Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TPG: Transports Publics Genevois, Γενεύη
#9
Ωραίος Γιάννη Big Grin
Έχουμε και λέμε φοιτητικά, μαθητικά και λοιπά κόλπα που έχουμε στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Big Grin. Η τιμή του εισιτηρίου είναι καλή για τα εδώ δεδομένα, τα οχήματα εξαιρετικά, δεν τολμάς να μπείς χωρίς εισιτήριο. Αν μπείς το πρόστιμο είναι 80 € ή 100 chf, οπότε το σκέφτεσαι διπλά και τριπλά πρίν κάνεις την λαμογιά. Οι έλεγχοι είναι πάρα πολύ συχνοί και όταν τυχαίνει έλεγχος εισιτηρίου ή κάρτας είναι απο 5 άτομα και πάνω φυσικά και συνοδεία αστυνομίας για να μην έχουμε τα παρελκόμενα του νεοέλληνα.... .
Απο/Επιβίβαση γίνεται απο όλες τις πόρτες και εισιτήριο προμηθεύεσαι απο το όχημα (αυτόματος πωλητής) ή απο την στάση που θα περιμένεις (πάλι αυτόματος πωλητής). Τηλεματική σε κάθε στάση και μέσα στο όχημα φυσικά. Κλιματισμός χειμώνα/καλοκαίρι, 24/7 λειτουργεί. Ίχνος βρωμιάς, σκουπιδιού, τα συνηθισμένα για Ελλάδα. Και κάτι που θα κάνει εντύπωση όταν αγοράζεις εισιτήριο απο τον αυτόματο πωλητή (δλδ συνέχεια) και τύχεις σε μηχάνημα που δεν δίνει ρέστα, πάνω στο εισιτήριο σου γράφει πόσα είναι να πάρεις πίσω και πάς στα γραφεία της εταιρείας και σου δίνουν το ποσό που σου χρωστάνε (φυσικά δεν πάς για 0,10 cents, τα μαζεύεις) και παίρνει το ποσό που σου αναλογεί. Οι κάρτες απεριορίστων χωρίζονται πάλι σε ζώνες. Για παράδειγμα για μένα που χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ για ζώνη 10 (Γενεύη) και ζώνη 86 (Γαλλία) η μηνιαία κάρτα κοστίζει μόλις 97 φράγκα τον μήνα δλδ 78€.
Επίσης μπορείς και αγοράζεις προπληρωμένη κάρτα των 20,30 και 50 φράγκων και αφαιρείς το ποσό κάθε φορά που μπαίνεις στο όχημα.
Άλλοι τύποι εισιτηρίων αν δεν απατώμαι είναι των 9 ωρών, ημερήσιο, εβδομαδιαίο. Τα Σαββατοκύριακα έχει προσφορά για 2 άτομα στην μισή σχεδόν τιμή, δεν θυμάμαι το ποσό. Θα επανέλθω όμως.
Συχνότητες, κλπ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ! Στις κεντρικές γραμμές περνάνε και ανα 4' στην αιχμή τους ενώ στις ποιό περιφεριακές η αιχμή είναι στα 12'. Τα ΣΚ λογικό είναι να αυξάνεται ο χρόνος αναμονής. Οι περιφεριακές γραμμές έχουν συνήθως συχνότητα το πολύ 60'.
Επίσης υπάρχει η δυνατότητα Δωρεάν Εισιτηρίου που προμηθεύεται ο οποιοσδήποτε απο το Αεροδρόμιο της Γενεύης.
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: TPG: Transports Publics Genevois, Γενεύη - από TMantzas - 13-08-2013, 05:40 PM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)