Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 1.5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών ΣΤΑΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα
Σήμερα στην Αθήνα έχουμε ένα Μετρό στο οποίο...
... ένα σωματείο -γνωστό για την παραγωγή "επαναστατών"- αποφάσισε να ξεκινήσει την αγωνιστική δράση για τη σεζόν 2018-2019 με "προειδοποιητικές" στάσεις εργασίας το πρωί (έναρξη βάρδιας έως 09:00) και το βράδυ (23:00 έως λήξη βάρδιας).
... λόγω αυτών των στάσεων εργασίας οι δύο από τις τρεις γραμμές του είναι σήμερα κλειστές για 6 από τις 21 ώρες προγραμματισμένης λειτουργίας, με τουλάχιστον 2 εξ' αυτών να είναι και ώρες αιχμής.
... στις στάσεις εργασίας δε συμμετέχει το σύνολο των σταθμαρχών, αφού έχουν δικό τους σωματείο το οποίο δεν απεργεί!
... στις στάσεις εργασίας δε συμμετέχει το σύνολο -μπορεί και κανένας- των ηλεκτροδηγών, αφού έχουν δικό τους σωματείο το οποίο δεν απεργεί!
... στις στάσεις εργασίας δε συμμετέχει το σύνολο -μπορεί και κανένας- των υπαλλήλων του ΚΕΛ Συντάγματος, αφού έχουν και αυτοί δικό τους σωματείο το οποίο δεν απεργεί!
... τελικά μας περισσεύουν για να απεργούν σήμερα οι ειδικότητες των εκδοτών εισιτηρίων, των ελεγκτών κομίστρου και των  διοικητικών, οι οποίοι δεν επηρεάζουν την εμπορική λειτουργία του μέσου και του τεχνικού προσωπικού, που ειδικά στην περίπτωση των τελευταίων θα μπορούσε να ορίζεται προσωπικό ασφαλείας για τυχόν έκτακτα συμβάντα (βλάβες συστημάτων ηλεκτροδότησης, σηματοδότησης, τηλεπικοινωνιών, Η/Μ, σιδηροδρομικής επιδομής) και να μην επηρεάζονται τα δρομολόγια.
... η Δικαιοσύνη κρίνει ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ τις στάσεις εργασίας, αλλά ένα άλλο σωματείο που φέρει την επωνυμία "ΕΚΑ" αποφασίζει μόλις σήμερα το απόγευμα να αναλάβει αυτό την προκήρυξη στάσης εργασίας το βράδυ, παραβιάζοντας τη νομοθεσία που υποχρεώνει τη συνδικαλιστική οργάνωση να προειδοποιεί τον εργοδότη τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα!
... πόσοι είναι τελικά αυτοί που απεργούν, ποιων ειδικοτήτων και πόσο η απουσία τους υποχρεώνει να διακοπεί η λειτουργία ενός βασικού μέρους του δικτύου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας;

ΥΓ: Φυσικά το ίδιο σωματείο έκανε "γαργάρα" το ότι η εταιρεία έδωσε προτεραιότητα σε πρόσληψη καθαριστριών με 18μηνες συμβάσεις, αντί με αντίστοιχες συμβάσεις να προσλάβει εκδότες εισιτηρίων ώστε να μην υφίστανται οι "απάνθρωπες ουρές".
ΥΓ2: Και εννοείται πως το εν λόγω σωματείο θυμήθηκε μόλις φέτος ότι έχει φύγει προσωπικό από τη ΣΤΑΣΥ με μετάταξη σε άσχετους φορείς. Το θυμήθηκε όλως περιέργως τώρα που και οι σταθμάρχες απομακρύνθηκαν και ίδρυσαν δικό τους σωματείο και δεν κοιτάζουν να σουλατσάρουν κάθε μέρα σε πρωινές εκπομπές και δελτία ειδήσεων για να δίνουν συνεντεύξεις.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών ΣΤΑΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - από marios.ilioupoli - 19-10-2018, 11:05 PM
RE: Αττικο Μετρό - Γραμμη 2 - από ecoj - 05-04-2013, 11:34 AM
RE: Αττικο Μετρό - Γραμμη 2 - από ecoj - 10-04-2013, 09:48 PM
RE: Αττικο Μετρό - Γραμμη 2 - από ecoj - 10-04-2013, 10:22 PM
RE: Αττικο Μετρό - Γραμμη 2 - από ecoj - 29-04-2013, 11:45 PM
RE: Αττικο Μετρό - Γραμμη 2 - από ecoj - 30-04-2013, 12:04 AM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)