα κάνουν για τα μάτια του κόσμου. Δεν θα περάσουν τώρα, θα περάσουν αργότερα. Απλά τα φέρνουν λάου λάου εκεί που θέλουν ώστε να περάσουν αυτά που θέλουν, με όσο το δυνατόν λιγότερη αντίδραση. Εγώ προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν τους και πάντα περιμένω τα χειρότερα
Απάντηση
#72
Τελος παντων......ΑΑΑ Με γεια μας και το νεο ασφαλιστικο!!! Νομιζω οτι στην επομενη παραγγελια λεωφορειων που θα γινει (αν θα γινει) να προνοησει η επιχειρηση, να φτιαχτει ειδικο ντουλαπακι στην καμπινα του οδηγου, που θα τοποθετουνται τα μπεμπιλινο για την ακρατεια Big Grin μιας που μας βλεπω βουρ για τα 65.
Απάντηση
#73
Για τα 65 καλά είναι. Εγώ τα βλέπω για παραπάνω. Οπότε βάλε και κανένα χάρτη, gps με όλες τις στάσεις του λεωφορείου και χάπια για το αλτσχάιμερ γιατί τα βλέπω για παραπάνω τα πράγματα. Α και έναν βοηθό από δίπλα για να κρατάει σταθερό το τιμόνι, γιατί με το πάρκινσον άντε να τα καταφέρει ένας
Απάντηση
#74
το gps να φανταστω θα ναι οσο μια οθονη 23 ιντσων;;; [την πρεσβυωπια ξεχασες!]
για το παρκισον ,δεν υπαρχει ESP Tongue
Απάντηση
#75
Χωρίς μετρό την Τρίτη η Αθήνα
Δευτερα, 12 07 2010 16:09

Ακινητοποιημένο όλο το 24ωρο θα μείνει το μετρό αύριο Τρίτη, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην απομάκρυνση των συμβασιούχων συναδέλφων τους που έληξαν οι συμβάσεις τους, καθώς και στις περικοπές των μηνιαίων αποδοχών των μονίμων υπαλλήλων.

Πηγή: ΝΕΤ 105,8


ΕΡΤ
Απάντηση
#76
Δεν ειναι ακομα σιγουρο ομως..

ENET
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=182419

Με απεργία αύριο απειλούν οι εργαζόμενοι στο μετρό
Την πρόθεσή τους για ακινητοποίηση των συρμών του μετρό για αύριο, 13 Ιουλίου, διατύπωσαν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λειτουργίας, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις δοκίμων συναδέλφων τους και για τις περικοπές στις αποδοχές.

Η διοίκηση της εταιρείας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη που νωρίς το μεσημέρι απεφάνθη ότι η απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική, ωστόσο δεν είναι απολύτως βέβαιο πως οι εργαζόμενοι δεν θα εμμείνουν στην απόφασή τους.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων κάνει λόγο για αυθαιρεσίες της διοίκησης, που περικόπτει παρανόμως τις μηνιαίες αποδοχές τους.
Απάντηση
#77
Skai.gr

Αποφεύχθηκε τελικά η ταλαιπωρία των πολιτών, μετά την απόφαση των εργαζόμενων στο Μετρό να αναστείλουν την προγραμματισμένη για την Τρίτη 24ωρη απεργία τους.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη δέσμευση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας ότι έως τις 23 Ιουλίου θα έχει ανακοινωθεί το νεο οργανόγραμμα της εταιρίας κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των εργαζομένων.

Νωρίτερα, το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία.


http://www.skai.gr/news/greece/article/1...to-metro-/
Απάντηση
#78
Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη το επιβατικό κοινό, εξαιτίας της 5ωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και αφορά όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Λεωφορεία, Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Προαστιακό, Τραμ και ΟΣΕ.

Ειδικά για τον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, η στάση εργασίας θα επαναληφθεί και την επομένη μέρα, την Πέμπτη, γεγονός που σημαίνει ότι δεκάδες δρομολόγια δεν θα εκτελεστούν. Οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ΜΜΜ αποφάσισαν να προχωρήσουν στη στάση εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στον ΟΣΕ, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης του Οργανισμού, αλλά και στα άλλα Μέσα Μεταφοράς και ειδικότερα στον ΟΑΣΑ.
Πηγη: http://ellada-kalimera.blogspot.com/2010/09/5_06.html
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#79
Αρχίσανε πάλι γ@|\/|* την τρέλλα τους... Angry

Πάντως η αφίσα στον σταθμό του Αμαρουσίου έλεγε ότι η στάση είναι από τις 12:00 ως τις 16:00.
Απάντηση
#80
Το ίδιο ακουγόταν και στα μεγάφωνα στο μετρό σήμερα.

Για του λόγου το αληθές δείτε εδώ.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 3 Επισκέπτης (ες)