18-08-2018, 09:59 PM
(18-08-2018, 09:14 PM)Larioupol Έγραψε: Σάββατο 18 Αυγούστου 2018, ώρα 18:32
Ελέγχω στις θέσεις λεωφορείων πως το 164 μόλις έφτασε Τερψιθεα. Επόμενο δρομολόγιο από Τερψιθεα 18:35. Το λεωφορείο ξεκίνησε στις 19:00
Εντάξει αυτό δικαιολογείται επειδή είναι ένας οδηγός και πρέπει να κάνει και κάνα διάλειμμα...
* 19:13 Το 164 φτάνει στην Πλατεία Ανεξαρτησίας. Επιβιβαζομαι εγώ κανονικά στο λεωφορείο και υπάρχει μια ηλικιωμένη γυναίκα που τρέχει να μπει στο λεωφορείο από την 2η πόρτα (αυτή ήταν μπροστά της) και ο οδηγός της κλείνει την πόρτα στα μούτρα. Ακόμα κι αν οι υπόλοιποι επιβάτες αντέδρασαν άμεσα, ο οδηγός ξεκίνησε αμέσως αφήνοντας τη γυναίκα να περιμενει τουλάχιστον 1 ώρα για το επόμενο λεωφορείο.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω:
Μπορώ εγώ να κάνω καταγγελία για το περιστατικό ή ο οδηγός έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει? (σκεπτόμενος την παράμετρο ότι κοντά ήταν να πιάσει η πόρτα την γυναίκα στον λαιμό)
*Άσχετο* τώρα που γύρισα με το δρομολόγιο των 20:55 το 164 ήταν με Volvo Σαρακακης (αρθρωτο). Μετά τα Iris και ένα αρθρωτο Solaris, πέτυχα κι αυτό. Κυριολεκτικά βάζουν ό,τι όχημα βρουν
Δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα οδηγός να χτυπήσει επιβάτη έστω και έμμεσα. Εννοείται πώς πρέπει να γίνει αναφορά σε ΟΑΣΑ/ΟΣΥ καθώς και θα μπορούσε να την έχει στείλει νοσοκομείο και έτσι όπως το περιγράφεις την παράτησε ενώ βρισκόταν στη στάση.. Δυστυχώς ορισμένοι έχουν ξεφύγει εντελώς και πρέπει να τους μαζέψουν επειγόντως..
Όσο για το Volvo είναι το #231 και έχουν ξαναμπει πριν κάποιες βδομάδες..
Υ.Γ. Αν ήταν το αμάξι ήταν Mercedes GN στο περιστατικό που αναφέρεις τότε πρόκειται για το #403 με αριθμό κυκλοφορίας ΥΜΙ 1003.