Αξιολόγηση Θέματος:
  • 4 Ψήφοι - 2.75 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Το Βήμα] Νεες κινητοποιησεις - Συνάντηση σωματείου ΕΘΕΛ - Γ. Γ. Μεταφορών
#31
Χωρίς μετρό και λεωφορεία, αλλά και με ακριβότερα εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας θα κάνει «ποδαρικό» αύριο ο Φεβρουάριος, την ώρα που κλιμακώνεται το κίνημα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω».

Μετά την σημερινή απεργία των ηλεκτροδηγών σε μετρό και ηλεκτρικό σειρά παίρνουν αύριο οι εργαζόμενοι στην ΑΜΕΛ, αλλά και οι οδηγοί της ΕΘΕΛ.

Μετά την εσπευσμένη κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες στη Βουλή, το σωματείο των εργαζομένων στο μετρό (ΣΕΛΜΑ) έχει θέσει εκ νέου σε ισχύ την απόφασή του για απεργίες διαρκείας. «Η λεηλασία των εργαζομένων από την ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης συνεχίζεται. Ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι στα "σύγχρονα ορυχεία" του ΜΕΤΡΟ προκηρύσσουν για αύριο νέα 24ωρη απεργία» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ.

Επίσης, οι οδηγοί της ΕΘΕΛ, οι οποίοι κάνουν σήμερα στάση εργασίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση, θα προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο, ενώ έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας καθ' όλη τη διάρκεια του μηνός. Ακόμη, δυναμικές κινητοποιήσεις αναμένεται να αποφασίσουν και τα υπόλοιπα σωματεία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ, όπως προμήνυαν από την προηγούμενη εβδομάδα, εξετάζουν τον συντονισμό των απεργιακών τους δράσεων
#32
(31-01-2011, 03:45 PM)Cmaniac Έγραψε: «Η λεηλασία των εργαζομένων από την ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης συνεχίζεται. Ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι στα "σύγχρονα ορυχεία" του ΜΕΤΡΟ προκηρύσσουν για αύριο νέα 24ωρη απεργία»

Πουλάνε και φτηνό πνεύμα τώρα;
Η διοίκηση της Α.Μ.Ε.Λ. στην περίπτωση αυτή έκανε το καθήκον της, προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η απόφαση αναμένεται κατά τις 19:00 και μάλλον θα είναι θετική, καθώς δεν τηρήθηκε η 24ωρη προθεσμία που επιβάλλει ο νόμος να μεσολαβήσει από την προκήρυξη μιας απεργίας μέχρι την έναρξή της. Φυσικά, η απόφαση από μόνη της δεν είναι τίποτα αν δεν συνοδευτεί και από λύση της απεργίας - είτε οικιοθελή και ήπια από την πλευρά των εργαζομένην είτε αναγκαστική και βίαια από την πλευρά των αρμόδιων Αρχών.

(31-01-2011, 03:45 PM)Cmaniac Έγραψε: θα προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο, ενώ έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας καθ' όλη τη διάρκεια του μηνός

Απ' ότι ξέρω το νομοσχέδιο ψηφίζεται την Παρασκευή. Μετά η όποια κινητοποίηση δεν έχει κανένα νόημα. Ελπίζω οι διοικήσεις και αυτών των εταιρειών να καταφέρουν να κηρύξουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες.

Πάντως προσωπικά αποφάσισα να μην ξανααγοράσω μηνιαία κάρτα. Όχι γιατί ακρίβυνε η ίδια, αλλά διότι πληρώνω συγκοινωνίες για 30 μέρες και έχω μόνο τις 10-15, οι περισσότερες από τις οποίες είναι τα Σαββατοκύριακα. Τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί οριστική λύση που θα οδηγήσει στο τέλος των απεργιών.
#33
γιατι δε στελνουν τα ΜΑΤ στους ανθρακωρυχους, να τους κανουν παρεα???ρε ειναι για πολυ ξυλο!!!ολα τα καθικια!!!!
ΑΣΣΟΣ κ πασης Ελλαδος...-1-
#34
Να λειπουν οι χαρακτηρισμοι, σα να το παρακαναμε λιγο..
#35
ελα μωρε!!!οταν του εβαζε ο στυλιανιδης δεκα,δεκα στην ΑΜΕΛ,ηταν καλα????
ΑΣΣΟΣ κ πασης Ελλαδος...-1-
#36
Μπραβο στους συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ, το δούλεμα συνεχίζεται! Αντε καλόπαιδα, περιμένω να μου εγκρίνετε τη δαπάνη για ταξί να πάω στη δουλειά μου αυριο και μεθαύριο.

Σύναψη:ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ 37/2011
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Εγκρίνουμε δαπάνη 11,24 ευρώ για τη μεταφορά με ταξί του κ. Παρασκευά
Δρακά, υπαλλήλου του ΟΑΣΑ, στη Δ.Ο.Υ:ΦΑΒΕ ΑΘΗΝAΝ(Μαρούσι)
προκειμένου να γίνει η πληρωμή των φόρων Νοεμβρίου 2010, λόγω απεργίας
των Αστικών Συγκοινωνιών.
Πηγη

Δηλαδη πληρωνουμε ταξι στον υπάλληλο του ΟΑΣΑ, επειδη απεργουν οι συνάδελφοι του! Η γελοιότητα σε ολο της το μεγαλείο! Big Grin
#37
(31-01-2011, 05:31 PM)stavros2004 Έγραψε: Πηγη

Δηλαδη πληρωνουμε ταξι στον υπάλληλο του ΟΑΣΑ, επειδη απεργουν οι συνάδελφοι του! Η γελοιότητα σε ολο της το μεγαλείο! Big Grin

Αυτο παραπαει. Με ποιο δικαιωμα περασε την αποδειξη του Ταξι στα εξοδα του ΟΑΣΑ?

Να περασω κι εγω οσα Ταξι εχω χρησιμοποιησει επειδη δεν μπορουσα να παω με ΜΜΜ?

Οσοι ειστε δικηγοροι, παρακαλω να αποφανθειτε γισ το τι μπορει να γινει γι αυτο.

Ειναι κοροιδια μπροστα στα ματια μας.
Angry
#38
(31-01-2011, 05:31 PM)stavros2004 Έγραψε: Μπραβο στους συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ, το δούλεμα συνεχίζεται! Αντε καλόπαιδα, περιμένω να μου εγκρίνετε τη δαπάνη για ταξί να πάω στη δουλειά μου αυριο και μεθαύριο.

Πηγη

Δηλαδη πληρωνουμε ταξι στον υπάλληλο του ΟΑΣΑ, επειδη απεργουν οι συνάδελφοι του! Η γελοιότητα σε ολο της το μεγαλείο! Big Grin
θέλω να παίξω τον δικηγόρο του διαβόλου. Σύμφωνα με την απόφαση το ταξί πληρώθηκε ώστε ο συγκεκριμένος υπάλληλος να πάει για δουλειά της υπηρεσίας του. Όσοι από εσάς είστε υπάλληλοι θα δεχόσασταν να σας στείλει ο εργοδότης σας για εξωτερική δουλεία να πληρώσετε εσείς το ταξί;
#39
ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
Σήμερα 31/1/2011 στην γενική συνέλευση του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ οι οδηγοί των λεωφορείων (3000 παρόντες) κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τους τρεις Ήρωες των Ιμίων. Για πρώτη φορά σε συνέλευση εργατικού συνδικάτου οι εργαζόμενοι ξέφυγαν από τα εργασιακά-εργατικά θέματα και έφτασαν στα Εθνικά. Με πρωτοβουλία του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΟΔΗΓΩΝ ακούστηκαν βροντερά τα «παρών» στα ονόματα των τριών ονομάτων: Έκτορας Γιαλοψός, Χριστόφορος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος, για να ακουστεί αμέσως σαν ένα στόμα το «ΑΘΑΝΑΤΟΙ». Ως οδηγός της ΕΘΕΛ θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που βρέθηκαν στην συνέλευση και απέδειξαν ότι είναι πάνω απόλα Έλληνες, ειδικά σε αυτήν την χρονική στιγμή που η πατρίδα ξεπουλιέται.
#40
Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο τόσο η σημερινή όσο και η αυριανή απεργία των εργαζομένων του μετρό.

Η διοίκηση της ΑΜΕΛ είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των απεργιών, ζητώντας να κριθούν παράνομες και καταχρηστικές. Ωστόσο, το σωματείο των εργαζομένων δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει στην απεργιακή κινητοποίηση. Στο μεταξύ, αύριο θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Επίσης, στις 10 το πρωί έχουν κληθεί στη Βουλή οι πρόεδροι των σωματείων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να καταθέσουν τις απόψεις τους γύρω από το επίμαχο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής.


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Το Βήμα] Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λεωφορεία από την Τετάρτη Cmaniac 25 26.927 03-01-2011, 03:19 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 6 Επισκέπτης (ες)