Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Το λεωφορείο "φάντασμα"
#42
(11-01-2019, 03:29 AM)marios.ilioupoli Έγραψε: Είναι άλλη η πυκνότητα των σχολείων στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω και άλλη στα Άνω Λιόσια. Αν ανοίξει κανείς τον χάρτη με τα σχολεία του Περιστερίου θα δει ότι απαριθμεί περί τα 40 δημοτικά σχολεία. Μάλιστα επειδή αναφερόμαστε στη Θηβών, τουλάχιστον βάσει των ορίων των δημοτικών σχολείων του Περιστερίου που είναι διαθέσιμα και στο διαδίκτυο, κανένα σχολείο δεν έχει όρια που να υπερβαίνουν τη λεωφόρο, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις φτάνουν το πολύ έως αυτή. Άρα τυπικά δεν υπάρχει περίπτωση μικρός μαθητής να χρειαστεί να διασχίσει τη Θηβών.

Το Μαράσλειο είναι πειραματικό δημοτικό σχολείο, άρα δεν έχει όρια αλλά δέχεται κάθε μαθητή που καταθέτει αίτηση και καλύπτει τις απαιτήσεις ώστε να γίνει δεκτός σ' ένα πειραματικό σχολείο. Προφανώς για να ιδρύθηκε το 032 σαν σχολικό δρομολόγιο και να υφίσταται μέχρι και το 2019 σημαίνει ότι υπάρχουν μαθητές από τις περιοχές των Ιλισίων και του Γουδή που χρειάζονται το δρομολόγιο αυτό. Αν στο Περιστέρι ή στο Αιγάλεω υπάρχει κάποια αντίστοιχη ανάγκη, φαντάζομαι ότι οι δήμαρχοι των περιοχών αυτών είναι σε θέση να διεκδικήσουν αντίστοιχο σχολικό δρομολόγιο. Εκτός αν διαπρέπουν μόνο στην ανακαίνιση πάρκων και πλατειών.

Τέλος η αναφορά στα επικίνδυνα άτομα έγινε σχετικά με το ποιοι πρέπει να επιβιβάζονται σε κάποιο σχολικό δρομολόγιο. Το ότι μπορεί ο κάθε λογής "άρρωστος" να κυκλοφορεί έξω στην κοινωνία, δε σημαίνει ότι μπορεί να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στα σχολεία ή στα μέσα αποκλειστικής μετακίνησης μαθητών. Άλλωστε κάθε γονέας αναλαμβάνει την ευθύνη για το παιδί του από τη στιγμή που αυτό απομακρύνεται από το σχολείο.

Και αν είναι πειραματικό το Μαράσλειο και δέχεται μαθητές από παντού τότε δεν χρειάζεται γραμμή και από τις υπόλοιπες περιοχές που έχει μαθητές και πιθανόν να περνάνε κεντρικούς δρόμους? Μόνο στο Γουδή μένουν οι μαθητές του Μαράσλειου? Για να υπάρχει μέχρι το 2019 σημαίνει ότι είναι δυνατό βίσμα και τίποτα περισσότερο όσο και να μην το πιστεύεις! Πολλές γραμμές υπάρχουν αρκετά χρόνια και είναι βίσματα όπως το Ε14, το 733, το 861 κλπ κλπ. Το ''υπάρχει τόσα χρόνια άρα χρειάζεται'' δεν είναι σοβαρό επιχείρημα!
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Το λεωφορείο "φάντασμα" - από ecoj - 11-01-2019, 04:07 PM
RE: Το λεωφορείο "φάντασμα" - από abc - 12-12-2012, 12:54 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)