Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 2 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Agelioforos.gr] «Κόβουν» στα δύο τη Μητροπόλεως
#1
Η κατ' ευφημισμόν λεωφορειολωρίδα της οδού Μητροπόλεως θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά σε δυόμισι εβδομάδες από σήμερα, και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου. Την ημέρα εκείνη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Θεσσαλονίκης, θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης ειδικών κυλίνδρων, οι οποίοι θα διαχωρίζουν τη λεωφορειολωρίδα από τον υπόλοιπο δρόμο.

Οι κύλινδροι, που όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης θα είναι από εύκαμπτο υλικό, θα «κόψουν» στα δύο τη Μητροπόλεως. Στα δεξιά θα βρίσκεται η λεωφορειολωρίδα, ενώ στην αριστερή πλευρά θα διεξάγεται η κυκλοφορία των ΙΧ. Τέρμα αριστερά, θα εξακολουθήσουν να υφίστανται, όπου υπάρχουν, οι ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης ή οι πιάτσες των ταξί.

«Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθεια. Προχωράμε στο μέτρο αυτό, καθώς στόχος μας είναι να καταπολεμήσουμε την παράνομη στάθμευση και κυρίως τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα. Στην οδό Μητροπόλεως, όπως είναι γνωστό, τα διπλοπαρκαρισμένα, που αποτελούν καθεστώς, αναγκάζουν τα οχήματα που κυκλοφορούν να εισέλθουν στη λεωφορειολωρίδα, αφού δεν υπάρχει άλλη δίοδος. Οταν όμως τοποθετηθούν τα διαχωριστικά, με ταυτόχρονη αστυνόμευση, πιστεύω ότι θα πάψει το φαινόμενο των παράνομων σταθμεύσεων», σημειώνει ο κ. Κουράκης.

Πιλοτική εφαρμογή

Ο διαχωρισμός της Μητροπόλεως θα γίνει από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Παύλου Μελά, με κατακόρυφους ελαστικούς κυλίνδρους, ωστόσο θα γίνουν όλες οι αναγκαίες ρυθμίσεις ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τις κάθετες οδούς.

Με βάση το σχεδιασμό της Αντιδημαρχίας, την Κυριακή, 29 Μαΐου, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το πρωί, θα μπουν οι κύλινδροι στη μισή Μητροπόλεως, ενώ στον υπόλοιπο δρόμο θα τοποθετηθούν μία εβδομάδα μετά, την Κυριακή 5 Ιουνίου, τις ίδιες ώρες. Εκτός από την τοποθέτηση των κυλίνδρων θα γίνουν διαγραμμίσεις και θα καθαριστούν τα δέντρα προκειμένου να μην κρύβουν τις σημάνσεις. Οσο για τα ταξί, αυτά, όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος, θα κυκλοφορούν με βάση όσα προβλέπει ο νόμος (εντός των λεωφορειολωρίδων όλες τις ώρες πλην 6.30 με 9.30 το πρωί και 2 με 5 μετά το μεσημέρι).

Σύμφωνα με τον κ. Κουράκη, το μέτρο θα επεκταθεί σε όλους τους δρόμους όπου υπάρχουν λεωφορειολωρίδες, προκειμένου να προστατευθούν, αλλά και αλλού.

Λεωφορεία - ταξί

«Ζητήθηκε εγγράφως η σύμφωνη γνώμη μας, την οποία δώσαμε αμέσως, αφού πρόκειται για ένα αποτρεπτικό μέσο εισόδου των αυτοκινήτων στη λεωφορειολωρίδα, ώστε να βελτιωθούν οι χρόνοι κυκλοφορίας των αστικών», σημειώνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

«Κάθε μέτρο που διευκολύνει την κυκλοφορία των λεωφορείων και βελτιώνει το επίπεδο εξυπηρέτησης που παρέχουμε στο επιβατικό κοινό, είναι καλοδεχούμενο. Πρόκειται για μία θετική πρωτοβουλία υπέρ των αστικών. Το θέμα είναι να δούμε στην πράξη αν θα καταφέρουν να διαφυλάξουν την κυκλοφορία», αναφέρει ο γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Κώστας Αγγελούδης.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι ταξιτζήδες διά του προέδρου του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κώστα Γιαννακάκη. Θεωρούν ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει το μέτρο θα πρέπει να υλοποιηθούν τα αιτήματα του σωματείου σχετικά την κατασκευή νέων χώρων στάθμευσης των ταξί στην οδό Μητροπόλεως.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
[Agelioforos.gr] «Κόβουν» στα δύο τη Μητροπόλεως - από Cmaniac - 24-05-2011, 09:05 AM

Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Agelioforos.gr] Πιο γρήγορα διασχίζουν τα αστικά λεωφορεία την οδό Μητροπόλεως Konstantinos MercedesBenz 0 2.031 20-09-2011, 08:16 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)