Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATH.ENA Card/Ticket - Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ)
Ειχα στην καρτα μου ενα εισιτηριο λεωφορειου εξπρες για αεροδρομιο και μετα φορτισα online μια μηνιαια καρτα . Πηγα στο αυτοματο μηχανημα και μου ελεγε η ενεργοποιηση ειναι αδυνατη προσπαθηστε αργοτερα, αφου με ειχε χρεωσει βεβαια. Ευτυχως επεσα σε εξυπηρετικη εκδροτρια στο σταθμο του Πειραια, καλη της ωρα και πηρε 2-3 τηλεφωνα μεχρι να βρει το σωστο και μου ειιπε οτι δεν γινεται να υπαρχουν 2 ενεργοποιημενα προιοντα , πρεπει να χρησιμοποιησω του αεροδρομιου το εισιτηριο και μετα να ενεργοποιησω την μηνιαια καρτα..
Απάντηση
(08-03-2018, 05:03 PM)panahs Έγραψε: Ειχα στην καρτα μου ενα εισιτηριο λεωφορειου εξπρες για αεροδρομιο και μετα φορτισα online μια μηνιαια καρτα . Πηγα στο αυτοματο μηχανημα και μου ελεγε η ενεργοποιηση ειναι αδυνατη προσπαθηστε αργοτερα, αφου με ειχε χρεωσει βεβαια. Ευτυχως επεσα σε εξυπηρετικη εκδροτρια στο σταθμο του Πειραια, καλη της ωρα και πηρε 2-3 τηλεφωνα μεχρι να βρει το σωστο και μου ειιπε οτι δεν γινεται να υπαρχουν 2 ενεργοποιημενα προιοντα , πρεπει να χρησιμοποιησω του αεροδρομιου το εισιτηριο και μετα να ενεργοποιησω την μηνιαια καρτα..

Όταν χρειάζεται να μετακινηθείς προς/από Αεροδρόμιο και έχεις ή πρόκειται να ενεργοποιήσεις τη μηνιαία, θα πρέπει το κόμιστρο για το εξπρές λεωφορείο να το περάσεις σε χρηματική αξία. Με αυτό τον τρόπο, γίνονται κανονικά οι χρεώσεις και δεν έχεις θέμα.
Απάντηση
Η πλατφόρμα ενεργοποίησης δωρεάν κομίστρου ανέργων και ΑΜΕΑ είναι έτοιμη και βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.idika.gr/athenacard ενώ η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με τους κωδικούς του TaxisNet. Κατά τα βήματα προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ζητηθεί η καταχώρηση του ΑΜΚΑ (το ΑΦΜ το βρίσκει κατευθείαν από το Taxis), του αριθμού της κάρτας (βρίσκεται στην πίσω όψη) και του αριθμού του 8ψηφιου pin που είχαμε καταχωρήσει.

Όσο δεν υπάρχει ακόμα η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ ή της ΗΔΙΚΑ, δεν είναι σίγουρο τι απαιτείται μετά τη διαδικασία στην πλατφόρμα. Οπότε μην είστε σίγουροι μετά και το βήμα αυτό ότι η κάρτα είναι 100% έτοιμη προς χρήση.
Απάντηση
(08-03-2018, 08:40 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Όταν χρειάζεται να μετακινηθείς προς/από Αεροδρόμιο και έχεις ή πρόκειται να ενεργοποιήσεις τη μηνιαία, θα πρέπει το κόμιστρο για το εξπρές λεωφορείο να το περάσεις σε χρηματική αξία. Με αυτό τον τρόπο, γίνονται κανονικά οι χρεώσεις και δεν έχεις θέμα.

Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις πως να το κανω αυτο?

εδιτ: ως προς το αλλο με το ηδικα, θα μπορεις (πιστευεις ή ξερεις) να ..εναλλασεις την κατασταση της καρτας? Θελω να πω πχ δουλευεις 6 μηνες οκ , μενεις ανεργος ενεργοποιεις την καρτα , ξαναπιανεις δουλεια την απενεργοποιεις ξαναμενεις ανεργος μετα απο 6 μηνες ξανανεργοποιεις?
Απάντηση
(11-03-2018, 06:24 PM)panahs Έγραψε: Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις πως να το κανω αυτο?

εδιτ: ως προς το αλλο με το ηδικα, θα μπορεις (πιστευεις ή ξερεις) να ..εναλλασεις την κατασταση της καρτας? Θελω να πω πχ δουλευεις 6 μηνες οκ , μενεις ανεργος ενεργοποιεις την καρτα , ξαναπιανεις δουλεια την απενεργοποιεις ξαναμενεις ανεργος μετα απο 6 μηνες ξανανεργοποιεις?

Για να αποθηκεύσουμε χρηματική αξία θα πρέπει να έχουμε προσωποποιημένη ή ανώνυμη κάρτα (στο athena ticket δε γίνεται) και είτε στην επιλογή "Αγορά προϊόντος" είτε στην "Επαναφόρτιση" θα μας έχει την επιλογή "Αποθηκευμένη αξία". Πατώντας εκεί μπορούμε να ρυθμίσουμε τι ποσό θέλουμε να αποθηκευτεί (max. 50€), οπότε μ' αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποθηκεύσουμε και το ποσό που απαιτείται για το κόμιστρο του Αεροδρομίου, ώστε να αφαιρεθεί αυτόματα.

Για το θέμα των καρτών των ανέργων, φυσικά και μπορεί να γίνει. Απλά μόλις θα γίνεται η επανεγγραφή στον ΟΑΕΔ, θα γίνεται η επανενεργοποίηση του δικαιώματος στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.
Απάντηση
(11-03-2018, 07:13 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Για να αποθηκεύσουμε χρηματική αξία θα πρέπει να έχουμε προσωποποιημένη ή ανώνυμη κάρτα (στο athena ticket δε γίνεται) και είτε στην επιλογή "Αγορά προϊόντος" είτε στην "Επαναφόρτιση" θα μας έχει την επιλογή "Αποθηκευμένη αξία". Πατώντας εκεί μπορούμε να ρυθμίσουμε τι ποσό θέλουμε να αποθηκευτεί (max. 50€), οπότε μ' αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποθηκεύσουμε και το ποσό που απαιτείται για το κόμιστρο του Αεροδρομίου, ώστε να αφαιρεθεί αυτόματα.

Για το θέμα των καρτών των ανέργων, φυσικά και μπορεί να γίνει. Απλά μόλις θα γίνεται η επανεγγραφή στον ΟΑΕΔ, θα γίνεται η επανενεργοποίηση του δικαιώματος στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Σ ευχαριστω ! Αν χρησιμοποιησω το εισιτηριο , μετα η καρτα θα ενεργοποιηθει αυτοματα ή θα πρεπει να παω να κανω ενεργοποιηση σε καποιο μηχανημα ? στο athenacard.gr λεει οτι η καρτα ειναι προιον σε αναμονη !Angel
Απάντηση
(11-03-2018, 09:41 PM)panahs Έγραψε: Σ ευχαριστω ! Αν χρησιμοποιησω το εισιτηριο , μετα η καρτα θα ενεργοποιηθει αυτοματα ή θα πρεπει να παω να κανω ενεργοποιηση σε καποιο μηχανημα ? στο athenacard.gr λεει οτι η καρτα ειναι προιον σε αναμονη !Angel

Δε νομίζω ότι θα χρειαστεί κάτι άλλο! Wink
Απάντηση
Τεσσερις μηνες δεν κλείσανε τα αυτόματα μηχανήματα και άρχισαν να ...συμπεριφέρονται σαν τα παλιά " ενδοξα " του τραμ : Στου Ζωγράφου το μηχάνημα στη Γαρδένια έχει φαει κέρματα κ ειναι φρακαρισμένη η σχισμή εδώ και τρείς μερες τουλάχιστον. Καλά παμε...
Απάντηση
(18-03-2018, 09:30 PM)Citaro Έγραψε: Τεσσερις μηνες δεν κλείσανε τα αυτόματα μηχανήματα και άρχισαν να ...συμπεριφέρονται σαν τα παλιά " ενδοξα " του τραμ : Στου Ζωγράφου το μηχάνημα στη Γαρδένια έχει φαει κέρματα κ ειναι φρακαρισμένη η σχισμή εδώ και τρείς μερες τουλάχιστον. Καλά παμε...

Δηλαδή δεν παρουσιάζουν τέτοια θέματα τα αυτόματα μηχανήματα που είναι σε κλειστούς χώρους και πραγματοποιούν -αρκετά από αυτά- τεράστιο όγκο συναλλαγών μέσα στην ημέρα, χωρίς να παρουσιάζουν βλάβες (παρά μόνο ελλείψεις), αλλά εμφανίζεται πρόβλημα σ' ένα μηχάνημα που βρίσκεται σ' ένα εξωτερικό σημείο; Μάλλον κάποιοι το στοχοποίησαν για να του κλέψουν τα κέρματα, όπως συνέβαινε με τα παλιού τύπου αυτόματα μηχανήματα του Τραμ.

ΥΓ: Useless information... Έχουν συμπληρώσει πάνω από 1 χρόνο από την εγκατάσταση και πολύ περισσότερους από 4 μήνες λειτουργίας τα νέα ΑΜΕΚ.
ΥΓ2: Μήπως θα έπρεπε να ενημερωθεί άμεσα ο ΟΑΣΑ για το περιστατικό για να ενεργήσει κατάλληλα; Ειδικά για τα συγκεκριμένα ζητήματα, δεν υπάρχει λόγος να αναφέρονται εδώ μέσα πρώτα αν δεν έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι.
Απάντηση
Την τελευταία εβδομάδα έχω ακούσει ηχογραφημένο μήνυμα σε λεωφορεία και τρόλλεϋ που προτρέπει τους επιβάτες να μην πετούν τα ηλεκτρονικά τους εισιτήρια.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)