Αξιολόγηση Θέματος:
  • 13 Ψήφοι - 2.38 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Πρόγραμμα Δρομολογίων
Στην τηλεματική για σημερα εμφανίζεται πρόγραμμα "ΕΚΤΑΚΤΟ 2" στη θέση του χειμερινού καθημερινής. Με μια ματιά στα δρομολόγια αρκετών γραμμών στην πράξη μαλλον θα εφαρμοστεί Θερινό ΙΙ...
Απάντηση
Και από Δευτέρα Θερινό Ι σε λεωφορεία & τρόλλεϋ σύμφωνα με την τηλεματική.
Απάντηση
Από περιέργεια διάβαζα τα σχόλια του περσινού topic για το Θερινό Ι. Φέτος δεν γίνεται ο περσινός "βομβαρδισμός". Δεν μπορώ να γνωρίζω βέβαια αν οφείλεται σε πιο πιστή εφαρμογή του Θερινού Ι χωρίς επιπλέον περικοπές ή απλά τα περσινά έγιναν συνήθεια και δεν τα σχολιάζει κανείς - προσωπικά δεν το έχω ψάξει σε επίπεδο όλης της πόλης & δεν έχω και το χρόνο.

Τα πρωινά πραγματοποιώ πολύ συγκεκριμένες διαδρομές & γραμμές για τη μετάβαση στην εργασία μου και θα σταθώ εκεί. Η εικόνα που έχω τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι πως έχουν σταθεροποιηθεί τα δρομολόγια και οι διελεύσεις. Τις πρώτες μέρες του Θερινού Ι και των ημερών πριν/μετά των εκλογών (Έκτακτο Ι) η κατάσταση ήταν πλήρως αποδιοργανωμένη. Κάθε μέρα ο προγραμματισμός των λεωφορείων της Χ.Τρικούπη (Α7, 813, 230) ήταν πολύ διαφορετικός. Κάθε μέρα, αν έβγαινες την ίδια ώρα, μπορεί να έρχονταν μαζί κάποια από τα 3 λεωφορεία, μπορεί όμως να υπήρχε και αναμονή ενός τετάρτου.
Επίσης, πολύ συχνό φαινόμενο καθημερινά τα δρομολόγια του Α7 να ξεκινούν συστηματικά 5-10' μετά το προγραμματισμένο, πχ το 8:10 να ξεκινά στις 8:20 κοκ.
Τις τελευταίες μέρες έχει ισορροπήσει η κατάσταση, με τις διελεύσεις να είναι πιο ομαλές.
Σε αυτό βοηθά ότι το 813 λειτουργεί χωρίς ιδιαίτερες περικοπές και καλύπτει τα όποια κενά (πχ λόγω μποτιλιαρίσματος) του Α7 ή την χωρητική ανεπάρκεια του 230. Πολλοί, όπως και εγώ, ανεβαίνουμε στο 813 που δεν σαρδελοποιείται και μέχρι Μετρό Αμπελοκήπων δεν είναι και τίποτα να περπατήσεις από τη στάση ΙΚΑ, που κάνει πριν στρίψει αριστερά στη Δημητσάνας.


Αν κάποιος έχει πιο γενική συγκριτική εικόνα από το περσινό Θερινό Ι & φέτος, ας πει τη γνώμη του.
Απάντηση
Η τεράστια αλλαγή από πέρυσι είναι πως η τηλεματική πλέον αναγράφει τα πραγματικά δρομολόγια και όχι αυτά που ήταν στη φαντασία κάποιων στον ΟΑΣΑ. Οπότε μπορεί π.χ. το επόμενο δρομολόγιο μιας γραμμής να είναι σε... μιάμιση ώρα, αλλά τουλάχιστον το ξέρεις από πριν. Οι συχνότητες από όσα βλέπω είναι γενικά μία από τα ίδια, δηλαδή χάλια μαύρα.
Αν δεν έχεις χιούμορ, δεν στο πήρα εγώ - σόρι.
Απάντηση
(19-07-2019, 02:12 AM)amoran Έγραψε: Η τεράστια αλλαγή από πέρυσι είναι πως η τηλεματική πλέον αναγράφει τα πραγματικά δρομολόγια και όχι αυτά που ήταν στη φαντασία κάποιων στον ΟΑΣΑ. Οπότε μπορεί π.χ. το επόμενο δρομολόγιο μιας γραμμής να είναι σε... μιάμιση ώρα, αλλά τουλάχιστον το ξέρεις από πριν. Οι συχνότητες από όσα βλέπω είναι γενικά μία από τα ίδια, δηλαδή χάλια μαύρα.
Όσον αφορά την περιοχή μου Ηλιούπολη η συχνότητα είναι σαφώς χειρότερη απο πέρυσι..θυμάμαι πριν μερικά χρόνια σε Θ1 και το 237 με 5 οχήματα στην αιχμή τώρα που μετα βιας έχει 3 ενώ κάποιες μέρες μένει ακόμα και με 2 μέχρι τις 11-12 το πρωί. Το ίδιο και οι παρεμφερείς γραμμές τριγύρω, βλεπε 140 που κάποιες μέρες έχει δρομολόγια ανα μια ώρα ενώ επι Ελληνικού είχε πλήρη δρομολόγηση.
Και αν πάμε σε υπόλοιπες γραμμές το Α2 το χουν ξεφτιλίσει για καλοκαίρι που κανονικά είχε ανα 10’ στο Θ1. Το Α1 πάντα είχε νταλίκες απο Ράλλη καλοκαίρι και τώρα στοιβάζεσαι στο ιρις.
Το μόνο καλό σε σχέση με πέρυσι είναι ότι φαίνεται να έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα με τον κλιματισμό στις γραμμές της Ράλλη και δεν βλέπουμε τις τραγικές περιπτώσεις με τις βασικές γραμμές να μην μπορούν να βγάλουν νταλίκες ή να δανείζονται απο άλλα αμ/σια.
Σε γενικές γραμμές η δρομολόγηση κάθε χρόνο και μειωπνεται. Το Μπραχάμι αδυνατεί να βγάλει τόσες γραμμές, η Ανθούσα έχει δώσει αρκετές και τα βγάζει κάπως πέρα και η Ράλλη σασφώς βελτιωμένη απο πέρυσι αλλά με αρκετές ελλείψεις ακόμα.
Ας ευελπιστούμε μέσα στην επόμενη 2ετιια-3ετία να γίνουν προσλήψεις οδηγών και προμήθεια λεωφορείων μήπως αρχίσει και αποκτήσει η συγκοινωνία μια είδους αξιοπιστία.
Απάντηση
Από αύριο Δευτέρα 22/7/19 ξεκινά η εφαρμογή του Θερινού ΙΙ.
Απάντηση
12/8 με 19/8 θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα δρομολόγησης σύμφωνα με την τηλεματική.
Απάντηση
(10-08-2019, 11:40 PM)Giannis Έγραψε: 12/8 με 19/8 θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα δρομολόγησης σύμφωνα με την τηλεματική.
Πάνε να βγάλουν όλη τη βδομάδα πρόγραμμα κυριακής..δεν έχουν ουτε καν το έλεος να τηρήσουν τα πρώτα δρομολόγια. Αυτό πραγματικά δεν έχει ξαναγίνει. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν οι συγκοινωνίες; Καλύτερα ας το κλείσουν το μαγαζι..
Απάντηση
(12-08-2019, 05:03 AM)georgio Έγραψε: Πάνε να βγάλουν όλη τη βδομάδα πρόγραμμα κυριακής..δεν έχουν ουτε καν το έλεος να τηρήσουν τα πρώτα δρομολόγια. Αυτό πραγματικά δεν έχει ξαναγίνει. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν οι συγκοινωνίες; Καλύτερα ας το κλείσουν το μαγαζι..

Πρόγραμμα Σαββάτου εφαρμόζεται όπως και πέρσι αυτή την εβδομάδα. Και μην ξεχνάμε σε σχέση με πέρσι υπάρχουν αρκετά λιγότεροι οδηγοί αφού πέραν των προβλεπόμενων συνταξιοδοτήσεων που υπάρχουν πάντα τον τελευταίο χρόνο πολύς κόσμος πήρε μετάταξη σε Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους, Σχολές, Κέντρα Υγείας... Τα ίδια συμβαίνουν και στη ΣΤΑΣΥ..
Απάντηση
Γενική αλλαγή προγραμμάτων δρομολόγησης τρόλλεϋ :

Μετά από πολλούς μήνες καθημερινών περικοπών οχημάτων και πλήρους ασυμφωνίας προγραμμάτων δρομολόγησης, αναρτήθηκαν τα νέα επίσημα προγράμματα, με (τί άλλο) προσαρμογή στα διαθέσιμα οχήματα.

Χθές και σήμερα φάνηκε να ψιλοτηρούνται. Δεν συζητάμε για "ποιότητα" δρομολογίων, αλλά για μια προσπάθεια να μοιράσουν τα 90-100 οχήματα που απέμειναν να κάνουν διαδρομές. Συχνότητες επίσημες, στην καλύτερη 12-15' και γενική συχνότητα 20-25'. Αιχμή καθημερινής εννοείται, ε; Μην ξεχνιόμαστε.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 4 Επισκέπτης (ες)