Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Παλιές λεωφορειακές γραμμές - Διαδρομές, συχνότητες κλπ
(08-03-2023, 05:38 PM)Citaro Έγραψε: Tα "Ε" (Ε1, Ε5, Ε7) λειτουργούσαν μόνο Δευτέρα - Παρασκευή με βάρδιες 06:00 - 20:00 ανά 20'. Μοναδικό "Ε" που λειτουργούσε κανονικά όλες τις μέρες ήταν το Ε22 Σαρωνίδα. Τις καθημερινές το συμπλήρωνε το "Ε2" Γλυφάδα κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του και έφευγαν εναλλάξ. Στη συνέχεια λόγω της μεγάλης επιτυχίας του Ε22, πύκνωσε αυτό σε όλο το μήκος και σταμάτησε το Ε2.
Αυτό γνώριζα και εγώ αλλά παρατήρησα στο zip του 2005 από το αρχείο δρομολογίων του forum πως πάνω από τα δρομολόγια του Ε1 έγραφε "7 ημέρες".
Απάντηση
(08-03-2023, 07:56 PM)GeorgIrisbus Έγραψε: Γνωρίζεις για το Ε5 λεπτομέρειες;
Υπήρχε το Ε5 Αθήνα - Πλ.Αγ.Παρασκευής Express και το Ε51 Αθήνα - Σταυρός Αγ.Παρασκευής Express. Η λειτουργία του ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1998 και δεν κρατησαν πολύ, κάπου γύρω στο 2000 καταργήθηκαν σιωπηλά και άδοξα. 

Άλλωστε μέχρι και το 2001 δεν υπήρχε Ανθουσα, το Α5 τερματιζε στην οδό Τρικάλων, ένας παράλληλος κάτω από την Μεσογείων πριν τον Σταυρό, οπότε κάποια δρομολόγια του Express πήγαιναν μέχρι την Πλατεία που ήταν και η ανάγκη (χωρίς να μπαίνουν Τσακό εννοείται) και κάποια πάλι ως Express συνέχιζαν μέχρι το Τέρμα του Σταυρού. 

Για παραπάνω πληροφορίες, μόνο ο O405N ξέρει και τα έχει προλάβει..
Μετά από κάποια χρόνια..
Και όπως λέει και η Ελένη, για όσους δεν με ξέρετε : ''Την άποψή μου, στα ίσια εγώ την λέω.. ''
Απάντηση
(13-03-2023, 01:46 AM)MrVanHool Έγραψε: Υπήρχε το Ε5 Αθήνα - Πλ.Αγ.Παρασκευής Express και το Ε51 Αθήνα - Σταυρός Αγ.Παρασκευής Express. Η λειτουργία του ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1998 και δεν κρατησαν πολύ, κάπου γύρω στο 2000 καταργήθηκαν σιωπηλά και άδοξα. 

Άλλωστε μέχρι και το 2001 δεν υπήρχε Ανθουσα, το Α5 τερματιζε στην οδό Τρικάλων, ένας παράλληλος κάτω από την Μεσογείων πριν τον Σταυρό, οπότε κάποια δρομολόγια του Express πήγαιναν μέχρι την Πλατεία που ήταν και η ανάγκη (χωρίς να μπαίνουν Τσακό εννοείται) και κάποια πάλι ως Express συνέχιζαν μέχρι το Τέρμα του Σταυρού. 

Για παραπάνω πληροφορίες, μόνο ο O405N ξέρει και τα έχει προλάβει..

Σε ευχαριστώ φίλε μου για την πληροφορία η αλήθεια είναι ότι τις έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω τίποτα για αυτές. Ούτε συχνότητες, ούτε στάσεις ούτε τίποτα και δεν τις θυμάμαι καν. Επίσης αν ξέρουμε και για συχνότητες και για το Ε5Θ θα ήθελα να μάθω. Για το Α5 ναι το θυμάμαι που ήταν το τέρμα του στον Σταυρό.
Απάντηση
(13-03-2023, 11:12 PM)GeorgIrisbus Έγραψε: Σε ευχαριστώ φίλε μου για την πληροφορία η αλήθεια είναι ότι τις έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω τίποτα για αυτές. Ούτε συχνότητες, ούτε στάσεις ούτε τίποτα και δεν τις θυμάμαι καν. Επίσης αν ξέρουμε και για συχνότητες και για το Ε5Θ θα ήθελα να μάθω. Για το Α5 ναι το θυμάμαι που ήταν το τέρμα του στον Σταυρό.
Εδώ έχει όλες τις πληροφορίες που ζητάς. Το Ε5/Ε51 θα το βρεις στις γραμμές express και το Ε5Θ στις θερινές γραμμές/γραμμές Ποσειδών. Το Ε5Θ ξεκίνησε ως 350 και ξεκινούσε από Ζάππειο, οπότε το'χει έτσι στο πρώτο φυλλάδιο, μη μπερδευτείς!

https://u.pcloud.link/publink/show?code=...v95z0rhY1k
Απάντηση
(16-03-2023, 01:14 AM)pvuccino Έγραψε: Εδώ έχει όλες τις πληροφορίες που ζητάς. Το Ε5/Ε51 θα το βρεις στις γραμμές express και το Ε5Θ στις θερινές γραμμές/γραμμές Ποσειδών. Το Ε5Θ ξεκίνησε ως 350 και ξεκινούσε από Ζάππειο, οπότε το'χει έτσι στο πρώτο φυλλάδιο, μη μπερδευτείς!

https://u.pcloud.link/publink/show?code=...v95z0rhY1k

Πολύ καλή σελίδα σε ευχαριστώ.... Αλήθεια μιας και την χάζευα και βρήκα τα εισιτήρια εκείνα που είχαν βγει για την συνεργασία ΟΑΣΑ ΚΤΕΛ (και τα είχα ξεχάσει χαχα) υφίστανται ακόμα;
Απάντηση
Smile 
ισχυει είναι πολύ καλή σελίδα τώρα για το άλλο δεν νομίζω να υφίστανται αλλά καλύτερα για να είσαι πιο σίγουρος ας απαντήσει κάποιος που το γνωρίζει
Απάντηση
Ψαχουλεύοντας σήμερα τα ράφια στο σπίτι της γιαγιάς μου έπεσε το μάτι σε ένα πολυκαιρισμένο και ταλαιπωρημένο βιβλίο που έγραφε στην ράχη με μαρκαδόρο "Οδηγός Αθηνών-Πειραιώς-Προαστίων". Ρώτησα την γιαγιά μου περί τίνος πρόκειται και μου εξήγησε πως ήταν ο πρώτος χάρτης της Αθήνας που χρησιμοποιούσαν με τον παππού μου όταν είχαν μόλις μετακομίσει στην πόλη (δηλαδή περίπου της περιόδου 1974/75). Μέσα στον χάρτη παρατήρησα κάτι κόκκινες γραμμές και κάτι κόκκινα σημαδάκια με αριθμούς σε συγκεκριμένους κεντρικούς δρόμους. Αρχικά θεώρησα πως επρόκειτο για την αρίθμηση των οδών, ωστόσο πρόσεξα πως η αρίθμηση σημειώνεται με μαύρο χρώμα και σε άλλους δρόμους, που δεν είχαν κόκκινη γραμμή. Τελικά φαίνεται πως οι κόκκινες γραμμές είναι οι διαδρομές των λεωφορείων της εποχής, ενώ τα κόκκινα σημαδακια αντιστοιχούν στις στάσεις. Από ένα γρήγορο μετροφύλλισμα έχω καταλάβει πως πρόκειται για σχεδόν όλο (αν όχι για ολοκληρο) το λεκανοπέδιο.
Το βιβλίο λέγεται "Διάγραμμα-Οδηγός Αθηνών-Πειραιώς-Προαστίων" και είναι εκδόσεως "Κωνσταντίνου Π. Δαραβίγγα". Για την χρονολογία δεν παίρνω κι όρκο πως είναι του 75. Μπορεί να είναι και παλαιότερο.
Απάντηση
(19-04-2023, 03:10 PM)argy Έγραψε: Ψαχουλεύοντας σήμερα τα ράφια στο σπίτι της γιαγιάς μου έπεσε το μάτι σε ένα πολυκαιρισμένο και ταλαιπωρημένο βιβλίο που έγραφε στην ράχη με μαρκαδόρο "Οδηγός Αθηνών-Πειραιώς-Προαστίων". Ρώτησα την γιαγιά μου περί τίνος πρόκειται και μου εξήγησε πως ήταν ο πρώτος χάρτης της Αθήνας που χρησιμοποιούσαν με τον παππού μου όταν είχαν μόλις μετακομίσει στην πόλη (δηλαδή περίπου της περιόδου 1974/75). Μέσα στον χάρτη παρατήρησα κάτι κόκκινες γραμμές και κάτι κόκκινα σημαδάκια με αριθμούς σε συγκεκριμένους κεντρικούς δρόμους. Αρχικά θεώρησα πως επρόκειτο για την αρίθμηση των οδών, ωστόσο πρόσεξα πως η αρίθμηση σημειώνεται με μαύρο χρώμα και σε άλλους δρόμους, που δεν είχαν κόκκινη γραμμή. Τελικά φαίνεται πως οι κόκκινες γραμμές είναι οι διαδρομές των λεωφορείων της εποχής, ενώ τα κόκκινα σημαδακια αντιστοιχούν στις στάσεις. Από ένα γρήγορο μετροφύλλισμα έχω καταλάβει πως πρόκειται για σχεδόν όλο (αν όχι για ολοκληρο) το λεκανοπέδιο.
Το βιβλίο λέγεται "Διάγραμμα-Οδηγός Αθηνών-Πειραιώς-Προαστίων" και είναι εκδόσεως "Κωνσταντίνου Π. Δαραβίγγα". Για την χρονολογία δεν παίρνω κι όρκο πως είναι του 75. Μπορεί να είναι και παλαιότερο.
Έχω το ίδιο. Ψάξε τα ονόματα των δρόμων. Αν έχουν ονόματα του τύπου 21ης Απριλίου κλπ, όπως το δικό μου, είναι προ του 74.
Απάντηση
Το Χ92 εκτός από Ίρις ντίζελ και φυσικού είχε πάρει άλλο τύπο οχήματος;
Απάντηση
Έχω δύο απορίες σχετικά με κάτι που παρατήρησα στο street view:

Η πρώτη αφορά μία στάση με το όνομα "1η ΑΔΑΜΩΝ" που βρίσκεται στην οδό Ιλισίων στην Κηφισιά, στο ρεύμα όμως προς Κηφισό, ακριβώς απέναντι από την εν χρήσει στάση με το ίδιο όνομα των 504/543/721 και μεταξύ των στάσεων "ΠΛ. ΕΛΑΙΩΝ" και "ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ" του Β9.

Η δεύτερη αφορά μία στάση με την ονομασία "ΣΧΟΛΕΙΟ" που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Πολυκάρπου στον Βοτανικό, στο ύψος της Μεταφορικής Νάξου. Ο στύλος της στάσης είναι σκουριασμένος, πιθανότατα της δεκαετίας του '90, ωστόσο φαίνεται να τοποθετήθηκε στην συγκεκριμένη θέση κάποτε μεταξύ 2014 και 2019.

Γνωρίζει κάποιος τίποτα;
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Λεωφορειακές Γραμμές ανα ΣΕΠ aliance 4 14.533 01-06-2017, 05:34 PM
Τελευταία Δημοσίευση: pvuccino
  Λεωφορειακές Γραμμές ΚΤΕΛ ns_ 45 69.559 11-01-2015, 06:37 PM
Τελευταία Δημοσίευση: mercedes1988
  Λεωφορειακές γραμμές Ηλιούπολης marios.ilioupoli 2 7.849 02-07-2013, 01:48 PM
Τελευταία Δημοσίευση: marios.ilioupoli

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)